03 / 05 / 2024

riskli alan ne demek

riskli alan ne demek

Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, bugüne kadar 152 riskli alan ilan edildiğini belirterek, “Bu alanlarda 392 bin adet birim bulunuyor ve yaklaşık 1 milyon 100 bin kişiyi kapsıyor” dedi.

Riskli alan nasıl belirlenir?

Kentsel dönüşüm kapsamında yapının yıkılabilmesi için, söz konusu bir binanın "riskli olma" niteliğine sahip olması gerektiğini biliyoruz. Peki söz konusu riskli yapı değil de yapılar grubu ise riskli alan nasıl belirlenir?

Güneşli'deki 24 bin metrekarelik riskli alanın imar planı değişikliği askıda! 

İstanbul İli Bağcılar İlçesi Güneşli Mahallesi Riskli Alan Sınırları İçerisindeki 24 bin metrekarelik Alana İlişkin 1/5000 Ölçekli Nazım ve 1/1000 Ölçekli Uygulama İmar Planı Değişikliği askıya çıkarıldı.

Samsun Bafra'da riskli alan kararı!

Samsun'un Bafra ilçesine bağlı Aktekke Mahallesi sınırları içerisinde bulunan bazı alanlar "riskli alan" ilan edildi.

Kağıthane'de 'riskli alan' ilanı!

Kağıthane'de bir binanın çökmesi sonucunda faciadan dönülen Yahya Kemal Mahallesi sınırları içinde bulunan bazı alanlar "riskli alan" ilan edildi.

İstanbul Kağıthane'de riskli alan kararı!

İstanbul'un Kağıthane ilçesine bağlı Yahya Kemal Mahallesi sınırları içerisinde bulunan bazı alanlar "riskli alan" ilan edildi.

Elazığ Camikebir Mahallesi riskli alan ilan edildi!

Elazığ Maden İlçesi'ne bağlı Camikebir Mahallesi riskli alan ilan edildi. Karar bugünkü Resmi Gazete'de yer aldı...

İzmit Belediyesi'nden riskli alan açıklaması!

İzmit Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürlüğü riskli alan ilan edilen Veliahmet ve Hacıhızır mahalleleriyle ilgili açıklama yaptı.

İzmit'te 2 mahalle riskli alan ilan edildi!

İzmit'e bağlı Veliahmet ve Hacıhızır Mahalleleri hakkında riskli alan kararı alındı. Karar bugünkü Resmi Gazete'de yer aldı...

Gaziosmanpaşa Yenidoğan riskli alan imar planı askıda!

Gaziosmanpaşa İlçesi, Yenidoğan Mahallesi, Sayaocağı Caddesi-Köşegen Sokak arasında kalan bir kısım alanın riskli alan olarak belirlenmesine ilişkin imar planı askıya çıktı...

Büyükçekmece Mimarsinan'da riskli alan kararı!

Bakanlar Kurulu Kararı ile Büyükçekmece İlçesi'ne bağlı Mimarsinan Mahallesi'ndeki bazı alanlar riskli alan olarak ilan edildi...

Perk İnşaat Atışalanı ne zaman teslim?

Perk İnşaat Atışalanı projesi İstanbul Esenler'de Atışalanı'nda hayata geçiriliyor. Peki Perk İnşaat Atışalanı ne zaman teslim edilecek?

Kayseri Kocasinan'da riskli alan kararı!

Kayseri'nin Kocasinan İlçesi'ne bapğlı Sahabiye Mahallesi'ndeki bir alan riskli alan olarak ilan edildi. Bakanlar Kurulu Kararı bugünkü Resmi Gazete'de yer aldı..

İstanbul Eyüpsultan'da 2 mahallede riskli alan kararı!

Bakanlar Kurulu'nun bugünkü Resmi Gazete'de yayımlanan kararı gereğince İstanbul İli, Eyüpsultan İlçesi, Akşemsettin ve Çırçır Mahallesi'nde riskli alan kararı alındı..

İstanbul Küçükçekmece'de riskli alan kararı!

Bakanlar Kurulu'nun bugünkü Resmi Gazete'de yayımlanan kararı gereğince İstanbul İli, Küçükçekmece İlçesi, İkitelli (Atatürk) Mahallesi'nde riskli alan kararı alındı..

riskli alan ne demek Haberi

riskli alan ne demek

Türkiye genelinde 5 Ekim 2012’de başlatılan kentsel dönüşüme her geçen yıl ilgi artıyor. Kentsel dönüşüme 2014 yılı içinde 79 bin başvuru yapıldı. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı bu kapsamda 250 milyon liranın üzerinde kira yardımı yaptı. Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, 2014 yılında yaklaşık 130 bin adet birimin risk tespitinin yapıldığını belirterek, risk tespiti yapılan binalardan yaklaşık 12 bin 500’ünün yıkıldığını vurguladı.

Bakan Güllüce, 6306 sayılı kanun kapsamında 2014’te idarelere toplamda 40 proje için 110 milyon lira kaynak aktarıldığını kaydetti. Bugüne dek toplam 152 riskli alanın ilan edildiği bilgisini veren Güllüce, “Bu alanlarda 392 bin adet bağımsız birim bulunuyor ve yaklaşık 1 milyon 100 bin kişiyi kapsıyor. Bunun dışında riskli alan ilan edilmek üzere dosyası hazırlanan ve bakanlığımızda inceleme aşamasında...