05 / 05 / 2024

Rize ilginç evler

Rize ilginç evler

Rize’nin Pazar ilçesi Şendere Köyü’nde 49 yaşındaki Basri Solak isimli vatandaşın arazisi ev yapmaya elverişli olmadığı için bulduğu yöntem görenleri şaşırttı.

Rize'de selden etkilenen konutlar yıkılıyor!

Rize'de 2021 yılında meydana gelen sel felaketinden sonra Fethiye Mahallesi'ndeki riskli dere yataklarında zarar gören evler için yıkım çalışmaları başlatıldı.

Rize'de eğimli arazideki evler tahliye edildi!

Rize'de 6 kişinin hayatını kaybettiği sel felaketinde eğimli arazide kalan evler tahliye edildi.

Rizeli marangozdan pandemi sığınağı!

Rize'de her geçen gün ilginç evler inşa edilmeye devam ediyor. Koronavirüs nedeniyle izole yaşam sürmek isteyen marangoz Kadir Aksoy, kendisine ağaç ev inşa etti. 

Rize'de yöre mimarisine uygun evler inşa edilecek!

Rize Valisi Kemal Çeber, "Kırsal Alan Yapılaşması" çalışması kapsamında kentte yöre mimarisine uygun inşa edileceğini dile getirdi.

Rize'deki marangozdan ilginç mimari!

Rize'de yaşayan marangoz Kadir Aksoy, yaptığı pandemi sığınağıyla hem izole oluyor hem de doğanın keyfine devam ediyor. İlginç mimari görenleri hayrete düşürüyor.

Rize'deki apartmanlarda komşuluk köprüsü kuruldu!

Rize'de, 3 bloktan meydana gelen apartmanlar, çatı katlarına olası yangın durumunda kaçış yolu oluşturmak için ilginç çözüm üretti. Apartman çatıları kurulan demir köprülerle birbirine bağlandı.

Rize'deki stat inşaatı mahalleyi kaydırdı! 

Rize Kendirli Beldesi'nde stat inşaatı bir mahallenin kaymasına sebep oldu. Mahalledeki evler yan yatmaya başladı. 

İşte Japonya'daki ilginç evler!

Japonlar binaları ve yapıları tasarlarken yaratıcılıkta sınır tanımıyor. Japonya'daki en ilginç binalar sizler için araştırıldı. İşte o yapılar....

Danimarka’da araştırmalar için camdan evler inşa edildi!

Doğal ışıkta yaşamanın sağlık açısından faydalarının araştırılması için Danimarka’da ilginç bir proje başlatıldı. Gün ışığının sağlık üzerindeki etkilerini incelemek için camdan evler inşa edildi.

Rize'de çökme tehlikesi olan 2 ev boşaltıldı!

Rize’deki aşırı yağışlardan Güneysu İlçesi de etkilendi. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Merkez Mahallesi’ndeki evine yaklaşık 200 metre mesafede toprak kaydı, birçok kişiye ait evler tehlike altına girdi.

Kaçkar Grup Rize'de ahşap ev inşa etti!

Rize Pazar'da Kaçkar Grup adlı ahşap ev yapım firması, Karadeniz'in sarp arazisinin her yerinde ahşap ev yapılabileceğini göstermek için ilginç bir projeye imza attı.

Aydınlık ve ferah evler için minimal ürünler seçilmeli!

Yüksek Mimar Bahar Aykaç, aydınlık evler yaratmanın ipuçlarını veriyor. Tasarım dünyasında ‘Gizli havuz’ konseptini ele alan Aykaç, ilginç projelerde dünyaca ünlü illüzyonist David Copperfield’ın adalar projesini anlatıyor.

Rize Kalkandere'de ahşap cami taşınınca minaresi yalnız kaldı!

Tarihi cami nakledilince minare ortada kaldı -Rize'nin Kalkandere ilçesinde, çay alım yerinin üzerinde bulunan tarihi ahşap cami, restorasyon nedeniyle 20 metre öteye nakledilince ortada kalan minare ilginç görüntü oluşturdu

Rize ilginç evler Haberi

Rize ilginç evler

Kendilerine ait arazide ağabeyinin evinin hemen üst kısmında ev yapmaya başlayan 49 yaşındaki Basri Solak, evinin kolonlarından 4'ünü yerleştireceği yerde sorun yaşayınca pratik bir çözüm buldu. 

Hürriyet Gazetesi'nde yer alan habere göre Solak, evinin 4 kolon direğini ağabeyinin evinin çatısından içeri alarak alttaki evin temelinin üzerine oturttu. Basri Solak bu şekilde kendisine yeni bir ev yapmış oldu.

Bulduğu pratik çözümle ilgili açıklamalar yapan Basri Solak, “Arazi şartlarını görüyorsunuz, bölgedeki eğimden dolayı bu tip yerlerde ev konumlandırmak çok zor. Bizde mevcut olan imkanlarımızı değerlendirerek böyle bir yola başvurduk. Yaparken önce nasıl olur gibi telkinlerde bulunuldu ama aşağıdaki evin temeli 4 kat üzerine atıldığı için geriye doğru inşaatı sürdürdük. Hiçbir sorun olmadı çokta güzel oldu. Ağabeyimle iç içe yaşıyoruz, sorun olmuyor” dedi.