05 / 05 / 2024

Rize ev inşası

Rize ev inşası

Rize’nin Pazar ilçesi Şendere Köyü’nde 49 yaşındaki Basri Solak isimli vatandaşın arazisi ev yapmaya elverişli olmadığı için bulduğu yöntem görenleri şaşırttı.

Rize'de inşa edilen bir ev görenleri hayrete düşürdü!

Karadeniz fıkralarına konu olacak bir ev inşatı görenleri şaşkına çeviriyor. Rize'nin İyidere ilçesindeki bir apartman katını görenler şaşkınlıklarını gizleyemiyor. Apartmanın fotoğrafı sosyal medyada 'Resimde eksik olan öğeyi bulun' denilerek elden ele paylaşılıyor.

İHH İdlib'de briket ev inşasına başladı!

İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Vakfı, İdlib'de çadır kentlere alternatif olarak briket ev inşasına başladı...

Irak'ta 100 binden az olmayan konut inşası için gerekli bütçe sağlandı!

Irak Parlamento Başkanı Muhammed el-Halbusi, "Devlet alternatif bulana dek, gecekonduların kaldırılmasının durdurulduğunu, vilayetlerdeki nüfusa göre dağıtılmak üzere 100 binden az olmayan konut inşası için gerekli bütçenin sağlandığını ilan ediyoruz" dedi.

Rize Hemşin için acele kamulaştırma kararı!

Rize Hemşin'de yer alan bazı taşınmazlar için Toplu Konut İdaresi Başkanlığı tarafından acele kamulaştırma kararı verildi. Acele kamulaştırma kararı bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı.

Taş ev inşaat maliyeti 2020!

Önümüzdeki yıl uygulanacak bina inşaat metrekare normal inşaat maliyet bedelleri açıklandı. Peki, taş ev inşaat maliyeti 2020 ne kadar oldu?

İstanbul Havalimanı inşasının ÇED raporu mecliste!

İstanbul Havalimanı'nın inşasından önce projenin ÇED raporunda yer alan bazı hususlarla ilgili gerekli çalışmaların yapılıp yapılmadığı meclis gündemine taşındı. CHPli Akar, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

İsrail'den Batı Şeria'da 2 bin 300 konut inşasına onay!

İsrailli sivil toplum kuruluşu Peace Now, Tel Aviv yönetiminin son zamanlarda Batı Şeria'da İsrailli yerleşimciler için 2 bin 300 yeni konut inşasını onayladığını belirtti.

Türkiye'den 40 öğrenci Fas'ta 'akıllı ev' inşa edecek!

Yıldız Teknik Üniversitesi ve İstanbul Teknik Üniversitesi'nden 40 öğrenci 'daha sürdürülebilir bir gelecek için' Fas'ta 'akıllı ev' inşa edecek. “Solar Decathlon" yarışmasını kazanan projeler ise ödüllendirilecek.

Nijeryalı mimar doğayı korumak için plastik şişelerden ev inşa etti!

Nijeryalı mimar Dr. Muhammed Sani, doğayı ve insan sağlığını korumak için plastik şişelerden ev inşa ediyor.

Google 20 bin yeni konutun inşasına başlıyor!

Google, merkezinin bulunduğu San Francisco’da yaşanan konut krizini çözmek için 1 milyar dolarlık yatırıma hazırlanıyor. Şirket, 1 milyar dolarlık yatırımla 20 bin yeni konutun inşasına başlayacak.

İnşasına başlanmamış yol yapım çalışmaları mecliste!

Projeleri bitirildiği halde inşasına başlanmamış veya tamamlanmamış yol yapım çalışmaları TBMM gündemine taşındı. CHP'li Gök, konuya ilişkin soru önergesi hazırladı...

Uşak Ulubey Kanyonu'nda ters ev inşa edilecek!

Dünyanın en uzun ikinci kanyonu olarak adlandırılan Uşak Ulubey Kanyonu'na ters ev inşa edilecek. Bu sayede bölgeye daha fazla turist gelmesi amaçlanıyor.

İsrail 805 yeni konut inşası için ihale açtı!

İsrail, Doğu Kudüs'te 805 yeni konut inşası için ihale açtığını duyurdu. 

Rize ev inşası Haberi

Rize ev inşası

Kendilerine ait arazide ağabeyinin evinin hemen üst kısmında ev yapmaya başlayan 49 yaşındaki Basri Solak, evinin kolonlarından 4'ünü yerleştireceği yerde sorun yaşayınca pratik bir çözüm buldu. 

Hürriyet Gazetesi'nde yer alan habere göre Solak, evinin 4 kolon direğini ağabeyinin evinin çatısından içeri alarak alttaki evin temelinin üzerine oturttu. Basri Solak bu şekilde kendisine yeni bir ev yapmış oldu.

Bulduğu pratik çözümle ilgili açıklamalar yapan Basri Solak, “Arazi şartlarını görüyorsunuz, bölgedeki eğimden dolayı bu tip yerlerde ev konumlandırmak çok zor. Bizde mevcut olan imkanlarımızı değerlendirerek böyle bir yola başvurduk. Yaparken önce nasıl olur gibi telkinlerde bulunuldu ama aşağıdaki evin temeli 4 kat üzerine atıldığı için geriye doğru inşaatı sürdürdük. Hiçbir sorun olmadı çokta güzel oldu. Ağabeyimle iç içe yaşıyoruz, sorun olmuyor” dedi.