21 / 07 / 2024

rize yayla

rize yayla

Fotoğrafçıların gözdesi 2170 rakımlı Pokut Yaylası. Çam ormanlarıyla çevrili 250 yıllık ahşap evlerin arasında doğa tutkunları tarihi resmediyor.

Ayder'de yayla evleri mimarisiyle ilgi çekiyor!

Rize'nin Ayder Yaylası'nda inşa edilen yayla evler herkesin beğenisini kazanıyor. Bölgede kentsel dönüşüm çalışmaları da hızla devam ediyor.

Rize'de 6 yayla evinin yıkıldığı iddia edildi!

Rize'nin Ardeşen ilçesinde 6 yayla evinin yıkıldığı iddiaları üzerine soruşturma başlatıldı.

Pandemide taşınabilir yayla evlerine ilgi arttı!

Rize'de ahşap ustalığı işi yapan 60 yaşındaki Nesrullah Özdemir karavan tipi yayla ev üretimi yapıyor. Pandemide doğa ile iç içe yaşamak isteyen vatandaşlar bu evleri tercih ediyor. 

Rize'deki 11 yayla için imar planı çalışması!

Ride'de Ayder Yaylası'na alternatif olarak aranan yeni yerler belirlendi. Ayder benzeri 11 yayla için 'Koruma İmar Planı' çalışması başlatıldı.

Rize'de 4 yayla evinin yakıldığı iddiası!

Rize'nin Çamlıhemşin'e bağlı Topluca köyüne bağlı Eğrisu Yaylası'nda henüz belirlenemeyen bir nedenle çıkan yangında, 4 yayla evi kullanılamaz hale geldi...

Rize'de vatandaşlar imar barışı için sıraya girdi!

Rize Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Hasan Bebek, kentteki yayla ve mera alanındaki binlerce yapı sahibin Türkiye genelinde getirilen 'İmar Barışı' uygulamasından yararlanacağını dile getirdi. 

Rize Yeşil Yol projesi yol genişletme çalışmaları ne durumda?

KARADENİZ Yeşil Yol projesinde, bölge halkı ve çevrecilerin tepkileri nedeniyle bağlantısı yapılamayan Rize’nin Çamlıhemşin İlçesi Yukarı Kavron ve Samistal Yayla yolu güzergahında, yol genişletme çalışmaları sürüyor.

Rize'de gençlik merkezi inşaatları devam ediyor!

Rize Merkez ve Çayeli ilçesi gençlik merkezlerinin inşaatları belirlenen tarihlerden daha önce tamamlanabilmesi için çalışmalar devam ediyor. Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Mustafa Çelik, inşaatlarda incelemede bulundu...

Rize Afyon Baba Tepesi'nde yangın çıktı!

Rize'nin Ardeşen ilçesindeki geniş bir alanda bulunan çalılık ve ağaçlıkta yangın çıktı. Afyon Baba Tepesi'ndeki çalılık ve ağaçlık alanda, henüz belirlenemeyen sebeple çıkan yangın, bir süre sonra yaklaşık 20 hektarlık alana yayıldı...

Rize Valiliği, Yılın En İyi Turizm Ödülü' nü aldı!

Valilikten yapılan yazılı açıklamada, 5 Mart'ta Uluslararası Berlin Turizm Borsası Fuarı'nda düzenlenen geleneksel Tourexpi Destinasyon Yönetimi 2014 ödülleri kapsamında 'Yılın En İyi Turizm Ödülü" Rize'ye verildi.

Rize'de bir vatandaş evine ulaşmak için yaptığı köprüye kapı taktı!

Rize' nin Piraziz ilçesinde yaşayan 61 yaşındaki Hurşut Gürsoy, evi ile yol arasında bulunan dere üzerine kendi imkanları ile yaptığı köprü ye demir kapı taktı...

Rize Valiliği'ne Yılın En İyi Turizm Ödülü!

Uluslararası Berlin Turizm Borsası Fuarı'nda düzenlenen geleneksel Tourexpi Destinasyon Yönetimi 2014 ödülleri kapsamında "Yılın En İyi Turizm Ödülü" Rize Valisi Nurullah Çakır adına Vali Yardımcısı Şefik Aygöl'e verildi.

Tuzla Evliya Çelebi Yayla İstasyon Cami Mahallesi imar plan değişikliği 11 Mart'ta askıdan iniyor!

Tuzla İlçesi Evliya Çelebi Yayla İstasyon Cami Mahallesi II. Etap uygulama imar planı vatandaş itirazları 11 Mart 2014'te askıdan iniyor. Plan, 13 Eylül 2013'te onaylandı, 10 Şubat 2014'te askıya çıktı...

rize yayla Haberi

rize yayla

Rize’nin Çamlıhemşin ilçesi sınırlarında yer alan 2 bin 170 rakımlı Pokut Yaylası, eşsiz güzelliğiyle doğa tutkunlarının uğrak mekânları arasında yer alıyor. 


Özgün mimariye sahip, en eskisi 250 yıllık olan 50 civarında ahşap evin bulunduğu geniş çam ormanlarıyla çevrili Pokut Yaylası, trekking yapmayı sevenler ile fotoğraf sanatçılarının vazgeçemedikleri yerler arasında bulunuyor. Verçenik Dağcılık ve Doğa Sporları Kulübü tarafından Pokut Yaylası ve bu yaylaya 15 dakika mesafedeki Sal Yaylası’na düzenlenen yürüyüşe, yerli ve yabancı turistlerden oluşan 30 kişilik grup katıldı. 


Yaklaşık 2 saatlik yolculuğun ardından 2 bin 170 rakımlı Pokut Yaylası’na varan ekip, eşsiz güzelliğe sahip doğanın yanı sıra otantik yapıları da görme fırsatı buldular. Burada kamp kuran ekip üyelerinden bazıları foto-safari gerçekleştirdi. Daha sonra Sal Yaylası’nı da gezen katılımcılar, eşsiz manzaranın tadını...