08 / 07 / 2024

Risklerden korunma tedbirleri

Risklerden korunma tedbirleri

Risk değerlendirmesi çalışmaları kapsamında işverene bazı sorumluluklar düşüyor. İşverenin bu sorumluluklarını, bazı ilkeler ışığında yerine getirmesi gerekiyor. İşte işverenin yükümlülüklerinin yerine getirilmesinde göz önünde bulundurması gereken riskle

İstanbullular dikkat! Yılbaşı tedbirleri nedeni ile bugün bazı yollar trafiğe kapatılacak

İstanbul'da bugün Beyoğlu, Beşiktaş, Şişli ve Kadıköy'deki bazı yollar, yılbaşı tedbirleri nedeni ile trafiğe kapalı olacak. İşte haberin ayrıntıları...

Konutta sahte ilan tedbirleri resmen devrede: 2 günde binlerce ilan sitelerden silindi! 

Gayrimenkul ve ikinci el araç satışında uygulanacak sahte ilan tedbirleri 1 Kasım itibarıyla yürürlüğe alınmıştı. İstanbul Emlakçılar Odası Başkanı Nizameddin Aşa ve İstanbul Motorlu Araç Satıcıları Derneği Başkanı Hayrettin Ertemel, düzenlemenin ilk sonuçlarını açıkladı. 

Ayakkabıdaki ithalat vergisi arttı! Yan sanayici de koruma tedbirleri talep ediyor!

Ayakkabı sektöründe, ithal ürünlere karşı koruma tedbirinde artış gerçekleşti. 5 Eylül tarihi itibarıyla getirilen yeni uygulamayla ithal ayakkabılara ürün fiyatının 2 katı kadar vergi ödenecek. Öte yandan, ticari kredi almakta zorlanan yan sanayici de koruma tedbirleri talep ediyor.

Çimento sektörü enerji maliyetleri için alınacak tedbirleri bekliyor!

Son zamanlarda sık sık gündeme gelen çimento sektörü enerji maliyetleri için alınacak tedbirleri bekliyor...

Ev sahibiyle sorun yaşayan Defne Samyeli'den korunma talebi!

Bir süredir ev sahibi Yusuf Araz ile kira borcu nedeniyle sorunlar yaşayan Defne Samyeli, mahkemeye korunma talebinde bulundu. 

Esnaflardan Kovid-19 tedbirleri tepkisi: İş yerleri kapalı ama kira ödeniyor!

Kovid-19 tedbirleri kapsamında kapatılan ve ekonomik olarak zor günler geçiren esnaf ve sektör çalışanları Kadıköy’de bir araya geldi. İşletme sahipleri ve çalışanlar, “Tedbirler alınsın, iş yerleri açılsın, yasaklar kaldırılsın” çağrısını yaptı. 

'Evde Kal' tedbirleri konut talebini yeniden şekillendirdi!

Koronavirüs süresi boyunca “Evde Kal” tedbirleri, vatandaşın konut talebini yeniden şekillendirdi. Evden çalışan çoğu tüketici, bu süreç içerisinde şehir ve iş merkezlerine uzak müstakil ev aramaya başladı.

Şantiyelerimizde tüm tedbirleri aldık ve çalışmaya devam ettik!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu yaptığı açıklamada, "Şantiyelerimizde tüm tedbirleri aldık ve çalışmaya devam ettik" dedi.

AVM'lerde koronavirüs tedbirleri: Çalışma saatleri değişti!

Alışveriş merkezlerinin (AVM) çalışma saatleri koronavirüs tedbirleri kapsamında yeniden düzenlenerek, saat 10:00-22:00 olan çalışma saatleri, 12:00-20-00 şeklinde değiştirildi.

Konut sigortası yaptırın! Tüm risklerden korunun!

Uzun yıllar boyunca çalışarak sahip olunan konutları güvence altına almak için konut sigortası yaptırılması gerekiyor. Cüzi miktarda primlerle konut sigortası yaptırıp tüm riskleri önleyebilirsiniz.

Binlerce depreme dayanaksız bina stoku var!

Başta İstanbul olmak üzere fay hattı üzerinde veya çevresinde yer alan binlerce depreme dayanaksız bina stoku var. Bunun nasıl bir felakete yol açacağı da biliniyor. Bunun için tıpkı sağlıkta olduğu gibi depremi önleyici tedbirleri almak gerekiyor...

Savaş konut kredisi faizlerini yükseltecek mi?

ABD ile Çin arasındaki ticaret gerilimi devam ederken ABD’nin İran Devrim Muhafızlarından Kasım Süleymaniye suikast gerçekleştirmesi ve İran’ın ABD üslerine misilleme yapması ile piyasalar oldukça gerildi. Peki konut kredisi faiz oranları jeopolitik risklerden etkilenir mi?

Kağıthane'deki toplanma alanlarına karekod sistemi!

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı'nın (AFAD) deprem tedbirleri kapsamında Kağıthane'deki toplanma alanlarına karekod ve numaralandırma sistemi getirildi...

Risklerden korunma tedbirleri Haberi

Risklerden korunma tedbirleri

Risklerden korunma ilkeleri!

Risk değerlendirme çalışmaları hususunda işverenin de yerine getirmesi gereken bazı sorumlulukları bulunuyor. İşveren, çalışanların işle ilgili sağlık ve güvenliğini sağlamak için, risk değerlendirmesi kendisi yapar veya bir uzmana yaptırır.


İşverenin risk analizi kapsamında çalışana görev verirken, çalışanın sağlık ve güvenlik yönünden işe uygunluğunu göz önüne alması gerekiyor. Yeterli bilgi ve talimat verilenler dışındaki çalışanların hayati ve özel tehlike bulunan yerlere girmemesi için gerekli tedbirleri alması gerekiyor.


İşverenlerin, yukarıdaki yükümlülüklerini yerine getirirken bazı ilkeleri de göz önünde bulundurmaları gerekiyor. Söz konusu risklerden korunma ilkeleri İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu kapsamında yer alıyor.


Risklerden korunma ilkeleri

MADDE 5 – (1) İşverenin yükümlülüklerinin yerine getirilmesinde aşağıdaki ilkeler göz önünde bulundurulur:


a) Risklerden kaçınmak.


b) Kaçınılması mümkün olmayan riskleri analiz etmek.


c) Risklerle kaynağında mücadele etmek.


ç) İşin kişilere...