07 / 05 / 2024

rize dükkan kira fiyatları 2020

rize dükkan kira fiyatları 2020

Rize’de kentsel dönüşüm başladı. Yıkılacak binalar için mülk sahipleri ve kiracılardan yıl sonuna kadar dükkanlarını tahliye etmeleri istenince yeni yer aramaya başlayan iş yeri sahipleri kira şoku yaşadı. Dükkanlara olan talep artınca kira fiyatları da iki kat arttı.

1952'de Kira Tasarısı Meclis'te! Konut kiralarına yüzde 50, dükkan kiralarına yüzde 150 zam!

1952 yılında Kira Tasarısı Meclis gündemine alınmıştır. Buna göre 1953'te konut kiralarına yüzde 50, dükkan kiralarına yüzde 150 zam gündeme gelmiş. 

2024 kira artış oranı hesapla! Dükkan, iş yeri, konutlarda kira artış oranı ne oldu? Mart 2024 TEFE TÜFE oranları!

Mart ayının gelmesiyle binlerce kişi kiralarını yenilecek kiracılar ve ev sahipleri kira artış oranlarının ne kadar olduğunu araştırıyor.2024 Mart ayı dükkan, iş yeri, konut kira artış oranı belli oldu mu, yüzde kaç? 2024 TÜİK TEFE TÜFE oranları...

Fahiş kira artışı bir ekmek teknesini daha kapattı! Dükkan sahibi 5 bin TL kira bedelini 30 bin TL yaptı...

Aydın Didim’de sahibi ve ustasının bir kadın pide ustası olan Bahçivan Pide Salonu dükkan sahibinin mağduru oldu. Dükkan sahibi 5 bin liralık dükkana 30 bin TL kira istedi.

Kira sözleşmesinin bitmesine bir gün kala kiracısının dükkanını yağmalattı! 2 milyonluk yatırım ortadan kayboldu!

Kiracı ve konut ve iş yeri sahipleri arasındaki kriz devam ediyor.Trabzon Forum'da kira sözleşmesinin bitmesine bir gün kala kiracının dükkanı yağmalandı. 

Kentsel dönüşüm kapsamında yapımı tamamlanan 404 ofis ve 215 dükkan sahiplerini buluyor!

AK Parti Genel Merkez Teşkilat Başkan Yardımcısı ve Rize Milletvekili Muhammed Avcı, kentsel dönüşüm çerçevesinde inşa edilen 404 ofis ve 215 dükkanın, 5 Kasım Pazar günü hak sahiplerine teslim edileceğini ifade etti.

Ev sahibi kiraya ne kadar zam yapabilir? İş yeri, dükkan kira zam oranı ne kadar oldu?

Nisan ayı enflasyon oranı bugün Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanacak. Vatandaşlar bu kapsamda Ev kira artış oranı ne kadar oldu? İş yeri, dükkan kira zam oranı kaç TL? sorularına yanıt arıyor. 

Dükkan kira sözleşmesi örneği 2022!

Kira sözleşmesi, taraflardan birinin taşınmazın kullanımını teslim ettiği, karşı tarafın da bunun karşılığında bir meblağ ödemeyi kabul ettiği sözleşmelere deniyor. Peki, dükkan kira sözleşmesi nasıl olmalı? Dükkan kira sözleşmesi örneği 2022...

TOKİ Rize 207 dükkan ihalesi bugün!

Rize İli, Merkez İlçesi, Çiftekavak Mahallesi Sanayi Alanı Projesi 207 Adet Dükkan İnşaatları ile Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İşi ihalesi bugün saat 14:30'da yapılacak.

TOKİ Rize 207 dükkan ihalesi yarın!

Rize İli, Merkez İlçesi, Çiftekavak Mahallesi Sanayi Alanı Projesi 207 Adet Dükkan İnşaatları ile Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İşi ihalesi yarın saat 14:30'da yapılacak.

TOKİ'den Rize'ye 207 dükkan müjdesi!

Rize İli, Merkez İlçesi, Çiftekavak Mahallesi Sanayi Alanı Projesi 207 Adet Dükkan İnşaatları ile Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İşi ihalesi 8 Nisan 2021 tarihinde saat 14:30'da yapılacak.

Dükkan tahliye taahhütnamesi örneği 2021!

Ev ve iş yeri kiralamalarında kira dönemi içerisinde kiracı tahliye taahhütnamesi hazırlanıyor. Kiracı, tahliye taahhütnamesi verip kiraladığı taşınmazı tahliye edeceği tarihi beyan ediyor. İşte dükkan tahliye taahhütnamesi örneği 2021...

TOKİ Rize 207 dükkan işi ihalesi bugün!

Rize İli, Merkez İlçesi, Çiftekavak Mahallesi Sanayi Alanı Projesi 207 Adet Dükkan İnşaatları ile Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İşi ihalesi bugün saat 11:30'da yapılacak.

Dükkanı, şehit ve gazi aileleri derneğine çevirdi! 

Kocaeli'de belediyeye ait dükkanı yaklaşık 10 yıldır kira vermeden, inşaat firması olarak kullanan Hacı.K biriken kira borcunu ödememek için dükkanını şehit ve gazi aileleri derneğine çevirdi.

rize dükkan kira fiyatları 2020 Haberi

rize dükkan kira fiyatları 2020

Rize'de kentsel dönüşümün birinci etap çalışmalarına başlandı. Deniz dolgusu üzerine yapılmış, yıkılma riski olan binaların boşaltılması için mülk sahipleri ve kiracılara bildiriler iletildi. Sabah'tan Oğuz Bal'ın haberine göre; çok sayıda iş yerinin yıkılacağı kentsel dönüşüm kapsamında işletmeciler kendilerine yeni yer bakmaya başlarken, bu durumu fırsata çeviren bazı dükkan sahipleri kira fiyatlarını iki kat artırdı. 

Yıkılacak bloklarda esnaf olan Selim Kaya artan fiyatların kendilerini mağdur ettiğine dikkat çekerek, "Fiyatlar anormal derecede yükseldi mülk sahibi olanlar, belediyenin yıkıma başlayacağını duyunca kiraları yükseltti. 5 Bin lira kirası olan yere şimdi 8 – 9 Bin lira istiyor. Kimisi ise 2 seneliğini peşin istiyor" dedi.

Bir diğer esnaf Yusuf Yazıcı ise bu ay sonuna kadar dükkanları tahliye etmek zorunda olduklarını belirterek, "6 ay önce...