04 / 05 / 2024

riskli yapı 0.50 emsal artışı

riskli yapı 0.50 emsal artışı

Nilüfer Belediye Meclisi CHP Grup Sözcüsü Turgay Erdem, Büyükşehir Belediye Meclisi tarafından alınan “0.50 emsal artışı’ kararına, kamusal yarar içermediği için karşı olduklarını belirtti.

İstanbul genelinde 65 bin 399 riskli yapı tespit ettik!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yaptığı açıklamada "Kentsel dönüşüm çalışmalarımızda İstanbul genelinde 23 ilçede, 65 bin 399 adet riskli yapı tespit ettik." dedi.

Riskli yapılarla ilgili bilinmesi gerekenler!

Riskli yapıların belirlenmesi için 90 günlük süreç başladı. İşte riskli yapılarla bilinmesi gerekenler...

Riskli yapı nasıl belirlenecek? 

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Belediyelere talimat verdi. Riskli yapılar belirlenip yıkılacak. Peki süreç nasıl işleyecek? Başvurular için neler gerekiyor? Yıkım yerine güçlendirme alternatif olabilir mi?

Cumhurbaşkanı: Riskli yapıların tahliyesinde halkımdan destek bekliyorum!

Manisa Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen mitinginde halka hitap eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, riskli yapıların tahliyesine ilişkin, "Bu konuda halkımdan destek bekliyorum. Çünkü ben vatandaşımı, milletimi seviyorum. Bu adımı atmamız lazım." dedi...

ALO 181'e riskli yapı müracaatı arttı!

İstanbul Kartal'da 6 Şubat'ta Yeşilyurt Apartmanı'nın çökmesinin ardından Çevre ve Şehircilik Bakanlığının "ALO 181" çağrı merkezine gerçekleştirilen riskli yapı müracaatı ciddi oranda arttı. 

Teknik Yapı 0,98 kampanyası 2019!

Teknik Yapı 0,98 kampanyası 2019 detayları haberimizde yer alıyor. İşte kampanyanın geçerli olduğu projeler...

Tekirdağ'da 6 ayda 622 riskli yapı yıkıldı!

"6306 sayılı Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanun" kapsamında 6 aylık uygulama döneminde Tekirdağ'da 'riskli yapı' statüsünde 622 riskli yapı yıkıldı. 

Riskli yapı tespiti yapan kuruluşlara denetim!

Çevre Kanunu ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun gereğince Bakanlık, riskli yapı tespiti için lisanslandırılan kurum ve kuruluşların faaliyetlerini denetleyebilecek...

Riskli yapılar için 329 milyon TL kira yardımı!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Kurum, "2018'in ilk yarısında Türkiye'de riskli yapılar için 329 milyon 28 bin lira, riskli alanlar için ise 132 milyon 984 bin lira kira yardımı yapıldı" dedi. 

Soyak Konforia'da 120 ay 0,50 faiz imkanı!

Bahçeşehir'de Soyak Yapı imzası ile hayata geçirilen Soyak Konforia'da 120 ay 0,50 faiz imkanı sunuluyor. Projede daireler hemen teslim ediliyor...

Maltepe Piazza'da 120 ay 0,50 faiz‎ fırsatı!

378 milyon Euro yatırım değerine sahip Maltepe Piazza'da 120 ay 0,50 faiz‎ fırsatı sunuluyor. Projede fiyatlar 641 bin TL'den başlıyor..

İstanbul'da riskli yapıları belediye satabilecek!

Bakanlık Riskli Yapılara ilişkin olarak sürdürülen uygulama sürecini kısaltmak ve bu sürece hız kazandırmak adına İstanbul'daki bütün ilçe belediyelerine yetki devri yaptı. 

Rize'de dolgu zemindeki binaların riskli yapı raporu hazır!

Rize Engindere Mahallesi’nde deniz dolgusu yapılarak kazanılan alanda tehlike oluşturan binalar için ‘riskli yapı’ raporu hazırlandı..

riskli yapı 0.50 emsal artışı Haberi

riskli yapı 0.50 emsal artışı


Nilüfer Belediye Meclisi’nin Aralık ayı olağan toplantısında Bursa Büyükşehir Belediye Meclisi tarafından alınan ‘riskli binaların kentsel dönüşümü halinde 0.50 emsal artışı’ kararı bir kez daha gündeme geldi.


Meclis Başkan Vekili Nilgün Berk Başkanlığı’nda Nilüfer “Barış Meclisi”nde yapılan toplantıda gündemdeki maddeler görüşülerek karara bağlandı. Gündem maddeleri arasında bulunan İmar ve Bayındırlık Komisyonu’nun 1/1000 ölçekli Beşevler Revizyonu Uygulama İmar Planı dâhilinde kalan parsele ilişkin “6306 sayılı kanun kapsamında riskli yapı tespiti yapılması durumunda imar parsel alanının 0.50’si kadar emsal artışı yapılır” şeklinde plan notu eklenmesi yönünde hazırlanan plan değişikliği talebi de vardı. Nilüfer Belediye Meclisi, talebin, kamusal yarar içermediği gerekçesiyle Bursa Büyükşehir Belediye Meclisi’nce değerlendirilmesine karar verdi.


Nilüfer Belediye Meclisi CHP Grup Sözcüsü Turgay Erdem kamusal yarar içermediği için bu karara karşı olduklarını...