13 / 05 / 2024

rizedeki atina kilisesi

rizedeki atina kilisesi

Rize'nin Pazar ilçesinde yer alan 400 yıllık kilise iş makineleri ile yıkıldı...

Paris Saint Trinite Kilisesi'nin üzerine altın kaplamalı kubbe yapıldı!

Eyfel Kulesi yakınlarında inşa edilen Saint Trinite Kilisesi'nin üzerine 8 ton ağırlığında altın kaplamalı kubbe yapılması tartışmalara neden oldu. Rusya'nın 170 milyon avro yatırım yaptığı kiliseye 4 kubbe daha yerleştirilecek.

Şirince St. John Kilisesi'ndeki restorasyonda sona gelindi!

Birçok yerli ve yabancı turistin uğrak yeri olan ve ünü tüm dünyaya yayılmış Selçuk'a bağlı Şirince mahallesinde bulunan St. John Kilisesi restorasyon çalışmasında sona geliniyor.

Beyoğlu Halıcıoğlu Kilisesi semt konağına mı dönüştürüldü?

Beyoğlu Belediyesi, Halıcıoğlu Kilisesi’ni semt konağına çevirdi. Ha­lı­cı­oğ­lu Ma­hal­le­si Ta­kaç So­ka­k’­ta bu­lu­nan ta­ri­hi ki­li­se, Alev Of­lu­oğ­lu Çık­sa­lın Semt Ko­na­ğı­’na dö­nüş­tü­rül­dü. Semt ko­na­ğın­da eğ­len­ce or­ga­ni­zas­yon­la­r

Yunanistan'daki Hilton Atina Hotel 180 milyon euroya satılıyor!

Yunanistan'ın başkenti Atina'nın kalbinde yer alan ve ‘Dünyanın en güzel Hilton Oteli’ olarak kabul edilen Hilton Atina satılacak. 180 milyon Euro fiyat belirlenen otel için 11 Mart’a kadar teklif sunulabilecek.

Kayseri Meryem Ana Kilisesi restore ediliyor!

Kayseri Büyükşehir Belediyesi'nin tarihi projeleri olan Kayseri Mahallesi, Kayseri Lisesi Milli Mücadele Müzesi ve 24 saat açık kütüphaneye dönüşecek olan Meryem Ana Kilisesi restorasyon çalışmalarında incelemeler yapıldı.

Filistin'deki Nativity Kilisesi restore ediliyor!

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), Filistin’de bulunan Yeniden Doğuş Kilisesi’nin (Nativity) restorasyonu amacıyla kurulan fona katkı sağladı. Daha önce Osmanlı’nın restore ettiği kilise, yine Türkler tarafından yenileniyor.

Yalova Işık Kilisesi imar planlarına işlendi!

Yalova Belediye Meclisi Ocak ayı son birleşimi, Vefa Salman başkanlığında Meclis Toplantı Salonu’nda yapıldı. Yalova Belediye Meclisi’nde kentteki Işık Kilisesi’nin bulunduğu alan imar planlarına ibadethane olarak işlendi.

Erzurum Öşvank Kilisesi'nde restorasyon başlıyor!

Acil şekilde yapısal güçlendirmeyi içeren restorasyona ihtiyaç duyan tarihi Öşvank Kilisesi onarımına yönelik, Gürcistan ile Türkiye arasında protokol imzalandı ve sözlü mutabakata varıldı.

Marmaris'teki Ortodoks kilisesi restore edilecek!

Marmaris Kameriye Adası'nda bulunan 1800 yıllık Ortodoks kilisesi restore edilerek inanç ve evlilik turizmine kazandırılacak. Kilisenin restorasyonu gelecek yıl gerçekleştirilecek.

Ferit Şahenk, Atina'daki Kanada Büyükelçilik binasını satın aldı!

Türkiye'de yeme içme pazarında yaptığı satın almalarla adını duyuran Doğuş Grubu'nun Yönetim Kurulu Ferit Şahenk, Yunanistan'da tarihi bir bina satın aldı. Şahenk, Kanada'nın Atina'daki Büyükelçilik binasını bünyesine kattı.

Yeşilköy Süryani kilisesi projesi Kurul'dan onay bekliyor!

İstanbul Yeşilköy’de inşa edilecek Süryani kilisesi projesi Anıtlar Kurulu’na sunuldu. Kurul onay verirse kilisenin yapımına başlanacak.

Atina'ya cami yapılmalı milli güvenlik açısından önemli!

Attiki Eyalet Başkanı Duru: "Atina’da cami yapılması milli güvenlik açısından gerekli" dedi. Yunanistan’da, Attiki Eyaleti Başkanı Rena Duru, başkent Atina’ya cami yapılmasının ülkenin milli güvenliği açısından bir ihtiyaç olduğunu belirtti.

Kamp Armen’in tapusu Gedikpaşa Ermeni Protestan Kilisesi Vakfı’na verildi!

İstanbul Tuzla'daki Ermeni yetimhanesi Kamp Armen’in tapusu Gedikpaşa Ermeni Protestan Kilisesi Vakfı’na iade edildi.

rizedeki atina kilisesi Haberi

rizedeki atina kilisesi

Rize'de yer alan Atina Kilisesi  önceki gece iş makineleri ile yıkıldı. 400 yıllık bir geçmişe sahip olan Atina Kilisesi Rize'nin Pazar ilçesine bağlı Ocak Köyü'nde yer...