29 / 04 / 2024

Rio+20 Zirvesi

Rio+20 Zirvesi

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Türkiye'nin 1,3 milyon hektar sertifikalı orman alanı bulunduğunu belirterek, 2015 yılında bu rakamı 3,2 milyon hektara çıkarmayı hedeflediklerini açıkladı

Arçelik Kaktüs Bulaşık Makinesi, dünyanın en az su tüketen makinesi oldu!

Rio+20 Birleşmiş Milletler Sürdürülebilir Kalkınma Konferansı'nda Arçelik'in Kaktüs Bulaşık Makinesi Projesi, Türkiye'yi temsil edecek en iyi uygulamalar arasında yer aldı

Riyo'ya 100 milyon TL değerinde yolculuk var!

Anadolu'da yürütülen en iyi 25 proje Brezilya'daki Rio+20 Zirvesi'ne gidecek. Özel sektör, kamu ve STK'ların imza attığı projelerin değeri 100 milyon TL

Depreme Dayanıklı Binalar Zirvesi 20-23 Aralık’ta!

Merakla beklenen Depreme Dayanıklı Binalar Zirvesi İstanbul Fuar Merkezi’nde 20-23 Aralık tarihlerinde ST Endüstri Radyo’nun ve çok sayıda sektör derneklerinin desteğiyle gerçekleştirilecek. 

Enflasyon 20 yılın zirvesinde! Asgari ücrete zam gelecek mi?

TÜİK, enflasyon rakamlarını dün açıkladı. Açıklanan enflasyon rakamlarının yüzde 20 yıllık rekor olduğu belirtildi. Bu doğrultuda yıllık enflasyon yıllık yüzde 70’e dayanırken, 20 yılın yeni zirvesi görüldüğü ifade edildi.

İnşaathane’20 Zirvesi 26 Şubat'ta başlayacak!

Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Yapı Öğrenci Topluluğu tarafından gerçekleştirilen İnşaathane’20 Zirvesi 2020 yılında 26 Şubat – 01 Mart tarihlerinde gerçekleşecek.

İnşaat sektöründeki canlılık önümüzdeki 20 sene devam eder!

Türkiye Ekonomi Zirvesi’nde konuşan KONUTDER Başkanı Altan Elmas, “7.5 milyon bina da yenilenmeli. Bu böyle 20 sene devam eder” dedi. Elmas 1.3 milyon konutun satıldığını belirtti.

Duygu Yalçınkaya'ya 11.Gayrimenkul Fuarı ve Arap-Türk Zirvesi'nden ödül!

11.Gayrimenkul Fuarı ve Arap-Türk Zirvesi, 20-21 mayıs tarihleri arasında gerçekleşti. İran ve Avrupa'da televizyonlarda Emlak Turu programları yapan Duygu Meltem Yalçınkaya, Orta Doğu ülkelerinde iş yapan iş kadını ödülü verildi.

11. İstanbul Gayrimenkul Fuarı ve Arap-Türk Zirvesi 20-21 Mayıs’ta!

Gayrimenkul sektörünün en önemli buluşmalarından biri olan 11. İstanbul Gayrimenkul Fuarı ve Arap-Türk Zirvesi eş zamanlı olarak 20-21 Mayıs’ta Hilton Convention Exhibition Center’da gerçekleştirilecek. Fuar bu sene daha büyük bir önem taşıyor.

11. Gayrimenkul Fuarı Arap-Türk Zirvesi 20 Mayıs'ta başlıyor!

11. Gayrimenkul Fuarı Arap-Türk Zirvesi 20-21 Mayıs 2017 tarihlerinde Hilton Convention Center'da gerçekleşecek. Fauara körfez ülkeleri yoğun ilgi gösterecek.

İzmir İş Sağlığı Güvenliği Zirvesi ve Fuarı 20-22 Ekim'de!

İzmir Sanayici ve İş Adamları Derneğince (İZSİAD) bu yıl üçüncüsü düzenlenecek İzmir İş Sağlığı Güvenliği Zirvesi ve Fuarı, 20-22 Ekim tarihleri arasında gerçekleştirilecek.

Yeni Yaşam Biçimi Kentler ve Dönüşüm Zirvesi gerçekleşti!

Yeni Arayışlar Girişimi Platformu Derneği'nin (YAPDER) organize ettiği “Yeni Yaşam Biçimi Kentler” ve “Dönüşüm Zirvesi” 20 Nisan’da Sarıyer’de yapıldı. Zirvede kentsel dönüşüm tartışıldı...

Yeni Yaşam Biçimi Kentler ve Dönüşüm Zirvesi 20 Nisan'da!

Yeni Arayışlar Girişimi Platformu Derneği'nin (YAPDER) organize ettiği Yeni Yaşam Biçimi Kentler ve Dönüşüm Zirvesi 20 Nisan 2016 Çarşamba günü gerçekleşecek.

Japonya'nın Marmaray'a katkısı tarihe geçecek!

G-20 Zirvesi için Türkiye’ye gelen Japonya Başbakanı Shinzo Abe, Türk-Japon İş Konseyi’ne katıldı, ardından Başbakan Davutoğlu ile baş başa görüştü.

Mardan Palas Oteli Sayıştay raporunda!

Cumhuriyet Gazetesi'nden Çiğdem Toker bugünkü köşesinde Suudi Kralı Salman bin Abdülaziz’in, Antalya’da yapılacak G-20 zirvesi için “kapattığı” Mardan Palas’ın Sayıştay raporundan söz ediyor. İşte o yazı:

G-20 Zirvesi için 31 kilometre yeni yol yapıldı!

G-20 Zirvesi için hazırlıklarını tamamlayan Büyükşehir Belediyesi 31 kilometre yeni yol, 4 bin 900 metre yağmur suyu hattı, 2 köprü inşa etti.

Rio+20 Zirvesi Haberi

Rio+20 Zirvesi

Bakan Eroğlu, Brezilya'da düzenlenen Rio+20 Zirvesi'nde, Dünya Gıda ve Tarım Örgütü (FAO) ile Avrupa Ekonomik Komisyonu (ECE) tarafından gerçekleştirilen yan etkinlikte ''Türkiye'de Ormancılık Sektörü Kapsamında Öncelikli Eylemler'' konulu sunum yaptı. 


Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamaya göre, Eroğlu, sunumunda, Rio+20 Zirvesi'nin ormancılık sektörü için bir dönüm noktası olacağına ve zirvede gündeme gelen pek çok problemin çözümünde ormancılık sektörünün önemli katkıda bulunacağına inandığını ifade etti. 


Türkiye'nin yüz ölçümün yaklaşık yüzde 27,7'sine karşılık gelen 21,6 milyon hektarlık ormana sahip olduğu anlatan Eroğlu, ülke ormanlarının yüzde 99'unun devlet mülkiyetinde olduğunu belirterek, ''Sertifikalı ormancılığa özel önem veriyoruz. Şu an için toplam orman alanımızın yüzde 6'sına tekabül eden 1,3 milyon hektar sertifikalı ormanımız var. 2015 yılında bu rakamı 3,2 milyon hektara çıkarmayı hedefliyoruz'' ifadelerini kullandı. 


Zirvenin ana teması olan yeşil...