28 / 04 / 2024

Risk analizini kimler yapabilir

Risk analizini kimler yapabilir

Var olan ya da dışarıdan gelebilecek tehlikelerin belirlenmesi, bu tehlikelerin riske dönüşmesine yol açan faktörlerin ortadan kaldırılmasına yönelik olarak apartman risk analizini kim yapar? İşte yanıtı...

İşveren risk analizini kendisi yapabilir mi?

Bilindiği üzere işçi çalıştıran tüm işyerlerinde risk analizi yapılması İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu ile zorunlu hale getiriliyor. Peki işveren risk analizini kendisi yapabilir mi?

Risk analizi yöntemleri!

Risk analizi yöntemleri kapsamında analizi yapılacak işyerinin çalışanlar açısından mevcut tehlikeleri sıralanıyor. Belirlenen risk ve tehlikelere karşı kontrol önlemleri tespit ediliyor. Risk analizi yaptırmayan işyerlerine ceza uygulanıyor...

Risk değerlendirme prosedürü!

Risk değerlendirme prosedürü İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu kapsamında apartmanlar dahil işyerinde yürütülen işlerin bütün safhalarında iş sağlığı ve güvenliği ile ilgili riskleri ortadan kaldırmak veya azaltmak amacıyla uygulanıyor...

Risk analizini kimler yapabilir?

İş Sağlığı ve Güvenliği Kanununda yer alan hükümlere göre, tüm işyerlerinde risk analizinin yapılması gerekiyor. Peki söz konusu risk analizini kimler yapabilir? Sorularınızın yanıtı haberimizde...

IMF'yi kimler istiyor? Niçin istiyor?

Türkiye'nin 1 numaralı emlak ve konut editörü Tebernüş Kireçci, "IMF'yi kimler istiyor? Niçin istiyor?" başlıklı analizini kaleme aldı. İşte Kireçci'nin 19 maddelik analizi...

Murat Kurum riskli yapı konusunda vatandaşlara seslendi!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Kurum, "Vatandaşlarımızdan ricamız, riskli binalarıyla ilgili risk tespiti talebinde bulunsunlar. Gelsinler bizim bakanlığımıza, belediyelerimize binaların risk analizini yaptırsınlar" dedi...

Yapay zeka ile kimler işsiz kalacak? Kimlere iş alanları açılacak?

Türkiye'nin 1 numaralı emlak ve konut editörü Tebernüş Kireçci, kendi Twitter hesabından "Yapay zeka ile kimler işsiz kalacak? Kimlere iş alanları açılacak?" başlıklı analizini kaleme aldı. İşte Kireçci'nin 16 maddelik analizi...

Bina risk analizini kim yapar?

Kapıcı, bahçıvan veya güvenlik görevlisi çalıştıran apartmanlar 1 Ocak 2013'ten itibaren risk değerlendirmesi yapmakla yükümlü oluyor. Peki, bina risk analizini kim yapar?

İnşaatlarda risk analizini kimler yapabilir?

Remi Gazetede yayınlanan İş Sağlığı ve Güvenliği Kanununda yer alan hükümlere göre, tüm işyerlerinde risk analizinin yapılması zorunlu tutuluyor. Peki, inşaatlarda risk analizini kimler yapabilir?

One Tower, konut alıcılarına sıfır risk avantajı sunuyor!

Tamamlandığında Ankara'nın en yüksek kule konut ve AVM projesi olacak One Tower, lokasyondan, mimari yapı; yeşil bina sertifikasından, güven, fiyat, kullanılan ürün kalitesine kadar konut alıcılarına "sıfır risk" avantajı sunuyor.

Sıfır oranlı emlak vergisinden kimler yararlanabilir?

Emlak vergisi konut, işyeri, arsa ve araziler için ödeniyor. Her sene iki eşit taksit halinde ödenebilen emlak vergisinde meskenler için sıfır oranlı emlak vergisi uygulaması bulunuyor. Peki, sıfır oranlı emlak vergisinden kimler yararlanabilir?

Özkan Özçelik: One Tower'da sıfır risk garantisi bulunuyor!

Tamamlandığında Ankara'nın en yüksek kule konut ve AVM projesi olacak One Tower, lokasyondan, mimari yapı; yeşil bina sertifikasından, güven, fiyat, kullanılan ürün kalitesine kadar konut alıcılarına "sıfır risk" avantajı sunuyor.

Asansör bakımını kimler yapabilir?

Asansör yasasına göre, asansörün, güvenli ve işletme yönünden uygun şekilde çalıştığının tespiti için ilk yılın sonunda, devamında ise yılda en az bir kere bakım yapılması gerekiyor. Peki, asansör bakımını kimler yapabilir?

Risk nasıl belirlenir?

Risk değerlendirmesinde riskleri belirleme ve analiz etme, risk kontrol tedbirlerinin kararlaştırılması, dokümantasyon gibi aşamalar bulunuyor. Peki risk analizinde risk nasıl belirlenir? İşte risklerin belirlenmesi detayları..

Risk analizi ne zaman yenilenir?

Risk analizi, bir kişi bile olsa işçi çalıştıran tüm işyerlerinde yapılması gereken bir uygulamadır. 6331 sayılı kanun gereğince bu uygulamaya 1 kapıcısı bile olan apartmanlar da dahil oluyor. Peki risk analizi ne zaman yenilenir?

Sitede risk analizi!

6331 sayılı İş sağlığı ve güvenliği kanununda yer alan esaslara göre, 1 çalışanı dahi olan tüm işyerlerinin risk analizi yapmaları gerekiyor. Sitede risk analizi nasıl yapılır? Sitede risk analizi formunda nelere yer verilir?

Yapı işlerinde risk analizi!

Yapı işlerinde alınacak asgari iş sağlığı ve güvenliği şartları, Yapı İşlerinde İş Sağlığı ve Güvenliği Yönetmeliğinde yer alıyor. Peki, Yapı işlerinde risk analizi nasıl yapılır? Yapı işlerinde risk analizini kim yapar?

Risk analizini kimler yapabilir Haberi

Risk analizini kimler yapabilir

Apartman risk analizini kim yapar?

Risk analizi, işyerinde var olan ya da dışarıdan gelebilecek tehlikelerin belirlenmesi, bu tehlikelerin riske dönüşmesine yol açan faktörler ile tehlikelerden kaynaklanan risklerin analiz edilerek derecelendirilmesi ve kontrol tedbirlerinin kararlaştırılması amacıyla yapılması gerekli çalışmalara deniyor. Peki apartman risk analizini kim yapar?


Risk analizini kimler yapabilir?

Risk analizini kimlerin yapacağına ilişkin esaslar 6331 Sayılı iŞ Sağlığı ve Güvenliği Kanunu kapsamında madde 4 ve madde 6'da açıklanıyor. Kanuna göre; İşveren kendisi (şayet işveren güvenliği uzmanı belgesine sahip ise) veya varsa çalışanları içerisinde iş güvenliği uzmanına; ortak sağlık güvenlik biriminden hizmet alarak bu hükümlülüğünü yerine getirebilirler.


MADDE 4 – 

(1) İşveren, çalışanların işle ilgili sağlık ve güvenliğini sağlamakla yükümlü olup bu çerçevede;


a) Mesleki risklerin önlenmesi, eğitim ve bilgi verilmesi dâhil her türlü tedbirin...