07 / 05 / 2024

Rize Hamam Deresi

Rize Hamam Deresi

Rize'de Kentse Dönüşüm Projeleri kapsamında Hamam Deresi'nde 72 dönüm alan üzerinde projelendirilen ve 600 konutun dönüşümünü kapsayan proje durdu. Bir yıl önce çalışmalarına başlanılan projesi ile 600'e yakın konut boşatılarak yıkıldı.

Fırtına Deresi imara mı açıldı?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rize Çamlıhemşin Fırtına Deresi kenarında yer alan alana toplu konut, turizm, ticaret ve cami alanı yapımı için acele kamulaştırma kararı aldı.

Rize'de taşkın koruma projesi tartışma yarattı!

Rize’nin Çayeli İlçesi Senoz Vadisi’nde Uzundere Deresi üzerinde Devlet Su İşleri tarafından yaptırılan taşkın koruma projesi tartışma yarattı. Senoz Derneği, DSİ’yi bir şahsa dere yatağından arsa kazandırmakla suçladı, DSİ ise bu iddiayı reddetti.

Mehmet Ergün Turan: Rize'de kentsel dönüşümle selin önüne geçilecek!

TOKİ Başkanı Mehmet Ergün Turan, 'Rize’nin Hamam Deresi yerini Timya Vadisi’ne bırakıyor” Turan, “Kentsel dönüşümde amaç yerinde dönüşüm. Rize’de kentsel dönüşümle sel felaketinin önüne geçilecek' dedi.

TOKİ Hamam Deresi'ni Timya Vadisi'ne dönüştürecek ihalesi 14 Ağustos'ta!

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanı Mehmet Ergün Turan, kentsel dönüşümde her şeyden önce riskli alanlarda oluşan tehditleri ortadan kaldırıcı adımlar atmayı ve yerinde dönüşümü amaçladıklarını söyledi.

TOKİ Rize'de Hamam Deresi'ni Timya Vadisi'ne dönüştürecek!

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanı Mehmet Ergim Turan, kentsel dönüşümde her şeyden önce riskli alanlarda oluşan tehditleri ortadan kaldırıcı adımlar atmayı ve yerinde dönüşümü amaçladıklarını söyledi.

Rize'deki Hamam Deresi Timya Vadisi oluyor!

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) Başkanı Mehmet Ergün Turan, Rize’deki Hamam Deresi mevkiinde 759 konut inşa edileceğini ve bölgenin isminin ‘Timya Vadisi’ olacağını açıkladı.

TOKİ: Rize'de yıkımı gerçekleştirilen konut sahiplerine kira yardımımız sürüyor!

Rize Merkez Hamam deresi ve Hayrat mahalleleri Kentsel dönüşüm ve gelişim projesi kapsamındaki evlerin tamama yakını boşaltıldı. 870 konutun inşa edileceği projede konutları yıkılana halen kira yardımı ödeniyor.

Timya Vadisi Kentsel Dönüşüm çalışmaları ne durumda?

Rize Yeniköy Mahallesi Hamam Deresi mevkisinde toplanan aralarında Rize İnşaat Mühendisleri Odası Başkanı Murat Yazıc ı'nın da bulunduğu yaklaşık 100 kişi, vadide sessiz yürüyüş yaptı.

Timya Vadisi kentsel dönüşüm çalışmaları!

Timya Vadisi Kentsel Dönüşüm çalışmaları kapsamında binaların yıkıldığı Yeniköy Mahallesi Hamam Deresi mevkisinde toplanan aralarında Rize İnşaat Mühendisleri Odası Başkanı Murat Yazıcı'nın da bulunduğu yaklaşık 100 kişi, vadide sessiz yürüyüş yaptı...

Timya Vadisi Kentsel Dönüşüm çalışmaları protesto edildi!

Timya Vadisi Kentsel Dönüşüm çalışmaları kapsamında binaların yıkıldığı Yeniköy Mahallesi Hamam Deresi mevkisinde toplanan aralarında Rize İnşaat Mühendisleri Odası Başkanı Murat Yazıcı'nın da bulunduğu yaklaşık 100 kişi, vadide sessiz yürüyüş yaptı.

Rize Hamam Deresi Kentsel Dönüşüm Projesi durdu mu?

Rize'de Kentse Dönüşüm Projeleri kapsamında Hamam Deresi'nde 72 dönüm alan üzerinde projelendirilen ve 600 konutun dönüşümünü kapsayan proje durdu. Bir yıl önce çalışmalarına başlanılan projesi ile 600'e yakın konut boşatılarak yıkıldı.

Rize'de kentsel dönüşüm çalışmaları vatandaşları mağdur etti!

Rize Belediyesi ve TOKİ İşbirliği ile Hamam Deresi' nde yapılması planlanan kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında binaları yıkılan kamulaştırma bedelleri kendilerine ödenmeyen vatandaşlar duruma tepki gösterdi...

Rize'de HES karşıtı eylem yapıldı!

Rize merkeze bağlı Küçükçayır köyünde Andon Deresi üzerinde yapılmak istenen hidroelektrik santraline (HES) karşı çıkan bir grup, kazı alanına araçlarını park ederek çalışmaları engelledi...

Rize Hamam Deresi Haberi

Rize Hamam Deresi


Rize'de kentsel dönüşüm projeleri kapsamında başlanılan Timya Vadisi projesi, kamulaştırma bedellerinin ödenmemesi ve kira yardımının kesildiği iddia edildi. 


Rize'de Kentse Dönüşüm Projeleri kapsamında Hamam Deresi'nde 72 dönüm alan üzerinde projelendirilen ve 600 konutun dönüşümünü kapsayan proje durdu. Bir yıl önce çalışmalarına başlanılan projesi ile 600'e yakın konut boşatılarak yıkıldı. Yı kim işlemleri tamamlanırken çeşitli nedenlerden dolayı projeye başlanılamadı. 

18 ayda tamamlanması planlanan projenin planlanan süresinin bir yılı geride kaldı. 


KAMULAŞTIRMA PARALARI ÖDENMEDİ 

Bugün projenin yapılacağı yıkım hasasında toplanan bir grup evlerinin yıkıl masına rağmen kamu laştırma paralarını ala madıklarını belirterek mağ dur edildiklerini dile getirdiler. Ediz Ofluoğlu açıklamada, evle ellerinden alınarak yıkıldığı ancak 1 yıldır kamulaştırma paralarının ödenmediğini belirtti., 


Haber...