06 / 05 / 2024

rize tarihi çarşı

rize tarihi çarşı

Rize Tarihi Çarşısı Cephe İyileştirme Projesi, DOKA'nın desteğiyle başlıyor. Proje kapsamında, 70 bin 1 milyon 100 bin liraya yenilecek.

2023 1. Dönem Çarşı ve Mahalle Bekçiliği sınav tarihi açıklandı: Bekçi sınavı ne zaman, saat kaçta yapılacak? 

Bu yıl 1. Dönem Çarşı ve Mahalle Bekçiliği yazılı sınav tarihi belli oldu. Polis Akademisi Başkanlığı, sınavın tarihini ve saatini açıkladı. İşte başvuru detaylarına ilişkin tüm merak edilenler...

Malatya'nın kalbi tarihi Bakırcılar Çarşısı'nın temeli atıldı!

Yatırımlarını son sürat sürdüren Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından deprem bölgesini yeniden ayağa kaldırmak amacıyla başlatılmış olan Yerinde Dönüşüm Projesi kapsamında ilk temel, Malatya'nın kalbi olan tarihi Bakırcılar Çarşısı'nda atıldı.

Yaşamkent Ticaret Merkezi, tarihi Kapalı Çarşı kültüründen esinlendi!

Aura Design Studio tarafından tarihi Kapalı Çarşı kültüründen ilham alınarak yapılan Yaşamkent Ticaret Merkezi, stratejik konumu, ticari alanların yanı sıra sahip olduğu kamusal ve çok amaçlı açık alanları ve kent yaşamına uyum sağlayan mimarisiyle ilgi odağı oluyor.

Emlak Konut GYO Bizim Mahalle 2. Etap 1. Kısım 2. oturumu 6 Temmuz'da!

Emlak Konut GYO projelerinden Bizim Mahalle 2. Etap 1. Kısım ihalesinin 2. oturumu 6 Temmuz 2022 tarihi Çarşamba günü saat 14:30'da gerçekleştirilecek.

Rize-Artvin Havalimanı açılış tarihi belli oldu! İlk Erdoğan ve Aliyev'in uçakları iniş yapacak

Rize-Artvin Havalimanı yapım döneminde 56 farklı sektöre doğrudan veya dolaylı olarak fayda sağladı. Rize-Artvin Havalimanı'nın açılış tarihi 14 Mayıs 2022 olarak açıklandı. Rize-Artvin Havalimanı'na ilk inişi Erdoğan ve Aliyev'in uçakları yapacak.

Bursa Tarihi Çarşı ve Hanlar Bölgesi'ndeki yıkımlar Mart'ta tamamlanacak!

Yatırımlarına hız kesmeden devam eden Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, yaptığı açıklamada Tarihi Çarşı ve Hanlar Bölgesi Çarşıbaşı Kentsel Tasarım Projesi kapsamında kalan son binanın Mart'ta yıkılacağını belirtti.

Bursa Tarihi Çarşı ve Hanlar Bölgesi'nde 37 binanın yıkımı tamamlandı!

Bursa’da 600 yıllık hanları çevreleyen 37 binanın yıkılmasıyla Tarihi Çarşı ve Hanlar Bölgesi tamamen ortaya çıktı. 

Bursa'da, Tarihi Çarşı ve Hanlar proje çevresindeki çürük binalar yıkılıyor!

Bursa'daki Tarihi Çarşı ve Hanlar Bölgesi’ni çevreleyen çürük binalar teker teker ortadan kaldırılıyor. Projede bir binanın yıkımı daha tamamladı. 

Bursa Tarihi Çarşı ve Hanlar Bölgesi'nde çok katlı binanın yıkımı tamamlandı!

Bursa'da, Tarihi Çarşı ve Hanlar Bölgesi Çarşıbaşı'da hayata geçirilen kentsel tasarım projesi dahilinde çok katlı bir binanın yıkımı daha gerçekleşti. 

Bursa Hanlar Bölgesi'nde çok katlı binalar yıkılıyor! 

Bursa'da hayat geçirilen kentsel dönüşüm projesi çalışmaları dahilinde Tarihi Çarşı ve Hanlar Bölgesi Çarşıbaşı'nda çok katlı binalar ortadan kaldırılıyor. 

Rize Çarşı Mahallesi kentsel dönüşüm projesinin ihalesi yapıldı!

Rize İli Merkez İlçesi Çarşı (Dolgu) Mahallesi Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi ihalesinin, 5 Ekim 2020 tarihinde 21-b usulüyle yapıldığı öğrenildi.

Rize Çarşı Mahallesi Kentsel Dönüşüm Projesi'nin temeli atıldı!

Rize Çarşı Mahallesi Kentsel Dönüşüm Projesi'nin temel atma töreni gerçekleştirildi.

Bursa'daki Tarihi Çarşı ve Hanlar projesine onay verilmedi!

Bursa'daki Tarihi Çarşı ve Hanlar Bölgesi Çarşıbaşı Kentsel Tasarım Projesi'ne onay verilmedi. Bilirkişi heyeti projedeki eksiklikleri ve uygun olmayan nitelikleri açıkladı.

rize tarihi çarşı Haberi

rize tarihi çarşı

Rize Tarihi Çarşısı Cephe İyileştirme Projesi, Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı’nın (DOKA) Mali Destek Programı kapsamında destek almaya hak kazandı.

DOKA'nın desteğiyle Rize Belediyesi tarafından, Kuyumcular Sokağı olarak bilinen Tarihi Rize Çarşısı’nda bulunan 70 binanın cephesi yenilenecek. Projenin bedeli 1 milyon 100 bin lira olarak belirlendi. 

Hürriyet Gazetesi'nde yer alan habere göre proje kapsamında yenilenecek 70 bina yöresel mimariye uygun hale getirilecek. Projenin 18 ayda tamamlanması planlanıyor.

Rize Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap, ''Tarihi Rize Çarşısı’nda bulunan binaların güzel bir görünüme kavuşması için DOKA ile ortaklaşa yürüttüğümüz proje turizme katkı sağlayacak. Şehrimize estetik bir görüntü verecek proje kapsamında esnaflarımıza da çeşitli eğitimler verilecektir”  şeklinde...