09 / 05 / 2024

rize Kalkandere HES

rize Kalkandere HES

AYM Rize Kalkandere’deki Cevizlik Hidroelektrik Santrali davasının yeniden görülmesini istedi. AYM Genel Kurulu, Mehmet Kurt adlı vatandaşın bireysel başvurusunu 25 Şubat’ta oybirliği ile kabul etti.

TOKİ Rize Kalkandere 69 konut ihalesi bugün!

Rize İle Kalkandere İlçesi Yukarı Tatlısu Mahallesi 69 Adet Konut İnşaatı İle Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İşi ihalesi bugün saat 14:00'te yapılacak.

TOKİ Rize Kalkandere 69 konut ihalesi yarın!

Rize İle Kalkandere İlçesi Yukarı Tatlısu Mahallesi 69 Adet Konut İnşaatı İle Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İşi ihalesi yarın saat 14:00'te yapılacak.

TOKİ Rize 69 konut ihalesi 30 Nisan'da!

Rize İli Kalkandere İlçesi Yukarı Tatlısu Mahallesi 69 Adet Konut İnşaatı İle Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İşi ihalesi 30 Nisan 2021 tarihinde saat 14:00'te yapılacak.

Rize Hemşin HES Projesi'nin ÇED kararı iptal edildi!

Rize’nin Hemşin ilçesi'nde yapılması planlanan HES Projesi'nin ÇED Olumlu kararı Rize İdare mahkemesi tarafından iptal edildi.

Rize'de HES projeleri arttı!

Yıllık yaklaşık 2 bin 400 kilogram ile Türkiye'nin en çok yağış alan ili olan Rize'de hidroelektrik santral (HES) projelerinin bulunduğu vadilerdeki dere yatakları suya hasret kaldı.

AYM, Kalkandere HES davasının yeniden görülmesini istedi!

AYM Rize Kalkandere’deki Cevizlik Hidroelektrik Santrali davasının yeniden görülmesini istedi. AYM Genel Kurulu, Mehmet Kurt adlı vatandaşın bireysel başvurusunu 25 Şubat’ta oybirliği ile kabul etti.

Rize Kalkandere'nin yol sorunu TBMM'de!

Rize Kalkandere'ye bağlı Yolbaşı köyünün yol sorunu meclise taşındı. Artvin Milletvekili Uğur Bayraktutan konu ile ilgili soru önergesi hazırladı. Bayraktutan sorularını Başbakan Davutoğlu'na iletti..

Artvin Kavak HES projesindeki ÇED tartışmasında son durum!

Artvin’de tepki çeken HES projesinde ÇED raporu tartışması yaşanıyor. Rize İdare Mahkemesi tarafından iptal edilen olumlu raporun hukuki süreci tamamlanmadan ikinci olumlu rapor alınarak projenin yüzde 30’luk kısmı bitirildi.

Rize Uzundere HES projesinin ÇED raporuna iptal!

Atabey ve Koçoğlu enerji şirketleri tarafından yapılmak istenen Uzundere HES projesi için, Danıştay İdari Dava Daireleri Kurulu, yerel mahkemenin ÇED olumlu’ raporunu iptal eden kararını onadı.

Arhavi'de HES inşaatını çevreciler bastı!

Rize İdare Mahkemesi tarafından ikinci kez 'ÇED olumlu' raporu iptal edilerek durdurma kararı verilen Kavak HES projesi inşaatına, ‘Risk önleme’ çalışması adı altında devam edilmesi yöre halkının tepkisine neden oldu

Rize'de HES protestosu!

Fındıklı'da, hidroelektrik santrali (HES) projesi için düzenlenen Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) bilgilendirme toplantısı, vatandaşların protesto ederek salona girmemesi nedeniyle yapılamadı.

Arhavi Kavak HES imar planı iptal edildi!

Artvin'in Arhavi ilçesinde şehir merkezine yapılan Kavak HES projesi için hazırlanan imar planları Rize İdare Mahkemesi tarafından hukuka uygun olmadığı gerekçesiyle iptal edildi.

Artvin'de Kavak HES projesi imar planı iptal edildi!

Artvin'in Arhavi ilçesinde şehir merkezine yapılan Kavak HES projesi için hazırlanan imar planları Rize İdare Mahkemesi tarafından hukuka uygun olmadığı gerekçesiyle iptal edildi.

rize Kalkandere HES Haberi

rize Kalkandere HES

ANAYASA Mahkemesi (AYM) ihlal kararı verdi ve altı yıl önce Danıştay’da dava konusu olduğu sırada dönemin Başbakanı Tayyip Erdoğan’ın açılışını yaptığı Rize Kalkandere’deki Cevizlik Hidroelektrik Santrali davasının yeniden görülmesini istedi.AYM Genel Kurulu, Mehmet Kurt adlı vatandaşın bireysel başvurusunu 25 Şubat’ta oybirliği ile kabul etti.


AYM, ayrıca Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) “olumlu raporu” alınmadan projenin yapılmasını ve Rize İdare Mahkemesi’nin de bu konuda açılan davayı reddetmesini ihlal saydı. 


YENİDEN YARGILAMA

Anayasanın 17. maddesindeki “maddi ve manevi varlığın korunması ve geliştirilmesi hakkının” ihlal edildiğine hükmeden AYM, yeniden yargılama yapılmasına karar verdi. AYM, kararın bir örneğini maddi ve manevi varlığın korunması ve geliştirilmesi hakkının ihlalinin sonuçlarının ortadan kaldırılması için yeniden yargılama yapılmak üzere Rize İdare Mahkemesi’ne gönderildi. İdare Mahkemesi, AYM kararı gereği Cevizlik HES Dava...