29 / 04 / 2024

Rizeli marangozdan pandemi sığınağı!

Rizeli marangozdan pandemi sığınağı!

Rize'de her geçen gün ilginç evler inşa edilmeye devam ediyor. Koronavirüs nedeniyle izole yaşam sürmek isteyen marangoz Kadir Aksoy, kendisine ağaç ev inşa etti. 



Rize'nin Kalkandere ilçesine bağlı Taşçılar Mahallesi'nde yaşayan marangoz Kadir Aksoy koronovirüs nedeniyle izole bir yaşam sürmek için ilginç bir ev inşa etti. Milliyet'te yer alan haber göre;  Aksoy, arazisinde kızılağaçların gövdesine yerden 3’er metre yükseklikte biri 3 diğeri 5 metrekarelik tek odalı ev inşa etti. Aksoy sonrasında evlere soba kurup koltuk da yerleştirdi.

Ağaçlar zarar görmedi

İşinden geri kalan zamanlar için kendine yeni yaşam alanı oluşturmak için ağaç ev inşa ettiğini söyleyen Aksoy "Pandemiden kaçmak, doğayla yalnız kalmak için burayı yaptım. Görenlerin de çok dikkatini çekti. İki ev inşa ettim. Bu gidişle 3'üncü katı da atacağım gibi. "Ağaçlara zarar vermeden yaptım. Ağaçların büyümesi devam edecek. 4 aylık emek var. Üst kat kışın oturmak için kapalı, diğer yerler teras şeklinde yazlık olarak planlandı. Planımı ağaçların şekline göre yaptım" dedi.

Rizeli marangozdan pandemi sığınağı!

Ruhu dinlendiriyor

Ağaç evlere yönelik açıklama yapan Taşçılar Mahallesi muhtarı Hamdi Özkan, "Güzel, sakin, kafanı dinlendireceği özel yer olmuş. Bence herkes ruhunu dinlendireceği böyle yer yapmalı. Arkadaşım buraya ufak yer yapmak için başladı ama belediye izin verse 3'üncü katı da çıkacak gibi duruyor. Ben de fırsat buldukça geliyorum, doğanın keyfini çıkarıyorum. Ağaçlara da hiç zarar vermeden evi kurmuş, o da çok güzel olmuş" şeklinde konuştu. 

Rizeli marangozdan pandemi sığınağı!

Aksoy bu ağaç evlerde koronavirüse yakalanma riskini sıfıra indirerek yaşamını sürdürüyor. Diğer yandan inşa edilen evler Rize'nin eşsiz manzarasına sahip. Yaz aylarında ise balkon kısmında serinlemek isteyen Aksoy doğayla baş başa vakit geçirmenin keyfini sürüyor.

100 bin TL maliyetle ev inşa etmek mümkün!


Geri Dön