08 / 07 / 2024

Risklerden korunma önlemleri

Risklerden korunma önlemleri

Risk değerlendirmesi çalışmaları kapsamında işverene bazı sorumluluklar düşüyor. İşverenin bu sorumluluklarını, bazı ilkeler ışığında yerine getirmesi gerekiyor. İşte işverenin yükümlülüklerinin yerine getirilmesinde göz önünde bulundurması gereken riskle

Evlerimiz saatli bomba gibi! Aman dikkat, bu önlemleri almayan yandı!

Evlerimizde hem bizleri hem de temizlik, çocuk veya yaşlı bakımı gibi işlerde destek olan çalışanlarımızı bekleyen risklerin farkında mıyız? İş sağlığı ve güvenlik uzmanlarına göre, çoğumuz bunun bilincinde değiliz ama gerekli önlemleri almamanın cezası olduğunu da unutmayalım!

Ev sahibiyle sorun yaşayan Defne Samyeli'den korunma talebi!

Bir süredir ev sahibi Yusuf Araz ile kira borcu nedeniyle sorunlar yaşayan Defne Samyeli, mahkemeye korunma talebinde bulundu. 

Depreme Karşı Alınabilecek Önlemleri Araştırma Komisyonunun görev süresi resmen uzatıldı!

Depreme Karşı Alınabilecek Önlemleri Araştırma Komisyonunun görev süresinin uzatılmasına ilişkin TBMM kararı bugünkü 31394 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Avustralya'da toplu konut kulelerinde sert koronavirüs önlemleri!

Avustralya'da toplu konut kulelerinde sert koronavirüs önlemleri alındı. Tüm kulelerin karantina altına alınmasının dışında 500 polis kuleler için görevlendirildi.

Koronavirüs önlemleri kapsamında yapılan kira düzenlemeleri TBMM'ye sunuldu!

Koronavirüs önlemleri kapsamında yapılan kira düzenlemeleri teklifi TBMM'ye sunuldu. Kanun teklifinin görüşmeleri, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda yapıldı. Tekliften, iş yeri kiralarından hazine taşınmazlarının kiralarına kadar birçok konuda kira önlemlerine yer verildi...

Koronavirüs döneminde alınacak kira önlemleri için teklif TBMM'ye sunuldu!

Koronavirüs döneminde alınacak kira önlemleri TBMM'ye sunuldu. Kanun teklifinde, iş yeri kiraları ve hazine taşınmazlarının satışı hakkında da önlemler yer alıyor...

Bahçelievler’de çöken binanın çevresinde güvenlik önlemleri alındı!

Bahçelievler’de çöken 7 katlı binanın enkazı kaldırıldı. Polis ve zabıta ekipleri tarafından güvenlik önlemleri alındı.

Demir ve çelik ürünlerinin ithalatında koruma önlemleri tebliği 2018!

İthalatta Korunma Önlemlerine İlişkin Tebliğ gereğince, demir ve demir ürünleri ithalatına bugünden başlamak üzere 200 gün süre ile yüzde 25 oranında geçici korunma önlemi uygulanacak...

Apartmanda ortak kullanım alanları nelerdir?

Anagayrimenkulün bağımsız bölümleri dışında kalıp, korunma ve ortaklaşa kullanma veya faydalanmaya yarayan yerleri ise ortak kullanım alanları oluyor. Peki, apartmanda ortak kullanım alanları nelerdir?

Meram'daki riskli binalar yıkılıyor!

3194 sayılı İmar Kanunu’nun 39 ve 40. maddelerine istinaden Eşrefoğlu Sokak No: 53, 55, 57 ve 59 numaralı binalar, gerekli yıkım raporlarına istinaden güvenlik önlemleri alınarak yıkıldı.

Sit alanı ilan edilen arsaya neler yapılabilir?

Korunması gerekli kültür ve tabiat varlıklarının korunma alanlarının tespiti Koruma Kurullarınca yapılıyor. Peki, bir alan koruma kurulunca sit olarak ilan edilirse ne olur? Sit alanı ilan edilen arsaya neler yapılabilir?

Sit alanlarının imar durumu nedir?

Korunması gerekli kültür ve tabiat varlıklarının korunma alanlarının tespiti Koruma Kurullarınca yapılıyor. Bir alanın koruma kurulunca sit olarak ilan edilmesi, bu alandaki imar planı uygulanmasını durduruyor. Peki, sit alanlarının imar durumu nedir?

Sit alanı tescil kararı nasıl verilir?

Korunması gerekli taşınmaz kültür varlıklarının, korunma alanlarının ve doğal sitler hariç olmak üzere sitlerin tespit ve tescili ile ilgili usul ve esaslar ilgili yönetmelik ile açıklanıyor. Peki, sit alanı tescil kararı nasıl verilir?

Risklerden korunma önlemleri Haberi

Risklerden korunma önlemleri

Risklerden korunma ilkeleri!

Risk değerlendirme çalışmaları hususunda işverenin de yerine getirmesi gereken bazı sorumlulukları bulunuyor. İşveren, çalışanların işle ilgili sağlık ve güvenliğini sağlamak için, risk değerlendirmesi kendisi yapar veya bir uzmana yaptırır.


İşverenin risk analizi kapsamında çalışana görev verirken, çalışanın sağlık ve güvenlik yönünden işe uygunluğunu göz önüne alması gerekiyor. Yeterli bilgi ve talimat verilenler dışındaki çalışanların hayati ve özel tehlike bulunan yerlere girmemesi için gerekli tedbirleri alması gerekiyor.


İşverenlerin, yukarıdaki yükümlülüklerini yerine getirirken bazı ilkeleri de göz önünde bulundurmaları gerekiyor. Söz konusu risklerden korunma ilkeleri İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu kapsamında yer alıyor.


Risklerden korunma ilkeleri

MADDE 5 – (1) İşverenin yükümlülüklerinin yerine getirilmesinde aşağıdaki ilkeler göz önünde bulundurulur:


a) Risklerden kaçınmak.


b) Kaçınılması mümkün olmayan riskleri analiz etmek.


c) Risklerle kaynağında mücadele etmek.


ç) İşin kişilere...