28 / 04 / 2024

Rize'de selden etkilenen konutlar yıkılıyor!

Rize'de selden etkilenen konutlar yıkılıyor!

Rize'de 2021 yılında meydana gelen sel felaketinden sonra Fethiye Mahallesi'ndeki riskli dere yataklarında zarar gören evler için yıkım çalışmaları başlatıldı.



Rize'de selden etkilenen konutlar yıkılıyor. TRT Haber'de yer alan habere göre; 2021 yılının 14 ve 22 Temmuz'da meydana gelen sel felaketinden sonra İyidere bölgesinde 11 derede ıslah çalışması başlatıldı.
Fethiye Mahallesi Menderes Caddesi'nde dere yatağına yapılan 7 konut selde zarar görmüştü. Konutların hak sahipleri ile yapılan anlaşma sonrasında konutlar boşaltıldıktan sonra yıkıldı.

Çalışmalar 1 ay sürecek

11 konutun ve 9 iş yerinin yer aldığı alanda başlayan yıkım çalışmalarının 1 ayda bitirilmesi planlanıyor.

Rize de selden etkilenen konutlar yıkılıyor!

"Güvenli bir ortam oluşturulacak"

Çalışmalara hızla başladıklarını söyleyen İyidere Belediye Başkanı Saffet Mete, : "Dere üstünde ve dere yakınlarında olan binaların tehlike arz ettiğini, insanların can ve mal güvenliklerini tehdit ettiğini görerek, ilçemizde bu binaların yıkımına başladık. 9 dükkan ve 11 dairenin yıkımı yapılacak. Yıkımın tamamlanmasının ardından da dere ıslah çalışması gerçekleştirilerek güvenli bir ortam oluşturulacak" diye konuştu.

Rize de selden etkilenen konutlar yıkılıyor!

"Bugünün doğrusu yarının yanlışı olarak karşımıza çıkabilir"

Yeni imar planlarına değinen Mete, “Bundan sonra çıkabilecek yeni imar planlarında vatandaşların taleplerini bu dere ıslahları yapıldıktan sonra değerlendirmemiz lazım. Yani bugünün doğrusu yarının yanlışı olarak karşımıza çıkabilir. Bu dere ıslahları bittikten sonra yeni imar planları ile birlikte, oluşabilecek afetlerde vatandaşımızın can ve mal kayıplarının önüne geçmiş olacağız” şeklinde konuştu.

Rize'de 17 bina için yıkım kararı alındı! 

Rize'de sel sonrası 47 bina yıkıldı!


Geri Dön