23 / 12 / 2024

Risk değerlendirme prosedürü!

Risk değerlendirme prosedürü!

Risk değerlendirme prosedürü İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu kapsamında apartmanlar dahil işyerinde yürütülen işlerin bütün safhalarında iş sağlığı ve güvenliği ile ilgili riskleri ortadan kaldırmak veya azaltmak amacıyla uygulanıyor...




Risk değerlendirme prosedürü!


Risk değerlendirme prosedürü, apartmanlar dahil işyerinde yürütülen işlerin bütün safhalarında iş sağlığı ve güvenliği ile ilgili riskleri ortadan kaldırmak veya azaltmak amacıyla yürürlüğe girmiş, İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu kapsamında çerçevesi çizilmiştir.


Söz konusu risk değerlendirmesini yapmayan yapıların yönetimlerini parasal cezalar bekliyor. Kapıcısı olan her apartmanda "Risk Değerlendirmesi" nin yapılması gerektiğini biliniyor. İşyerlerinin yanı sıra apartmanlarda da meydana gelecek iş kazaları, tehlike ve riskler yer alabiliyor. Bu nedenle söz konusu risklerin tespit edilerek, bunlara karşı önlemin alınması gerekiyor. Bunun için uygulanacak risk değerlendirme prosedürü örnek olarak aşağıda yer alıyor...


Risk değerlendirme prosedürü!


1.0 AMAÇ :


............................ LTD.ŞTİ.'nin kanundan doğan, yapmakla mükellef olduğu "İş Sağlığı ve Güvenliği" risklerinin nasıl değerlendirileceğini belirlemek,



2.0 KAPSAM : 


............................ LTD.ŞTİ.'de uygulanan "İş Sağlığı ve Güvenliği Yönetim Sistemi"(İSG) kapsamında yapılacak risk değerlendirme faaliyetlerinde kullanılır.



3.0 SORUMLULUKLAR: 


İş Sağlığı ve Güvenliği ile ilgili kanuni mevzuatların incelenmesi ve sisteme adaptasyonun sağlanmasından ve revizyona uğrayan mevzuatların değerlendirilmesinden İSG Yönetim Temsilcisi sorumludur.


Her işveren; işyerinin, tehlikeli bölgeler ve etkilenme alanı dahil olmak üzere, yer seçiminden başlayarak, iş ekipmanlarının kullanım ömrünün bütün safhalarını, ham, yarı mamul, mamul maddeler ile işin yapım ve yürütüm tekniklerinin tamamını kapsayacak şekilde Risk Değerlendirmesi yapılmasını sağlamakla yükümlüdür. 



Tehlike ve risk değerlendirmesi işyerimizde şu şekilde yapılmaktadır :


Başlangıçta..................... ile …………………… İşyeri Sağlık Birimi ve birimlerin orta düzey yetkilileri tarafından hazırlanan Risk Analizi çalışmaları sürecin devamında her birimden atanacak İş Sağlığı ve Güvenliği Sorumluları tarafından sürekli olarak izlenecek ve sürekli olarak iyileştirilecektir.

Belirlenen risklerin kabul edilebilir seviyeye indirilinceye kadar sürekli izlenmesi gerekmektedir.

Kabul edilebilir seviyeye indirilen riskler ise olasılık ve şiddetlerinin artmaması için alınmış olan önlemlerin devamlılığı izlenmelidir.



Risk değerlendirmesi ne zaman yenilenir?
Risk değerlendirmesi formu!
Risk analizini kimler yapabilir?
Risk değerlendirmesi kaç yılda bir yenilenecektir?
Risk Değerlendirmesi Hazırlayacak Kurum/Kuruluşların Asgari Özellikleri!
Ofislerde risk değerlendirmesi!
Risk Değerlendirme Yönetmeliği maddeleri!



Nagihan AKDAŞ/Emlakkulisi.com


Geri Dön