05 / 05 / 2024

riskli alan belirlenmesi

riskli alan belirlenmesi

Kentsel dönüşüm kapsamında yapının yıkılabilmesi için, söz konusu bir binanın "riskli olma" niteliğine sahip olması gerektiğini biliyoruz. Peki söz konusu riskli yapı değil de yapılar grubu ise riskli alan nasıl belirlenir?

Elazığ Rüstem Paşa Mahallesi için riskli alan kararı!

Elazığ ili, Merkez ilçesi, Rüstem Paşa Mahallesi sınırları içerisinde bulunan bazı alanlar "riskli alan" ilan edildi.

Elazığ için riskli alan kararı!

Elazığ ili, Merkez ilçesi, Mustafakemalpaşa Mahallesi sınırları içerisinde bulunan bazı alanlar "riskli alan" ilan edildi.

Ankara Akyurt için riskli alan kararı!

Ankara ili, Akyurt ilçesi sınırları içerisinde bulunan bazı alanlar "riskli alan" ilan edildi.

Erzurum Yakutiye'de riskli alan kararı!

Erzurum ili, Yakutiye ilçesi sınırları içerisinde bulunan bazı alanlar "riskli alan" ilan edildi.

Elazığ'da riskli alan kararı!

Elazığ'ın Merkez  ilçesine bağlı Abdullah Paşa Mahallesi sınırları içerisinde bulunan bazı alanlar "riskli alan" ilan edildi.

Torbalı'da riskli alan olarak ilan edilmesi istenen yerler TBMM gündeminde!

İzmir'in Torbalı ilçesinde riskli alan olarak ilan edilmesi talep edilen yerler ve dönüştürülen alanlar meclis gündemine taşındı. CHP'li Polat, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Urla'da riskli alan ilan edilen ve dönüştürülen alanlar meclis gündeminde!

İzmir'in Urla ilçesinde riskli alan olarak ilan edilmesi talep edilen yerler ve dönüştürülen alanlar meclis gündemine taşındı. CHP'li Polat, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Seferihisar'da riskli alan ilan edilen ve dönüştürülen alanlar TBMM'de!

İzmir'in Seferihisar ilçesinde riskli alan olarak ilan edilmesi talep edilen yerler ve dönüştürülen alanlar meclis gündemine taşındı. CHP'li Polat, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Çanakkale'de Sosyal Konutlar bölgesi riskli alan ilan edildi!

Çanakkale Belediye Meclis Toplantısı’nda Çanakkale Sosyal Konutlar bölgesinin riskli alan ilan edildiği açıklandı.

Mersin'de riskli alan kararı!

Mersin'in Akdeniz ilçesine bağlı Turgutreis Mahallesi sınırları içerisinde bulunan bazı alanlar "riskli alan" ilan edildi.

Konya'da riskli alan kararı!

Konya'nın Karatay ilçesine bağlı Aziziye Mahallesi sınırları içerisinde bulunan bazı alanlar "riskli alan" ilan edildi.

Rize'de riskli alan kararı!

Rize'nin Merkez ilçesine bağlı Çarşı ve Piriçelebi mahalleleri sınırları içerisinde bulunan bazı alanlar "riskli alan" ilan edildi.

Konya Ilgın'da riskli alan kararı!

Konya'nın Ilgın ilçesine bağlı Şıncarullah Mahallesi sınırları içerisinde bulunan bazı alanlar "riskli alan" ilan edildi.

riskli alan belirlenmesi Haberi

riskli alan belirlenmesi

Riskli alan nasıl belirlenir?

Bir yapının riskli niteliğine sahip olabilmesi için, ekonomik ömrünü tamamlamış veya deprem gibi bir afetten hasar görmüş olması ve lisanslı şirketler tarafından yapılan teknik incelemeler sonucunda "riskli" olarak değerlendirilmesi gerekiyor.


Kentsel dönüşüm kapsamında yapılan çalışmalar sonucunda bir binanın risk teşkil ettiği tespit edilebildiği gibi, eğer binalar grubu risk teşkil ediyorsa "riskli alan" olarak ilan edilebiliyor. Peki riskli alan nasıl belirlenir, riskli alanın minimum büyüklüğü nedir gibi sorularınız varsa hemen yanıtlayalım.


Riskli alan tespiti

Bir bölgenin riskli alan olarak tespit edilebilmesi için ilk olarak alan büyüklüğünün en az 15 bin metrekare olması kararı gerektiği gibi Bakanlar Kurulu kararı da gerekli.


Riskli alan belirlenmesi

Yukarıda belirttiğimiz kıstasların söz konusu olması ile bağlı olunan belediyenin alanındaki yapılaşmanın bine ve zemin yapılarının nasıl olduğuna dair...