14 / 05 / 2024

riskli bina yıkımi riskli bina başvuru

riskli bina yıkımi riskli bina başvuru

Bakanlar Kurulu'nca riskli alan ilan edilen bölgelerde 185 bin 287 bağımsız birim konut bulunuyor. Bireysel başvurularda ise 5 bin 137 binada bulunan 28 bin 805 konut riskli ilan edildi...

TTB'den kritik Hatay raporu: Bina yıkımları mevzuata ve bilimsel kriterlere uygun değil!

Türk Tabipleri Birliği (TTB) İşçi Sağlığı ve İşyeri Hekimliği Kolu’nun Hatay’a ilişkin açıkladığı raporda, bina yıkımı ve enkazın kaldırması gibi basamakların mevzuata ve bilimsel kriterlere uygun olmadığı belirtildi.

Malatya'da yüzde 15 seviyelerindeki hasarlı bina yıkımları 2,5 ayda yüzde 53,5'e ulaştı!

Kahramanmaraş merkezli olarak 6 Şubat tarihindeki depremlerden etkilenen Malatya'da, 2,5 ay kadar önce yüzde 15 seviyelerinde olan hasarlı bina yıkımı, çalışmaların hızlanmasıyla yüzde 53,5'e çıktı.

Beklenen büyük İstanbul depremi fazla uzakta değil! Naci Görür yine uyardı: 10 bin bina yıkılsa, 400 bin insan ölebilir!

Yer bilimci ve Bilim Akademisi Üyesi Prof. Dr. Naci Görür, beklenen büyük Marmara depremi ile ilgili uyarılarını yineledi. Görür, 7.6 büyüklüğünde deprem beklendiğini belirtti ve "İstanbul’da 1 milyon 100 bin bina var. 10 bin bina yıkılsa, 400 bin insan ölebilir" dedi. 

İstanbul'da kentsel dönüşüm hızlandı: Maltepe'de 4 bin 90,  Beşiktaş'ta 603 riskli bina yıkıldı!

Türkiye'nin en büyük nüfusuna sahip İstanbul'da beklenen olası Marmara depremi nedeniyle kentsel dönüşüm çalışmaları devam ediyor. İşte Maltepe ve Beşiktaş'taki çalışmalara ilişkin detaylar...

10 ilde binlerce bina yıkıldı! Kredi ile ev alanların durumu ne olacak? Depremzedeler dikkat!

Kahramanmaraş merkezli depremler sebebiyle binlerce bina yıkıldı. Bu binalar arasında kredi ile satılan konutlar da yer alıyor. Peki kredi ile konut alanlar ne yapacak? İşte ayrıntılar...

Cumurbaşkanı Erdoğan: Depremde 912 vatandaşımız hayatını kaybetti, 2 bin 181 bina yıkıldı! 

Cumurbaşkanı Erdoğan, Kahramanmaraş’ın Pazarcık ilçesinde meydana gelen ve 10 ilde etkili olan depremi ile ilgili açıklamalarda bulundu. Erdoğan, "Depremde 912 vatandaşımız hayatını kaybetti, 2 bin 181 bina yıkıldı" diye konuştu. İşte ayrıntılar...

Bakanlık resmen duyurdu! Bina yıkımlarında son dakika gelişmesi! 2023'ün sonuna kadar...

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, bina yıkımlarında, akredite kuruluşlardan alınmış "uygun test raporlu" toz bastırma sistemlerinin, 2023 yılının sonuna kadar kullanılabileceğini duyurdu. İşte ayrıntılar...

Kocaeli'de 489 bina yıkıldı!

17 Ağustos 1999 Marmara Depremi'nin derinden etkilediği Kocaeli'de kentsel dönüşüm kapsamında 489 bina yıkıldı...

Üsküdar'da patlamanın yaşandığı bina yıkılıyor!

İstanbul Üsküdar Valide Atik Mahallesi Abacı Dede Sokak'ta yer alan ve  patlama yaşanan 3 katlı bina yıkılıyor.

Riskli yapı yıkım süresi 2022 ne kadar?

Oturulan yapının riskli olarak belirlenmesi halinde yıkım için kendilerine belli bir süre veriliyor. Peki, riskli yapı yıkım süresi 2022 ne kadar?

Erzurum'da riskli olduğu için tahliye edilen 7 bina yıkıldı!

Erzurum'da hayata geçirilen kentsel dönüşüm projesi kapsamında riskli 7 bina belediye ekipleri tarafından yıkıldı.

Bina yıkımlarında yeni dönem 2022'de başlıyor!

1999 depreminin ardından tartışılmaya başlanan ve 2010 yılından sonra hızlandırılan kentsel dönüşüm çerçevesinde Türkiye'de bugüne kadar yaklaşık 700 bin bina yıkıldı. Bütün bu sürecin sonunda yıkımlara ilişkin yönetmelik bugün Resmi Gazete’de yayımlandı.

Bursa'daki riskli bina yıkıldı!

Bursa Büyükşehir Belediyesi BUSKİ'nin Acemler yerleşkesinde yer alan riskli binanın yıkımını gerçekleştirdi.

riskli bina yıkımi riskli bina başvuru Haberi

riskli bina yıkımi riskli bina başvuru
Kentsel dönüşümde ilk yıkım çalışmalarının başlatıldığı 5 Ekim 2012 tarihinden itibaren yasadan faydalanmak için toplam 33 bin 174 başvuru yapıldı. Bu başvuruların 28 bin 805'ini konut, 4 bin 369'unu dükkan sahipleri oluştururken büyük bölümünde ise İstanbul yer alıyor.

Bu rakamı değerlendiren uzmanlar Türkiye'deki riskin büyüklüğüne dikkat çekerek, dönüşüm çalışmaları için halkın bilinçlendirilip daha da hızlandırılması gerektiğini belirtiyor.

Dönüşüm için en yüksek başvuru ise 3 bin 568 bağımsız birim ile İstanbul'da yapıldı. Kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında riskli binaların yıkımı sürüyor. Belediyeler bazında riskli alan ilan edilen birçok bölgede projelendirme çalışmaları yapılıyor.  Gaziosmanpaşa ve Fikirtepe gibi ada bazında projelendirilmiş alanlarda yıkımlar sona erdi ve inşaat çalışmalan başladı.

Her ne kadar dönüşüm çalışmaları istenilen boyutlara ulaşmasa da uzmanlar yerel seçimler sonrası belediyelerin de etkisiyle dönüşümün...