27 / 07 / 2024

rize İnanç Apartmanı

rize İnanç Apartmanı

5 bloktan oluşan 40 daireli İnanç Aparmanı sakinleri 15 yıl önce satın aldıkları dairelerinin tapuları bulunmadığı için bugün kanun önünde dairelerin kendilerine ait olduğunu ıspatlayamıyorlar.

Rize'de inşa edilen bir ev görenleri hayrete düşürdü!

Karadeniz fıkralarına konu olacak bir ev inşatı görenleri şaşkına çeviriyor. Rize'nin İyidere ilçesindeki bir apartman katını görenler şaşkınlıklarını gizleyemiyor. Apartmanın fotoğrafı sosyal medyada 'Resimde eksik olan öğeyi bulun' denilerek elden ele paylaşılıyor.

Kastamonu sel felaketinde gözaltına alınan müteahhit adliyeye sevk edildi!

Kastamonu'nun Bozkurt ilçesinde yaşanan sel felaketinde çöken Ölçer Apartmanı'nın müteahhidi olan ve gözaltına alınan Mehmet Ö. hakkında adliyeye sevk kararı alındı.

Rize’de bitişik iki apartman, heyelan tehlikesi nedeniyle tahliye edildi!

Giresun'daki sel felaketinden sonra Rize’de de sağanak sonrası sel ve heyelanlar meydana geldi. Tahliye edilen 2 binanın arkasındaki yamaçta heyelanla meydana gelen derin yarık dikkat çekti.

Rize Fındıklı’daki millet bahçesi banka kredisiyle mi inşa edildi?

Rize'nin Fındıklı ilçesinde inşa edilen ve daha sonra CHP'li belediye başkanı tarafından “100’üncü Yıl Atatürk Parkı” ismi değiştirilen millet bahçesinin Halkbank ve İller Bankası'ndan alınan krediyle yapıldığı belirtildi.

Rize'de kolonunda çatlak oluşan 11 katlı bina tahliye edildi!

Rize Camiönü Mahallesi'nde bulunan 11 katlı apartmanın ana kolonunda çatlaklar oluştu. Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ile İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri binayı boşalttı...

Rize'deki apartmanlarda komşuluk köprüsü kuruldu!

Rize'de, 3 bloktan meydana gelen apartmanlar, çatı katlarına olası yangın durumunda kaçış yolu oluşturmak için ilginç çözüm üretti. Apartman çatıları kurulan demir köprülerle birbirine bağlandı.

Rize-Artvin Havalimanı'nın yüzde 30'u tamam!

Rize-Artvin Havalimanı’nda çalışmalara aralıksız sürüyor. 120 kamyon ve 2 hafriyat gemisi ile gece-gündüz aralıksız malzeme taşınan projenin yüzde 30’u tamam...

Rize Fırtına Vadisi'nde kaçak yapılar yıkılıyor!

Rize'nin Ardeşen ve Çamlıhemşin ilçelerinde, İl Özel İdaresince, Fırtına Vadisi'nde bulunan kaçak yapılar hakkında yıkım kararı alındı. Alınan  kararın ardından yıkımların gerçekleştirilmesi için çalışma başlatıldı.

Rize'deki riskli binaya demir direk önlemi!

Rize'de 3 katlı binanın yıkımı esnasında hemen yanında bulunan 6 katlı apartman eğildi. Arsa sahibi ise 3 demir direk yerleştirerek eğimli binanın yıkımını engellemeye çalıştı. 

Rize'deki 8 katlı riskli bina tahliye edildi!

Rize'nin Yeniköy Mahallesi'nde bulunan 8 katlı 31 daireli Kent Apartmanı çökme riskli bulunduğu gerekçesiyle tahliye edildi. Binanın taşıyıcı kolonlarında çatlaklar oluştuğu öğrenildi.

Rize'de dere yatağındaki 7 katlı apartmanın sahibi de imar barışına başvurdu!

İmar Barışı uygulamasına 2 hafta önce Rize'de meydana gelen sel ve heyelanda Kömürcüler köyünde gündeme gelen, dere yatağına inşa edilen 7 katlı binanın sahibi de başvurdu...

Rize'de acele kamulaştırma tepkisi!

Rize Pazar'da inşa edilecek Rize- Artvin Havalimanı'nın çalışmaları sürüyor. Havalimanı kapsamında taş ocakları için alınan, 'Acele Kamulaştırma' kararı tepki gördü. Vatandaşlar havalimanına karşı olmadıklarını, taş ocağı istemediklerini belirtti.

Apartman yöneticiliği, son yılların gözde mesleklerinden oldu!

Bizimkiler dizisinden hafızalara kazınan Sabri beyin apartman yöneticiliği, son yılların gözde mesleklerinden oldu. 500 haneli dev sitelerdeki profesyonel hizmetlerde aylık kazanç 10 bin lirayı bulurken, kursları bile açıldı.

rize İnanç Apartmanı Haberi

rize İnanç Apartmanı


Rize'de 40 daireli İnanç Apartmanı sakinleri, binayı yapan müteahhit tapularını alınmadan vefat edince, bugün kentsel dönüm kapsamında yıkılacak olan binalarında hak sahibi olamıyorlar. Rize'de yaşanan ilginç olayda Rize'nin Yeniköy Mahallesı'nde bulunan 5 bloktan oluşan 40 daireli İnanç Aparmanı sakinleri 15 yıl önce satın aldıkları dairelerinin tapuları bulunmadığı için bugün kanun önünde dairelerin kendilerine ait olduğunu ıspatlayamıyorlar. ilginç mağduriyet T OKİ tarafından Rize'nin Yeniköy Mahallesı'nde kentsel dönüşüm çalışması başlatması ile ortaya çıktı. TOKİ kentsel dönüşüm kapsamında yıkılması planlanan 121 bina ile uzlaştı. Ancak 5 bloktan oluşan 40 daireli inanç Apartmanı sakinleri ile bina resmiyette var olmadığı için anlaşamadı. 


Edinilen bilgiye göre, 15 yıl önce inşa edilen binada, inşaat aşamasında binanın müteahhidi inşaattan düşerek hayatım kaybedince binadan daire satın alanlar binanın yasal...