29 / 04 / 2024

Rize İkizdere çığ

Rize İkizdere çığ

Rize’nin İkizdere ilçesine bağlı Eskice bölgesinde meydana gelen çığ olayı sonucunda Adil Bayraktar’a ait ev çığ altında kalması sonucunda yıkıldı.

Rize'de heyelan nedeniyle hasar gören ev için yıkım kararı!

Rize'nin İkizdere ilçesinde meydana gelen heyelan sonrası zarar gören ev için yıkım kararı alındı. 

Rize'de heyelan nedeniyle 3 ev tahliye edildi! 

Rize'nin İkizdere ilçesinde meydana gelen heyelan sonrasında yıkılma tehlikesi olan 3 ev tahliye edildi. 

Rize İkizdere'de çığ sonucunda Adil Bayraktar’a ait ev yıkıldı!

Rize’nin İkizdere ilçesine bağlı Eskice bölgesinde meydana gelen çığ olayı sonucunda Adil Bayraktar’a ait ev çığ altında kalması sonucunda yıkıldı.

Rize'de yıkılma tehlikesi bulunan minareyi yan yatırdılar!

Rize’nin İkizdere ilçesinde Karzavan Yaylası’nda çelik varillerin birleştirilmesiyle oluşturulan ve kış aylarında yıkılma tehlikesi bulunan 7 metrelik minareyi yan yatırdılar.

Rize İkizdereli muhtarlar SİT istemiyor!

Rize İkizdere Mahallesi'nde gündeme gelen SİT kararı ile ilgili muhtarlardan itiraz geldi. Rize İkizdere Muhtarlar Derneği Başkanı Emrullah Ekşi, muhtarların SİT istediğini belirtti.

Ovit Tüneli'nde son 300 metre!

Rize İkizdere Ovit Dağı geçidinde yapımı süren ve 14.3 kilometre ile Türkiye'nin en uzun, dünyanın 4'üncü uzun çift tüplü tüneli olan Ovit Tüneli'nde ışığın görünmesine 300 metre kaldı.

Rize Ovit Tüneli'nin yüzde 85'i tamamlandı!

Rize’nin İkizdere İlçesi Ovit Dağı geçidinde yapımı süren ve 14.3 kilometre ile Türkiye’nin en uzun, dünyanın 4’üncü uzun çift tüplü tüneli olan Ovit Tüneli’nin yapımında sona gelindi. Tünel inşaatının yüzde 85’i tamamlandı.

Ekşioğlu Kuzenler İnş.'in acı günü: Mehmet Akif Ekşioğlu vefat etti!

Rize- İkizdere Dereköf eşrafından Dursun Ağa Torunu, Hacı Hasan ve Halime Ekşioğlu'nun oğlu, Zehra Ekşioğlu'nın eşi Mehmet Akif Ekşioğlu vefat etti.

Rize Ovit Tüneli'nde son durum ne?

Rize’nin İkizdere ilçesi Sivrikaya köyü ile Soğanlı mevkisi arasında yapımı süren 14 kilometre uzunluğundaki çift tüpten oluşan dünyanın en uzun ikinci tüneli olan Ovit Tüneli inşaatı hızla devam ediyor.

Rize İkizdere'ye Arap yatırımcı ilgisi arttı!

Rize'nin gizli cennetlerinden bir tanesi olan İkizdere ilçesi, sahip olduğu doğal güzellikleri, bol su ve termal kaynakları da Arap turistlerin ilgi odağı haline geldi.

Rize-Erzurum duble yolunun ortasında kalan evde hasar oluştu!

Rize - Erzurum duble yolunun İkizdere ilçesi Ayvalık köyü mevkisinde kamulaştırma yapılmadığı için yol ortasında kalan iki katlı evde, yol yapım çalışmaları nedeniyle hasar oluştu.

MÜSİAD Rize'ye tatil kenti inşa edecek!

MÜSİAD İkizdere ilçesinde Özel İdareye ait 40 dönümlük arazide tatil kenti yapmak istiyor. Özel idareye ait arazi boş duruyordu. Rize MÜSİÂD Başkanı Mahmut Dabak yöreye hizmet yapmak istiyoruz dedi.

Rize'de termal tur dönemi başladı!

RİDOS Termal Otel, tesislerinden istifade etmek isteyenleri Rize'den İkizdere'ye taşımaya başladı. Ridos günübirlik olarak Pazartesi günleri haricinde termal sudan istifade etmek isteyenleri günü birlik ulaşım sağlıyor.

Rize İkizdere çığ Haberi

Rize İkizdere çığ

Rize’nin İkizdere ilçesine bağlı Eskice bölgesinde yaşanan çığ olayında Adil Bayraktar’a ait ev çığ altında kalması sonucunda yıkıldı. Köyde 27 yıl önce yaşanan çığ olayında Adil Bayraktar’ın bir çocuğu olmak üzere 4 kişi yaşamını yitirdi.

Günebakış Gazetesi'nde yer alan habere göre; Rize’nin İkizdere ilçesine bağlı Eskice köyünde meydana gelen çığ olayında Adil Bayraktar’a ait ev çığ altında kalarak yıkıldı. Köyde 27 yıl önce meydana gelen çığ olayında aralarında Adil Bayraktar’ın bir çocuğu olmak üzere 4 kişi hayatını kaybetmişti. Rize’nin İkizdere ilçesine bağlı Eskice köyünde meydana gelen çığ olayında Adil Bayraktar’a ait ev çığ altında kalarak yıkıldı. Eskice sakinleri 27 yıldır kış mevsiminde köyde kimsenin yaşamadığını belirterek, "Köyde 1993 yılında büyük bir çığ olayı meydana gelmişti. 4 çocuğumuz çığ altında kalmıştı...