05 / 05 / 2024

Reza Zarrab usulsüz yalı tadilatı

Reza Zarrab usulsüz yalı tadilatı

Kanlıca’da sahibi olduğu yalılarda usule aykırı tadilat yaptırdığı iddiasıyla Beykoz Cumhuriyet Başsavcılığı’nda ifade veren Reza Zarrab kendisini şöyle savundu: “Yalılardaki yükselti eski hali ile aynı. Ben sadece araya asansör koydum” dedi.

İzmir'de bir konut sitesi ayaklandı! Yönetime 16 milyon TL'lik 'usulsüz ihale' suçlaması!

İzmir Karşıyaka'da  604 daireli konut sitesinde yaşayanlar 16 milyon liralık 'usulsüz ihale' için site yönetime tepki göstererek yürüyüş gerçekleştirdi.

Polisli çetenin 211 daireli site vurgunu: Evler usulsüz işlemlerle yaklaşık 600 kişiye satıldı! 

İstanbul Esenyurt'ta inanılmaz bir olay yaşandı. Aralarında da polis memurlarının da bulunduğu kişiler, 211 konuttan oluşan bir sitedeki daireleri usulsüz işlemlerle yaklaşık 600 kişiye sattı.

Elektrikte flaş gelişme! Usulsüzlük oyunu indirim olacak

Lisanssız elektrik üretiminde suistimalleri önlemek için harekete geçen EPDK, hayvancılık, sulama ve üretim tesislerini göstererek usulsüz şekilde iki katından fazla elektrik üretimi yapan sanayicinin enerjisini bedelsiz olarak verecek.

Çorlu Belediyesi’nden halka usulsüz arsa satışı uyarısı!

Çorlu Belediye Başkan Yardımcısı Oktay Çolpan, halkı usulsüz arsa satışı konusunda uyardı. Önerler, Şahpaz ve Maksutlu Mahallelerinde ortaya çıkan tacirlerin arsa niteliği taşımayan vasıfsız araziler üzerinde geçersiz çizimler yaptığı ortaya çıktı. 

Usulsüz gayrimenkul satışlarına yönelik çekirge operasyonu başlatıldı!

İçişleri Bakanlığı, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı, usulsüz gayrimenkul satışları ve birçok suça yönelik "çekirge operasyonu" başlattı. 

Reza Zarrab’ın binasını parça parça çaldılar!

ABD’ye kaçışından sonra mal varlıklarına el konulan Reza Zarrab’ın İstanbul Beyoğlu Fındıklı’da yer alan Royal Holding binası adeta evsizlerin mekanı oldu.

Apartman yöneticisinin usulsüz harcaması için ne yapılır?

Takvim gazetesi yazarı Feride Hilal İmal bugünkü yazısında Apartman yöneticisinin usulsüz harcaması için ne yapılır sorusuna yanıt verdi.

Apartman yöneticisinin usulsüz harcamaları için ne yapılabilir?

Apartman yöneticisi usulsüz harcama yapabilir mi? Apartman yöneticisinin usulsüz harcamaları için ne yapılabilir? İşte merak edilen soruların yanıtları...

Yabancıya gayrimenkul satışlarında usulsüz işlemlerin sayısı artıyor!

Inhouse Global Yönetim Kurulu Başkanı Fatih Ergüven yabancıya satışlarda usulsüz işlemlerin sayısındaki artışa dikkat çekti...

Cavit Arı'dan Kaş'taki Kaymakamlık lojmanının villayla takasına tepki!

CHP Antalya Milletvekili Cavit Arı, Kaş ilçesindeki usulsüz lojman takası ile satın alınan 2 adet villanın satışa sunulmasına tepki gösterdi. Arı, “Villaların satılması değil, lojman arazisinin geriye alınması gerekir” dedi.

Bağışlanan maldaki miras hakkı nedir?

Posta yazarı Tamer Heper 'Dedemin ölümünden 2 yıl önce amcam, dedeme ait içinde bizim de yaşadığımız evin de bulunduğu fındık bahçesini kendisine hibe ettirmiş.  Bizim bu usulsüz işlemden yeni haberimiz oldu. Dava açabilir miyiz?' sorusunu cevapladı.

Nevşehir Belediyesi'nde usulsüz taşınmaz kiralaması ve devri iddiası!

Nevşehir Belediye Başkanı AKP’li Rasim Arı’nın ‘sağlık’ sebebiyle görevini bırakmasının ardından Sayıştay raporlarında, bazı taşınmazların kira ihalesi yapılmadan işgal yoluyla kullandırıldığı ve üçüncü kişilere devredildiğini tespit edildi.

Fransa'da kaçak işçi çalıştıran Türk inşaat patronuna hapis!

Fransa'da faaliyet gösteren Türk inşaat patronu; vergi kaçırma, kaçak işçi çalıştırma ve usulsüz olarak parasını Türkiye'ye göndermesi sebebiyle 1 yıl hapis cezasına çarptırıldı. 

Reza Zarrab usulsüz yalı tadilatı Haberi

Reza Zarrab usulsüz yalı tadilatı

İşadamı Reza Zarrab (Rıza Sarraf), Kanlıca sahilinde aldığı üç yalıda usule aykırı inşaat yaptığı iddiasıyla pazartesi günü Beykoz Cumhuriyet Savcılığı’nda ifade verdi. Zarrab, tadilat usulsüzlüğü ile ilgili iddiaları reddetti ve anlaştığı mimarların işlemleri takip ettiğini söyledi. Zarrab ifadesinde şunları söyledi:


‘İKİ YALIDA TADİLAT’

“Yalı mahiyetinde olan gayrimenkulleri yaklaşık 5 yıl önce satın aldım. Aldıktan sonra her iki yalıda da tadilat yapma gereği duydum. Bu iş için de mimar Suha Gökdemir ve Dara Kırmızıtoprak ile anlaştım. Bütün işlemleri Suha Gökdemir takip edecek, gerekli mercilerden izin aldıktan sonra projeye uygun olarak yapacaktı. Ben bütün tadilatların izin çerçevesinde yapıldığını düşünmekteydim. Tadilat yaklaşık 1.5 yıl içinde bitti. O tarihten beri burada ailem ile birlikte ikâmet etmekteyim.”



‘YÜKSELTİ ESKİSİYLE AYNI’

“Tutanakların tamamı dış görünüş ve basının yönlendirmesi...