15 / 05 / 2024

riskli çatı

riskli çatı

Çatı Sanayici ve İş Adamları Derneği (ÇATIDER) Yönetim Kurulu Başkanı M. Nazım Yavuz, çatıların standartlara uygun ve güvenli olmasının depremde hayati öneme sahip olduğunu belirtti.

KİPTAŞ Bağcılar Kiraz Evler'in temeli atıldı!

İstanbul'un Bağcılar ilçesi Kirazlı Mahallesi’ndeki 7 blok, 190 konuttan meydana gelen “As Fatih Kent Sitesi”, 2017' riskli alan olarak belirlendi. Bugün Bağcılar Kiraz Evler'in temeli atıldı.

Eşyalarını almak için binaya girdiler, çatırtı sesleri büyük panik yaşattı!

İzmir'de yaşanan deprem sonrasında riskli binalara ev sakinlerinin eşyalarını almak için 15 dakikalığına girmesine izin verildi. Binadan gelen çatırtı sesleri üzerine vatandaşlar büyük panik yaşadı.

Çatı onarım sözleşmesi nasıl yapılır?

Posta köşe yazarı Tamer Heper, bugünkü yazısında bir okuyucusunun 'Evimin çatısının onarımı gerekiyor ancak malum çatı riskli bir çalışma alanı. Sorumluluktan kurtulmak için ne gibi bir sözleşme yapmalıyım?' sorusunu yanıtladı.

Murat Kurum: Riskli alanların tespiti için çalışıyoruz!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Kartal'da Yeşilyurt Apartmanı'nın çökmesinden sonra riskli olduğu için yıkılan ve temeli atılan binaların olduğu alanda incelemeler yaptı.

TOKİ Esenler projesinin temeli yarın atılıyor!

Esenler’in yıllardır devam eden imar sorununun çözüme kavuşacağı, riskli yapıların kurtarılacağı tarihi günde, Esenler Belediyesi'ne devredilen alanda Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından inşa edilecek olan konutların temeli atılacak.

İzmit Cedit Mahallesi'nde dönüşüm için ilk imzalar atıldı!

Bakanlar Kurulu tarafından riskli bölge olarak ilan edilen ve İzmit Belediyesi tarafından kentsel dönüşüm çalışmalarına başlanan Cedit Mahallesi’nde ilk imzalar atıldı. 

Ankara'da riskli alan kararı!

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı Özel Projeler ve Dönüşüm Dairesi Başkanlığı tarafından, Hıdırlıktepe, Atıfbey, İsmetpaşa Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi kapsamında bazı alanlar için riskli alan kararı verildi.

Konutların borsada satılması riskli!

Atılım Üniversitesi'nden Doç. Dr. Ümit Akçay, gündemde olan borsada sertifika üzerinden tapu devirlerinin mümkün hale gelmesini değerlendirdi. Akçay, uygulamanın dar kesim açısından riskli olduğunu belirtti.

Eskişehir'deki riskli binalar yıkılacak!

Hükümetin eski ve atıl durumda olan binaların yenilenmesi için çıkartılan karar sonrası yıkım ve dönüşüm çalışmaları hızlandı. Eskişehir merkezinde bulunan riskli binalar tek tek tespit edilip yıkılacak.

Kentsel dönüşüm yönetmeliği riskli alan karmaşası yarattı!

Kentsel dönüşüm sürecini hızlandıracak yeni yönetmelik 27 Ekim’de yayımlandı. Ülke genelinde dönüşüm sürecinde tıkanan noktaların çözümü için önemli bir adım atıldı. Öte yandan yeni yönetmelik ‘riskli alan ilanı’ ile ilgili endişe yarattı.

Türkiye'de 7 milyon çatı riskli!

Çatı Sanayici ve İş Adamları Derneği (ÇATIDER) Yönetim Kurulu Başkanı M. Nazım Yavuz, çatıların standartlara uygun ve güvenli olmasının depremde hayati öneme sahip olduğunu belirtti.

Bağcılar'da 410 konut yenilendi, 192 riskli yapı yıkıldı!

Riskli alan ilanını takiben hazırlanan plan çerçevesinde yeni yapılaşmanın adımları atılıyor. Buna göre ilk olarak Bağcılar Belediyesi ekiplerince mevcut durum analizi yapılıyor. Bağcılar'da şimdiye kadar 410 konut yenilendi.

Türkiye'de depreme karşı dayanıksız yaklaşık 7 milyon riskli çatı var!

Çatı Sanayici ve İş Adamları Derneği (ÇATIDER)’den 17 Ağustos Depremi’nin yıldönümünde uyarı geldi. ÇATIDER’in yürüttüğü eğitim ve bilinçlendirme çalışmalarıyla, bu konudaki toplumsal farkındalık son yıllarda arttı" denildi.

riskli çatı Haberi

riskli çatı

Çatı Sanayici ve İş Adamları Derneği (ÇATIDER) Yönetim Kurulu Başkanı M. Nazım Yavuz, çatıların standartlara uygun ve güvenli olmasının depremde hayati öneme sahip olduğunu belirtti. Ülkemizde yaklaşık 7 milyon binanın çatı-cephe yalıtımının yok veya yetersiz olduğunu söyleyen Yavuz, "Güven vermeyen çatılar, depremde oluşabilecek riskleri artırabilir. Depremde güvende olabilmemiz için yapıların temelden çatıya kadar her bölümünün dikkatli projelendirilmesi ve inşa edilmesi gerekiyor" dedi. Çatıların deprem, fırtına gibi doğal afetlerde risklere yol açmaması için uzman kuruluşlar tarafından kontrol edilmesi gerektiğini vurgulayan Yavuz, "Yürüttüğümüz eğitim ve bilinçlendirme çalışmalarıyla, bu konudaki toplumsal farkındalık son yıllarda arttı" diye...