28 / 11 / 2024

riskli yapı satışı yapılır

riskli yapı satışı yapılır

Riskli alan içinde veya dışında olup ekonomik ömrünü tamamlamış olan ya da yıkılma veya ağır hasar görme riski taşıdığı ilmî ve teknik verilere dayanılarak tespit edilen riskli yapı satılabilir mi? Satılamaz mı?

Riskli yapıların satışı ve kiralanması yasaklanmalı!

21 yıl önce yaşanan Marmara depreminin yıl dönümünde açıklamalarda bulunan Altın Emlak Genel Müdürü Mustafa Hakan Özelmacıklı, ''Riskli yapıların satış, kiralama süreçlerine engeller getirilmeli. Hatta zorunlu olarak dönüşüme alınmalı'' dedi.

KİPTAŞ’tan riskli yapılar için büyük kampanya!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin iştirak şirketi KİPTAŞ, riskli yapılarda yaşayan İstanbullular için harekete geçti. Çatalca’dan Eyüp’e 6 farklı projede yer alan 272 sosyal konut, bakanlık tarafından verilmiş “riskli yapı raporu” bulunan vatandaşlar için satışa çıkarılıyor.

Antalya Real AVM riskli yapı olarak tescillendi!

Haşim İşcan Kültür Merkezi karşılığı 2006 yılında yapılan ve Rönesans Holding'e satılan Real AVM, riskli yapı olarak tapuya tescil edildi.

Riskli yapı satılabilir mi?

Riskli alan içinde veya dışında olup ekonomik ömrünü tamamlamış olan ya da yıkılma veya ağır hasar görme riski taşıdığı ilmî ve teknik verilere dayanılarak tespit edilen riskli yapı satılabilir mi? Satılamaz mı?

Riskli yapı tespitine itiraz süresi!

Riskli yapı tespiti yapıldıktan sonra, bu durum bir “risk tespit raporu” ile ayni hak ve şahsi hak sahiplerine tebliğ ediliyor. İşte, riskli yapı tespitine itiraz süresi!

Riskli yapı başvurusu için istenen belgeler!

Kat maliklerinden birinin lisanslı özel kuruluşlardan birine başvurarak risk raporunun Bakanlıktan onayı alındıktan sonra bu yapı riskli yapı olarak nitelendiriliyor. Peki, riskli yapı başvurusu için istenen belgeler neler?

Riskli yapı başvuru dilekçesi örneği!

Riskli yapı tespiti için maliklerden birinin başvurusu yeterli oluyor bu konuda çoğunluk aranmıyor. Peki, riskli yapı başvurusu nasıl yapılır? İşte, riskli yapı başvuru dilekçesi örneği!

Riskli yapı tespit raporu nasıl alınır?

Riskli yapı tespiti, maliklerin tapu ve kimlik fotokopisi ile yapacakları üzerinde Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Müdürlüğü'nce lisanslandırılmış kurum veya kuruluşlar tarafından yapılabilyor. Peki, riskli yapı tespit raporu nasıl alınır?

Riskli yapı tespitinde tahliye ve yıkım işlemleri!

Ekonomik ömrünü tamamlamış, yıkılma ve ağır hasar görme riski taşıyan yapılara riskli yapı deniyor. İşte, riskli yapı tespitinde tahliye ve yıkım işlemleri!

Riskli yapı tespit süreci!

Riskli Yapı Raporu almak için bina maliklerinden birinin veya kanuni temsilcisinin müracaatı yeterli oluyor. Apartmanlarda karar almaya gerek bulunmuyor. İşte, riskli yapı tespit süreci!

Riskli yapı tespiti dava dilekçesi!

Yıkılma ve ağır hasar görme riski taşıdığı incelendikten sonra teknik verilere dayanılarak tespit edilen yapılara riski yapı deniyor. Riskli yapı tespitine itiraz edilebiliyor. İşte, riskli yapı tespiti dava dilekçesi!

Cuento İstanbul YDK Yapı satılık!

İstanbul Anadolu Yakası Ümraniye'de yükselen projede 89 adet daire yer alıyor. Cuento İstanbul YDK Yapı satılık daire tipleri 1+1 'den 4+1 'e kadar değişiklik gösteriyor.

Adam Kule Dap Yapı satılık daire!

İstanbul Maltepe - Dragos bölgesinde hayata geçirilen projede daire alanları 46 metrekareden başlangıç gösteriyor. Adam Kule Dap Yapı satılık daire tipleri 1+0 ve 1+1 olarak dizayn edildi.

riskli yapı satışı yapılır Haberi

riskli yapı satışı yapılır

Riskli yapı satılabilir mi?

Riskli alan içinde veya dışında olup ekonomik ömrünü tamamlamış olan ya da yıkılma veya ağır hasar görme riski taşıdığı ilmî ve teknik verilere dayanılarak tespit edilen yapılar riskli yapı olarak ifade ediliyor.


Yapılan tespitler neticesinde Riskli olduğu tespit edilen yapılar, tespiti yapanlar tarafından (Bakanlığa, belediyelere, il özel idarelerine, büyükşehirlerde büyükşehir belediyelerine, büyükşehir ilçe belediyelerine veya Bakanlıkça lisanslandırılacak, kurum ve kuruluşlar) Müdürlüğe bildirilir. 


Müdürlük raporları inceler, raporlarda eksik veyahut yanlış hususların bulunması halinde raporlar ilgilisine iade edilir, diğer raporlar ise ilgili tapu müdürlüğüne bildirilir.


Peki, bu süreçte riskli yapı satılabilir mi? Tapuya riskli olduğu şerh edilir mi?


Riskli yapı satışı..

Riskli alanda yer alan ve riskli yapıların tapusuna konulan “RİSKLİDİR” şerhi nedeniyle, yapılandırmaya tabi konutun ekspertiz değeri çok düşük çıkacaktır. Fakat yine...