28 / 04 / 2024

Rize imar

Rize imar

Rize'nin önemli sorunları arasında olan imar planlarıyla ilgili çalışmalara Ankara'da hız verildi. Başkan Kasap'ın göreve geldiği günden bu yana üzerinde hassasiyetle durduğu konulardan bir tanesi olan imar planı oldu...

Rize yeniden planlanıyor!

İller Bankası yetkilileriyle açıklamada, "Rize'nin imar gerekli çalışmalar hakkında görüş alışverişinde bulunuldu. Rize'nin önemli sorunlarından birisi olan imar planı, bu sayede yeniden yapılandırılıp şehir yeni vizyonuna hazırla nacak.

Rize'de deniz doldurularak şehir hastanesi inşa edilecek!

Rize’de havalimanı ve lojistik liman projelerinin ardından denize dolgu yapılarak üzerinde şehir hastanesi yapılması amacıyla proje hazırlandı. Proje için Çevresel Etki Değerlendirme (ÇED) raporu 'gerekli değil' kararı alındı, imar planı da askıya çıkarıldı.

Rize'de imar barışı başvuruları 13 bine ulaştı!

Rize'de Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nca uygulamaya konulan ‘İmar Barışı’ düzenlemesinde başvuru sayısı 13 bin oldu. 

Rize'de imar barışı başvuruları 13 bine ulaştı!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından başlatılan imar barışı uygulamasına Rize'de 13 bin kişi başvurdu. Bölgede imar barışı masasına günde 150 ile 200 başvuru yapılıyor.

Rize'de dere yatağındaki 7 katlı apartmanın sahibi de imar barışına başvurdu!

İmar Barışı uygulamasına 2 hafta önce Rize'de meydana gelen sel ve heyelanda Kömürcüler köyünde gündeme gelen, dere yatağına inşa edilen 7 katlı binanın sahibi de başvurdu...

Ümit Peçe'den imar barışı uyarısı!

Rize'li hukukçu Ümit Peçe, imar barışı uyarısında bulundu. Peçe, ''İmar barışı çok büyük bir fırsat ancak yasa çok hızlı ve detaylıca düşünülmeden gündeme getirildi'' şeklinde konuştu.

Rize'de vatandaşlar imar barışı için sıraya girdi!

Rize Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Hasan Bebek, kentteki yayla ve mera alanındaki binlerce yapı sahibin Türkiye genelinde getirilen 'İmar Barışı' uygulamasından yararlanacağını dile getirdi. 

Çamlıhemşin yeni imar planlarına kavuşuyor!

Kısa bir süre önce Çamlıhemşin Belediye Başkanlığı tarafından kent merkezinin çehresi değiştirilerek yeni bir yüze kavuşturulan Rize’nin Çamlıhemşin ilçesinde imar planları da yenileniyor.

Rize'nin yeni havalimanı bin günde tamamlanacak!

Rize Milletvekili Hasan Karal, ''Havalimanın ihaleye hazır hale gelebilmesi için bütün dosyanın hazır hale gelebilmesi lazım. Projemizin imar planlarının durdurulmasından sonra arkadaşlarımızla çalıştık ve biz imar planlarıyla ilgili mahkemeler bitmeden bu işin ihale sürecini başlattık.''dedi.

Rize'de imarsız binaya oturulmaz raporu verildi!

Rize Afet Müdürlüğü ekipleri yaptıkları kontrolde Müftü Mahallesi'ndeki bir binaya oturulamaz raporu verdi. Müftü Mahallesi Dağdibi yolu üzerinde bulunan ve her hangi bir imar izni ve oturma izni bulunmayan bina, müteahhit tarafından inşaat aşamasında bırakıldı.

Rize Belediyesi'nin imar kararlarına ilişkin 5 sorun TBMM'de!

İstanbul Milletvekili Mehmet Bekaroğlu, Rize Belediyesi'nin bazı imar değişikliği kararlarına ilişkin soru önergesi hazırladı. Bekaroğlu sorularını İçişleri Bakanı Efkan Ala'ya iletti.

Rize'de imar planlamasında 2. etap başladı!

Rize Belediye Başkanı Kasap, İmar Planlarına esas jeolojik plan çalışmalarını başlattı. Başkan Kasap,” Hazırlanması yasal bir zorunluluk arz eden jeolojik ve jeoteknik etütler’in Rize’yi, doğal afetlerin hasar verici etkisinden koruyacağını söyledi.

Rize Kaçkar Dağları Milli Parkı'nın içindeki sit alanında imar çalışmaları başladı!

Rize Kaçkar Dağları Milli Parkı içinde bulunan, aynı zamanda doğal SİT alanı içerisinde halan 9 köyün koruma amaçlı imar planı yapımı için 345 bin 740 TL bedelle çalışmalar başlatıldı.

Arhavi Kavak HES imar planı iptal edildi!

Artvin'in Arhavi ilçesinde şehir merkezine yapılan Kavak HES projesi için hazırlanan imar planları Rize İdare Mahkemesi tarafından hukuka uygun olmadığı gerekçesiyle iptal edildi.

Rize imar Haberi

Rize imar

Rize'nin önemli sorunları arasında olan imar planlarıyla ilgili çalışmalara Ankara'da hız verildi. Başkan Kasap'ın göreve geldiği günden bu yana üzerinde hassasiyetle durduğu konulardan bir tanesi olan imar planı revizyon çalışmaları Ankara'da masaya yatırıldı. 


RİZE Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap, Rize'nin önemli sorunları arasında olan imar planlarıyla ilgili çalışmalarına Ankara'da ilgili kurumlarla görüşerek devam ediyor. Başkan Kasap'ın göreve geldiği günden bu yana üzerinde hassasiyetle durduğu konulardan bir tanesi olan imar planı revizyon çalışmaları Ankara'da masaya yatırıldı. Rize Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap önderliğinde Başkan Yardımcısı Mustafa Altay ve teknik ekip, İller Bankası Genel Müdürlüğü'nde Genel . Müdür Yardımalan Yusuf Büyük, Aykut Yılmaz ve Planlama müdürleri ile bir araya gelerek imar planlanmn revizyonu için gerekli çalışmaların başlatılması yönünde bir toplantı...