22 / 07 / 2024

rize çayelinde caminin altından geçen yol

rize çayelinde caminin altından geçen yol

Çayeli Güzeltepe köyü sakinlerinden Rıza Dereci, gazetecilere yaptığı açıklamada, yaklaşık 30 yıl önce cami yapmak için uygun arazi bulamayan köy sakinlerinin, köyün en merkezi yerinde yol üzerine cami yapmak durumunda kaldıklarını belirtti...

Rize'de inşa edilen Ahmet Erdoğan Camisi ibadete açılıyor!

Rize'de Selçuklu ve Karadeniz mimarisi özelliklerine uygun olarak inşa edilen Ahmet Erdoğan Camisi bugün ibadete açılıyor. Caminin açılışını Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan gerçekleştirecek. 

Rize'de kamulaştırma kararı alındı!

AK Parti Rize Milletvekili Muhammed Avcı, Yeniköy Mahallesi Pazar caddesi yolunu, Güney Çevre Yolu'na duble yolla bağlanacağını söyledi. Avcı, “Yeni orta caminin yukarısından itibaren kamulaştırma kararı alındı'' dedi.

Rize Kıble Dağı Camisine yoğun ilgi!

Rize Güneysu'nda Kıble Dağı'nın zirvesine yapılan cami adeta ziyaretçi akınına uğruyor. 14 Ağustos 2015'te ibadete açılan caminin ziyaretçi sayısı her geçen gün artıyor.

Rize Timya Vadisi'nin temeli atıldı!

Rize'de Timya Vadisi'nin temeli atıldı. 759 konut, bir AVM ve bir caminin içinde bulunacağı dev kompleks için Başkan Kasap "Bütün projelerimizi tek tek hayata geçiriyoruz" dedi.

Kıble Dağı Camisi ne zaman açılacak?

Güneysu'daki bin 130 rakımlı Kıble Dağı'nın zirvesine inşa edilen ve manzarasıyla ziyaretçilerini hayran bırakan Kıble Dağı Camii'nin yapımı tamamlandı. Cumhurbaşkanı Erdoğan ilk Rize ziyaretinde caminin açılışını yapacak.

Rize'deki tarihi Orta Cami yıkılacak mı?

Rize Belediyesi, caminin bulunduğu bölgede bulvar yapımı amacıyla Orta Cami'nin taşınması için yeniden çalışma başlattı. Yeniköy Mahallesi'nde sürdürülen kentsel dönüşümle eski Orta Cami'nin yıkılıp yenisinin inşa edilmesi kararlaştırıldı.

Rize-Artvin havaalanının yeri belli oldu!

Türkiye'de deniz doldurularak yapılan ikinci havalimanı olma özelliğini taşıyacak Rize-Artvin Bölgesel Havalimanı'nın yeri belli oldu. Rize'ye 33 kilometre uzaklıkta inşa edilecek yeni havalimanı Yeşilköy-Pazar mevikiinde bulunacak...

Rize'de 2 adet satılık çay bahçesi 3 milyon 855 bin TL!

Rize İl'i Fener Mahallesi'nde yer alan 2 çay bahçesi toplam 3 milyon 855 bin 7 TL olarak belirlendi.Çay bahçelerinin satışı Rize Satış Memurluğu tarafından 18 Temmuz 2014 günü yapılacak.

Ankara Mamak'ta fırtına nedeniyle caminin minaresi devrildi!

Başkentte etkili olan fırtına ile dolu ve sağanak, hayatı olumsuz etkiledi, çok sayıda araç trafikte mahsur kalırken, sürücü ve yayalar da zor anlar yaşadı. Mamak'ta fırtına caminin minaresini devirdi...

Rize'de inşaattan düşen işçi öldü!

Rize' de Kale Mahallesi kale yolu üzerinde inşaat halindeki binanın üçüncü katında çalışan Maksut İsmailoğlu ( 30 ), hayatını kaybetti. Hasta, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırılmıştı.

Rize Cumhuriyet Meydanı yenilenecek!

AK Parti Rize Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap, Cumhuriyet Meydanı projesi için harekete geçti. Başkan Kasap ve Bursa’dan gelen Büyükşehir Belediye Teknik heyeti Rize’de Cumhuriyet Meydanı Projesi'ni yerinde inceledi...

Rize'de 5 yeni müze yapımı planlanıyor!

Rize Fatih Sultan Mehmet Han Camii ve Sosyal Tesisleri Yaptırma ve Yaşatma Derneği tarafından Dörtyol Köyü’nde yaptırılacak 5 bin kişilik cami ve İmam hatip Lisesi ile yurt binası yanında, Rize’ye 5 yeni müze kazandırmayı planlıyor...

TOKİ Rize Hemşin'de 157 adet konut inşa edecek!

Rize İli Hemşin İlçesi 157 Adet Konut, 29 Adet Dükkan, 1 Adet Kaymakamlık Lojmanı, 1 Adet Motel + 4 Adet Dükkan İnşaatları ile Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İşi açık ihale usulü ile ihale edilecek...

rize çayelinde caminin altından geçen yol Haberi

rize çayelinde caminin altından geçen yol


Rize'nin Çayeli ilçesinde coğrafik koşullar nedeniyle arazi bulmakta sıkıntı yaşayan köylülerin yol üzerine yaptığı cami, görenlerin ilgisini çekiyor.


İlçeye bağlı Güzeltepe köyü sakinlerinden Rıza Dereci, gazetecilere yaptığı açıklamada, yaklaşık 30 yıl önce cami yapmak için uygun arazi bulamayan köy sakinlerinin, köyün en merkezi yerinde yol üzerine cami yapmak durumunda kaldıklarını belirtti.


Caminin çay alım yerinin üzerine yapılmasının düşünüldüğünü ancak heyelan riski nedeniyle vazgeçildiğini anlatan Dereci, "Evlerimizin buraya yakın olmasından dolayı büyüklerimiz bu şekilde yapmaya karar verdi. Biz de onların bize bıraktığı bu eseri yaşatmaya çalışıyoruz" dedi.


Rize'de bu şekilde altından yol geçen birçok cami olduğunu ifade eden Dereci, "Özellikle bu civarda, altından yol geçen birçok cami vardır. Yörenin coğrafi şartlarından dolayı insanlar bu şekilde çözümler bulmuşlar. Evlere yakın olsun diye camilerimizi en...