25 / 07 / 2024

rize turizm rakamları 2014

rize turizm rakamları 2014

Rize İl Kültür ve Turizm Müdürü İsmail Hocaoğlu, 2014 yılı içerisinde Rize’yi 70 bin’i yabancı turist olmak üzere 650 bin turistin ziyaret ettiğini söyledi...

TÜİK açıkladı, Turizm geliri 20 milyar doları aştı!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK)'in yaptığı açıklama doğrultusunda yer alan rakamlara göre turizm geliri Temmuz, Ağustos ve Eylül aylarında 20 milyar doları aştı. İşte TÜİK'in açıkladığı rakamlar...

Türkiye'nin turizm geliri 2023'ün 2. çeyreğinde yüzde 23,1 arttı!

Türkiye İstatistik Kurumu tarafından açıklanan son dakika rakamlarına göre, Türkiye'nin turizm geliri, 2023'ün 2. çeyreğinde geçen senenin aynı dönemine göre yüzde 23,1 artış göstererek 12 milyar 975 milyon 307 bin dolar şeklinde oldu.

Yurt içi turizm rakamları açıklandı! Harcanan para dudak uçuklattı

Yerli turistlerin geçen sene yurt içinde yaptığı seyahat harcamaları 63,4 milyar TL oldu.

Turizm acenteleri emlakçılığa soyundu!

İSTEB Başkanı Ulvi Özcan, TÜİK Nisan 2019 konut satışları rakamlarını değerlendirdi. Özcan, Arap müşteri getiren turizm acentelerin emlakçılığa soyunduğunu söyledi.

Rize Güneysu'da beton binalar yöresel mimariye uygun ahşapla kaplanıyor!

Rize'nin Güneysu ilçesinde, Doğu Karadeniz Projesi Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı (DOKAP) desteği ile 'Turizm Odaklı Yenileme ve Öze Dönüş' Projesi uygulanıyor. Proje ile beton binaların dış cepheleri yöresel mimariye uygun olarak ahşapla kaplanıyor...

Rize Ayder Yaylası dönüşüme hazırlanıyor!

2006 yılında ise Bakanlar Kurulu Kararı ile "Kültür ve Turizm Koruma Gelişim Bölgesi" ilan edilen Rize'deki Ayder Yaylası geleceğin cazibe merkezi olması ve kaçak yapıların önüne geçilebilmesi için kentsel dönüşüme hazırlanıyor.

Rize Dedeman Otel turizme kazandırılacak!

Rize İli Merkez Alipaşa Mahallesinde mülkiyeti İl Özel İdaresine ait turizm tesisi restore edilerek yeniden Rize turizmine kazandırılıyor

Rize Dedeman Otel'in ihalesi tamam!

Rize İli Merkez Alipaşa Mahallesinde mülkiyeti İl Özel İdaresine ait turizm tesisi restore edilerek yeniden Rize turizmine kazandırılıyor.

Rize Anzer Grup yolu yenilenecek mi?

Rize’de Turizm Bölgesi olan ve 9 köyün yararlandığı Anzer Grup yolundaki çukurlar bölge halkını bıktırdı. Vatandaşlar ''Buraya bakım bu sene hiç yapılmadı. İl özel idaresi Anzer gurup yolunda ne zaman bakım onarım yapacak?'' dedi.

Almanya, 2014'te Türkiye'den 638 bin turist ağırladı!

Alman Turizm Merkezi (DZT) 2014 turizm rakamlarını açıkladı. Konaklamada 75 milyonu aşan ve İspanya'dan sonra ikinci sıraya oturan Almanya, kültür turizminde yüzde 10 artışla yine ilk sırada yer aldı.

Rize 2014'te 650 bin turist ağırladı!

Rize İl Kültür ve Turizm Müdürü İsmail Hocaoğlu, 2014 yılı içerisinde Rize’yi 70 bin’i yabancı turist olmak üzere 650 bin turistin ziyaret ettiğini söyledi...

Rize'de kent ormanı ve mesire alanı projesi başladı!

Rize Belediye Başkanı Reşat Kasap'ın 'On Numara' projeleri arasında yer alan Isırlık Kent Ormanı projesinde çalışmalara başlandı. Rize şehir merkezine kuş bakışı görüş açısına sahip olan mevki turizm açısından önemli.

Çözüm süreci, Doğu ve Güneydoğu'da turizmi canlandırdı!

Çözüm Süreci ile gelen barış ortamı Doğu ve Güneydoğu'da kendisini en hızlı olarak turizm rakamlarında gösterdi. Bölgede daha önce binlerle ifade edilen yerli ve yabancı turist sayısı 2013'te 2 milyonu aştı.

rize turizm rakamları 2014 Haberi

rize turizm rakamları 2014

Rize’yi 2014 yılı içerisinde ziyaret eden turist sayısında önceki yıla oranla yüzde 15 oranında artış gözlendi. Rize İl Kültür ve Turizm Müdürü İsmail Hocaoğlu, 2014 yılı içerisinde Rize’yi 70 bin’i yabancı turist olmak üzere 650 bin turistin ziyaret ettiğini söyledi. Hocaoğlu yaptığı açıklamada, “İlimize gelen turist sayısı her geçen yıl artmaktadır. Yabancı turist sayısında ki artış sevindiricidir. Ağırlıkta; Arap, Gürcü, Azeri ve İranlı turistler olmak üzere neredeyse dünyanın her yanından turistler ilimizi ziyaret ediyor. Son yıllarda İranlı turistlerin sayısında da fark edilir bir artış var. Önümüzdeki yıllarda yabancı turist sayısında ciddi bir artış bekliyoruz” dedi.


DÜNYADAKİ CENNET

Hocaoğlu, özelliklere Arap turistlerin Rize’yi “dünyadaki cennet” olarak nitelendirdiklerini belirterek “İlimize gelen Arap turist sayısının artmasında Arap ülkelerinde katıldığımız fuarların büyük etkisi var. Aynı...