23 / 11 / 2024

Riskli Binanın Yıkım Sonrası

Riskli Binanın Yıkım Sonrası

Kentsel dönüşümde riskli bina tespiti yapıldıktan sonra süreç gereği hangi işlemler yapılır? Riskli yapı tespitinin ardından yıkım süreci ve yıkımdan sonra neler yaşanır? İstanbul Altyapı ve Kentsel Dönüşüm Müdürlüğü'nün açıklamaları şöyle;

Kadıköy ve Kartal'da 9 bin 500'e yakın riskli yapının yıkımı tamamlandı! 

Megakent İstanbul'da kentsel dönüşüm çalışmaları tüm hızıyla sürüyor. Bu kapsamda, Kadıköy ve Kartal'da 9 bin 500'e yakın riskli yapının yıkımı tamamlandığı belirtildi. İşte detaylar...

İstanbul'da Kentsel Dönüşüm: Büyükçekmece'de 12 blok ve 130 bağımsız riskli yapının yıkımı başladı!

İstanbul Büyükçekmece'de olası depremde yıkılma riski olduğu tespit edilen 12 blok ve 130 bağımsız bölümden oluşan binaların yıkım çalışmaları başladı.

Adıyaman'da 20 bine yakın binanın yıkımı 2 ayda tamamlanacak!

Adıyaman'da Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat'taki depremlerden etkilenen ağır hasarlı yapıların yıkımına başlandı. 

Diyarbakır'daki 400 ağır hasarlı binanın yıkımına başlanacak: Çalışmalar 3 ayda tamamlanacak!

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat'taki depremlerden etkilenen Diyarbakır'daki 400 ağır hasarlı binanın yıkımına yakında başlanacağı açıklandı. Çalışmaların 3 ayda tamamlanması planlanıyor. 

Malatya Doğanşehir'de 4 bin 600 ağır hasarlı binanın yıkımı bayramdan sonra yapılacak!

Malatya Doğanşehir'de 4 bin 600 ağır hasarlı binanın yıkımı bayramdan sonra yapılacağı açıklandı. Peki ilçede enkaz kaldırma çalışmalarında son durum ne? 

İstanbul'da 200 yıl genelev olarak kullanılan binanın yıkımı esnasında tarihi bir keşif yapıldı

İstanbul'un Karaköy semtinde 200 yıl boyunca genelev olarak kullanıldıktan sonra kentsel dönüşüm projesi kapsamında yıkımına başlanan binanın altından tarihi bir keşif yapıldı.

Ordu Ünye'de heyelandan zarar gören evlerin yıkımına başlandı!

Ordu Ünye'de meydana gelen heyelan sebebiyle tahliyesi gerçekleşen 14 evden fazla riskli olduğu tespit edilen iki binanın yıkımına başlandı.

Çamlıca Cami Çevresi Kentsel Dönüşüm Projesi'nin 2. Etap yıkım töreni yarın!

Üsküdar’da “Büyük Dönüşüm” sloganıyla sürdürülen ve depreme dayanıklı olmayan binaların yıkımıyla hayata geçirilen kentsel dönüşüm faaliyetleri tam gaz devam ediyor. Çamlıca Camii Çevresi Kentsel Dönüşüm Projesi'nin 2. Etabı için 32 binanın yıkımı yarın gerçekleştirilecek.

Bursa Tarihi Çarşı ve Hanlar Bölgesi'nde 37 binanın yıkımı tamamlandı!

Bursa’da 600 yıllık hanları çevreleyen 37 binanın yıkılmasıyla Tarihi Çarşı ve Hanlar Bölgesi tamamen ortaya çıktı. 

Samsun Saathane Projesi'nde 8 katlı binanın yıkımı tamamlandı!

Samsun Büyükşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilen Saathane Projesi kapsamında yıkım çalışmaları tam gaz ediyor. Proje kapsamında 8 katlı bir yapının yıkımı daha gerçekleşti. 

Büyükçekmece'de 115 riskli yapının yıkımı tamamlandı!

Büyükçekmece'de kentsel dönüşüm çalışmalarına hız veren Büyükçekmece Belediyesi, ilçe genelinde 115 riskli yapının yıkımını gerçekleştirdi. 

Bursa Tarihi Çarşı ve Hanlar Bölgesi'nde çok katlı binanın yıkımı tamamlandı!

Bursa'da, Tarihi Çarşı ve Hanlar Bölgesi Çarşıbaşı'da hayata geçirilen kentsel tasarım projesi dahilinde çok katlı bir binanın yıkımı daha gerçekleşti. 

Bursa'daki riskli bina yıkıldı!

Bursa Büyükşehir Belediyesi BUSKİ'nin Acemler yerleşkesinde yer alan riskli binanın yıkımını gerçekleştirdi.

Riskli Binanın Yıkım Sonrası Haberi

Riskli Binanın Yıkım Sonrası

Riskli bina tespitinin ardından yıkım ve sonrasında neler olur?


Çevre ve Şehircilik Bakanlığı İstanbul Altyapı ve Kentsel Dönüşüm Müdürlüğü tarafından hazırlanan dosyada yer alan açıklamalar şöyle; 



RİSK TESPİTİNİN YAPILMASI


Vatandaşlar yapılarını, Bakanlığa, belediyelere, il özel idarelerine, büyükşehirlerde büyükşehir belediyelerine, büyükşehir ilçe belediyelerine veya Bakanlıkça lisanslandırılacak, kurum ve kuruluşlara tespit ettirebilirler. Bu aşamada herhangi bir çoğunluk aranmaz. Maliklerden birinin veya kanuni temsilcisinin müracaatı ile bu tespit yapılabilir. Müracaat için tapu belgesinin ve kimlik belgesinin fotokopisi gereklidir. Riskli yapılar, 6.3.2007 tarihli ve 26454 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan Deprem Bölgelerinde Yapılacak Binalar Hakkında Yönetmelik hükümlerine göre tespit edilir.



RİSKLİ OLDUĞU TESPİT EDİLEN YAPILAR


Yapılan tespitler neticesinde Riskli olduğu tespit edilen yapılar, tespiti yapanlar tarafından (Bakanlığa, belediyelere, il özel idarelerine, büyükşehirlerde büyükşehir belediyelerine, büyükşehir ilçe belediyelerine veya Bakanlıkça...