06 / 05 / 2024

Rize 2016 kentsel dönüşüm

Rize 2016 kentsel dönüşüm

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Rize'de kentsel dönüşüm, derelerle ilgili yanlış yapılan sanat yapıları, köprüler ve binalar vesaire varsa onların tamamının kaldırılması, bir nehir havzasının tamamının tek bir kurumun koordinasyonu ile böyle bir çalışma başlatıyoruz." dedi.

Rize Hemşin TOKİ projesinde son dakika: Kentsel dönüşümde binalar çürük zemine yapıldı iddiası! 

Rize'nin Hemşin ilçesinde inşa edilen binaların çürük zemine yapıldığı, kentsel dönüşüm adı altında bölgenin doğal güzelliğine zarar verildiği ileri sürüldü. İşte ayrıntılar....

Rize Çarşı Mahallesi kentsel dönüşüm projesinin ihalesi yapıldı!

Rize İli Merkez İlçesi Çarşı (Dolgu) Mahallesi Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi ihalesinin, 5 Ekim 2020 tarihinde 21-b usulüyle yapıldığı öğrenildi.

Rize'deki kentsel dönüşüm çalışmaları 2022 sonunda tamamlanacak!

Şehirdeki kentsel dönüşüm çalışmalarıyla ilgili önemli açıklamalar yapan Rize Belediye Başkanı Rahmi Metin, Rize'deki kentsel dönüşüm çalışmalarının 2022 yılı sonunda tamamlanacağını söyledi.

Rize Çarşı Mahallesi Kentsel Dönüşüm Projesi'nin temeli atıldı!

Rize Çarşı Mahallesi Kentsel Dönüşüm Projesi'nin temel atma töreni gerçekleştirildi.

Rize'de kentsel dönüşüm çalışmaları tam gaz!

Rize'de yapılan kentsel dönüşüm çalışmalarını incelemek için kente gelen Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, kentteki kentsel dönüşüm çalışmaları hakkında bilgi verdi.

Rize'de deniz dolgusu üzerine inşa edilen son bina yıkıldı!

Rize'de kentsel dönüşüm çalışmaları dahilinde, deniz dolgusu üzerinde olan ve korozyon sebebiyle tehlike arz ettiği belirlenen son binanın  yıkımı gerçekleşti. 

Rize'de kentsel dönüşüm gerginliği: Evlerine giremiyorlar!

Rize'de devam eden kentsel dönüşüm çalışmaları dahilinde bir binadan kopan parçalar başka bir evin yatak odasını deldi. Evlerinin sallandıklarını söyleyen sakinler korkudan binalarına giremediklerini belirtti. 

Rize'de yıkım çalışmaları sona eriyor!

Rize'de kentsel dönüşüm çalışmaları dahilinde yıkım işlemleri aralıksız devam ediyor. 174 ofis ve 60 konutun tahliye edilmesinin ardından başlanan yıkım çalışmalarında son aşamaya gelindi. 

Rize Belediye Blokları yıkılıyor!

Rize'de kentsel dönüşüm çalışmaları dahilinde, deniz dolgusu üzerinde olan ve korozyon sebebiyle tehlike arz ettiği belirlenen Belediye Blokları'nın yıkımı sürüyor.

Rize'de kentsel dönüşüm çalışmalarına yoğun ilgi!

Rize'de devam eden kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında binaların yakım işlemleri sürüyor. Kent genelindeki çalışmalar çevre halkı tarafından yoğun ilgiyle izleniyor.

Rize'de Deniz Sitesi sakinleri kira yardımı için başvurular başladı!

Rize'de kentsel dönüşüm çalışmaları dâhilinde yıkımı yapılan Deniz Sitesi sakinleri için kira yardımı başvuruları başladı.

Rize'de kentsel dönüşüm çalışmaları tam gaz!

Rize'de hız kesmeden devam eden kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında "Belediye Blokları"nın yıkımı sürüyor.

Rize Hemşin'de kentsel dönüşüm çalışmaları tam gaz!

Hemşin'deki kentsel dönüşüm çalışmalarıyla ilgili açıklama yapan AK Parti Rize Milletvekili Muhammed Avcı, proje kapsamında hayata geçirilecek olan 12 bloktan 8'inin tamamlandığını söyledi.

Rize 2016 kentsel dönüşüm Haberi

Rize 2016 kentsel dönüşüm

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, "Allah nasip ederse önümüzdeki cuma günü Rize’de bütün Karadeniz ile ilgili taşkın, heyelan ve kentsel dönüşüm, derelerle ilgili yanlış yapılan sanat yapıları, köprüler ve binalar vesaire varsa onların tamamının kaldırılması, bir nehir havzasının tamamının tek bir kurumun koordinasyonu ile böyle bir çalışma başlatıyoruz." dedi.


Toplu temel atma açılış töreni için Bolu'ya gelen Eroğlu, Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz'ı makamında ziyaret etti.


Ziyaret sırasında bir basın mensubunun, "Doğu Karadeniz bölgesinde yağışlar nedeniyle meydana gelen heyelanlarla ilgili bakanlık olarak bir çalışma yapacak mısınız" sorusuna Bakan Eroğlu, "AFAD'tan sorumlu Başbakan Yardımcımız Veysi Kaynak ile birlikte ortak bir toplantı yaptık. Allah nasip ederse önümüzdeki cuma günü Rize'de bütün Karadeniz ile ilgili taşkın, heyelan ve kentsel dönüşüm, derelerle ilgili yanlış...