17 / 05 / 2024

riskli binalardan vergi alınacak mı

riskli binalardan vergi alınacak mı

GYODER tarafından düzenlenen ve Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile Samsun Belediyesi tarafından desteklenen Gelişen Kentler Zirvesi, Samsun’da gerçekleşti. Zirvede, Erdoğan Bayraktar “Dönüşümde 3’te 2 çoğunlukta bazı garibanları mağdur ediyorlar" dedi...

Trabzon'da 446 riskli bina bulunuyor!

Sel ve heyelan tehdidi ile karşı karşıya olan Trabzon'da riskli 446 bina bulunuyor. Bölge sakinleri riskli binalardan güvenli yapılara geçeceği günü bekliyor.

Riskli binaya 'ek vergi' geliyor!

Meclis Deprem Araştırma Komisyonu tarafından kentsel dönüşüm bütçesi oluşturmak için otoparkı olmayan veya altında iş yeri olan riskli riskli binalardan ek vergi almak için öneride bulundu.

Binası riskli olan vergi ve harçtan muaf!

Bina sahibi kendi mülkünü hiçbir müteahhide gerek kalmadan hatta metrekareleri ufalmadan yenileyebiliyor. Binanın riskli olması durumunda vatandaşın yararlanabileceği hakları bulunuyor.

Riskli alan da vergi istisnasına girdi!

İnşaat sektöründe riskli yapıya sağlanan vergi istisnalarının kapsamı genişletildi. GİB riskli alan ve rezerv alanın da vergi istisnası kapsamında olduğunu açıkladı.

Kartal'da riskli son binanın yıkımına başlandı!

Kartal Orhantepe Mahallesi'ndeki riskli binalardan sonuncusu olan Nuri Bey Apartmanı'nın yıkımına sabah saatlerinde başlandı. 

Kartal'daki riskli binalardan taşınmalar sürüyor!

Beton kalitesinin düşük olması sebebi ile çöken Yeşilyurt Apartmanı'nın çevresinde yer alan ve yıkımı planlanan riskli binalardan eşya taşıma işlemleri yoğun bir şekilde sürüyor.

Kentsel dönüşümde muaf olunan 7 harç ve vergi!

Kentsel dönüşüm sürecinde riskli binası yıkılan maliklere bazı muafiyet hakları sunuluyor. İşte kentsel dönüşümde muaf olunan 7 harç ve vergi..

İstanbul'da 11 bin 349 riskli bina yıkıldı!

Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, 'İstanbul Afete Hazırlık Bilgilendirme Toplantısı'na katıldı. Akdoğan, depreme karşı yürütülen projeler kapsamında İstanbul'da riskli binalardan 11 bin 349'unun yıkıldığını açıkladı.

Sakarya'da 2015 yılında 237 riskli bina yıkıldı!

Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü, 2015 yılında 102 riskli yapı başvurusunda bulunulduğu belirtilerek, toplamda 295 yapının riskli ilan edildiği kaydedildi. Bu binalardan 237'sinin yıkılarak yerlerine daha güvenli ve modern binaların inşa edildiği açıkland

Tokat'taki binalar riskli mi?

Hürsöz Gazetesi köşe yazarı olan Salih Ertaçoğlu bugünkü yazısında Tokat'taki riskli binalardan bahsetti. İşte o yazı...

Yalova'da riskli bina tespit sayısı 285'e ulaştı!

Yalova'da Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında ki Kanun kapsamında yapılan Riskli Bina Tespit sayısında 285 rakamına ulaşıldı. Risk tespiti yapılan binalardan yıkılan bina sayısı ise 172.

Riskli yapı istismarında kayıp 5 milyon lira!

Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül, Kentsel Dönüşüm Yasası'nı istismar eden müteahhitlerin, yerine apartman dikecekleri gecekondular için 'riskli yapı' kararı aldırıp, vergi ve harç muafiyeti elde ettiklerini belirtti...

Riskli yapı istismarında kayıp 5 milyon TL!

Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül, Kentsel Dönüşüm Yasası'nı istismar eden müteahhitlerin, yerine apartman dikecekleri gecekondular için 'riskli yapı' kararı aldırıp, vergi ve harç muafiyeti elde ettiklerini belirtti...

riskli binalardan vergi alınacak mı Haberi

riskli binalardan vergi alınacak mı


Zirveye katılan Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar kentsel dönüşüm sürecinde yaşanan sorunlar ve çözüm yolları hakkında bilgi verdi. Kentsel dönüşüm uygulamalarında bazı suistimallerin yaşandığını belirten Bayraktar, “Dönüşümde 3’te 2 çoğunlukta bazı garibanları mağdur ediyorlar. Kocası ölmüş, kimsesiz yaşayanları müteahhitler sıkıştırıyor. Biz vatandaşa seçme önceliği vereceğiz. Yaşlı, bakıma muhtaç kimsesiz insanların evlerini devlet olarak biz alacağız ya da onları projelerden ev sahibi yapacağız. Vatandaş hangisini isterse seçecek” dedi.


AÇIKGÖZLER ARKADAN DOLAŞIYOR


Parsel bazında riskli ilan edilen kentsel dönüşüm alanlarındaki hak sahiplerinin vergiden muaf olduğunu hatırlatan Bayraktar, sağlanan bu imkanın kötüye kullanıldığını belirtti. Riskli yapıda yaşamadığı halde vergi yükünden kurtulmak isteyenler olduğunu söyleyen Bayraktar, “Açıkgözler arkadan dolaşıp bir yolunu buluyorlar. Bu nedenle düzenleme yapacağız. Sağlam binada oturan vergisini verecek” dedi. “İmar transferinde...