10 / 05 / 2024

Rize Havaalimanı çed

Rize Havaalimanı çed

Rize Havaalimanı, projesi için denize 100 milyon tonluk taş dolgu yapılmasına Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından ÇED olumlu raporu verdi.

Rize'de deniz doldurularak şehir hastanesi inşa edilecek!

Rize’de havalimanı ve lojistik liman projelerinin ardından denize dolgu yapılarak üzerinde şehir hastanesi yapılması amacıyla proje hazırlandı. Proje için Çevresel Etki Değerlendirme (ÇED) raporu 'gerekli değil' kararı alındı, imar planı da askıya çıkarıldı.

Rize Havalimanı Projesi'nin ÇED raporu yayımlandı!

Rize Havalimanı Projesi'nin ÇED raporu yayımlandı. Rapora göre, 766 hektarlık proje sahasının yaklaşık 260 hektarlık bölümüne dolgu yapılacak.

Rize Hemşin HES Projesi'nin ÇED kararı iptal edildi!

Rize’nin Hemşin ilçesi'nde yapılması planlanan HES Projesi'nin ÇED Olumlu kararı Rize İdare mahkemesi tarafından iptal edildi.

Cerattepe ÇED davası görüldü!

Artvin Cerattepe bölgesinde 38 hektar alandaki bakır ve açık ocak altın işletme projesi için hazırlanan "ÇED olumlu raporu"nun iptali için Rize'de görülen davanın karar duruşmasında, davacı taraf reddi hakim talebinde bulundu.

Artvin Cerattepe ÇED raporunun iptal davası 19 Eylül’de!

Artvin Cerattepe’de Cengiz Holding’in Altın ve Bakır madeni ÇED raporu olumlu verilmesine karşı Rize İdari Mahkemesi’nde açılan iptal davasının 19 Eylül’de karar duruşması var. Cerattepe’de halkı mahkemeden çıkacak kararı bekliyor.

Rize Havaalimanı'na ÇED olumlu raporu verildi!

Rize Havaalimanı, projesi için denize 100 milyon tonluk taş dolgu yapılmasına Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından ÇED olumlu raporu verdi.

Rize Havalimanı için ÇED raporu onaylandı!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Rize Havalimanı için hazırlanan ve 100 milyon ton taşın Karadeniz'e döküleceği ÇED raporunu yeterli bularak onayladı.

Rize Havalimanı ihaleye çıkıyor!

Rize milletvekili Hasan Karal: ''Rize için ortaya koyduğumuz projeler günü kurtarma projeleri değildir. Havalimanı için ÇED süresi başladı. 10 günlük bir süresi var. 10 günlük sürenin bitmesinden sonra ihale çalışmaları hemen başlayacak.'' dedi.

Rize Havalimanı'nın ÇED raporu kabul edildi!

Türkiye ve Avrupa'nın deniz dolgusu üzerine inşa edilecek ikinci havalimanı olacak Rize Havalimanı Projesi için hazırlanan Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) raporunun kabul edildiği bildirildi.

Artvin Kavak HES projesindeki ÇED tartışmasında son durum!

Artvin’de tepki çeken HES projesinde ÇED raporu tartışması yaşanıyor. Rize İdare Mahkemesi tarafından iptal edilen olumlu raporun hukuki süreci tamamlanmadan ikinci olumlu rapor alınarak projenin yüzde 30’luk kısmı bitirildi.

Rize'deki emekli derneğinden ucuz ev vurgunu!

KARADENİZLİ yine zekasını konuşturdu. TOKİ'nin emeklilere 250 lira taksitle ev kampanyasının ardından Türkiye Emekliler Derneği (TÜED) Rize Şubesi, dijital tabelada 'Emeklilere 250 lira taksitle ev fırsatı' duyurusu yaptı.

Rize Uzundere HES projesinin ÇED raporuna iptal!

Atabey ve Koçoğlu enerji şirketleri tarafından yapılmak istenen Uzundere HES projesi için, Danıştay İdari Dava Daireleri Kurulu, yerel mahkemenin ÇED olumlu’ raporunu iptal eden kararını onadı.

Rize ÇED olumlu raporu iptal edildi!

Rize İdare Mahkemesince Verilen 'ÇED olumlu' Raporunun İptal Kararı Yazı Dizisi Rize İdare Mahkemesi Kafkasör Yaylası, Genya ve Cerattepe Mevkiinde bakır madeni için verilen 'ÇED olumlu' raporunu geçtiğimiz ay içerisinde iptal etmişti.

Rize Havaalimanı çed Haberi

Rize Havaalimanı çed

Derelerin Kardeşliği Platformu (DEKAP) Yürütme Kurulu Üyesi Saltuk Deniz “Rize Havaalimanı, projesi için denize 100 milyon tonluk taş dolgu yapılmasına Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından ÇED olumlu raporu verilmesi aynı zamanda taşocakları ve diğer projelerin önünü açacaktır. Doğal olarak ÇED, havalimanı için değil taş dolgu ve taşocakları için gündeme gelecektir” dedi. Yine deniz dolgusuyla yapılan ve geçen yıl hizmete açılan Ordu -Giresun Havalimanı’ndan 700 bin yolcunun yararlanması beklenirken, bu rakam 310 binde kaldı.


Pazar ilçesi Yeşilköy Köyü ile Kız Kulesi mevkisi arasındaki 266 hektarlık alanda, kıyıdan 26 ila 32 metre uzaklıktaki deniz dolgu alanında yapılması planlanan Rize Havalimanı, 10 milyon tonluk taş dolgu ile yapılacak. Rize-Artvin Havalimanı projesi kapsamında saatte 36 uçağın iniş kalkış yapabileceği 45 metre eninde ve 3...