17 / 05 / 2024

Robert Shiller uyarı

Robert Shiller uyarı

Nobel Ekonomi Ödülü'nü bu yıl Eugene Fama ve Lars Peter Hansen ile paylaşan ABD'li ekonomist Robert Shiller, küresel konut piyasasındaki ani fiyat yükselişleriyle ilgili uyarıda bulundu...

Ünlü ekonomist Robert Kiyosaki'den son uyarı: Bu sefer 2008'deki krizden daha kötü olacak

Ünlü ekonomist Robert Kiyosaki, 'çok büyük bir kriz geliyor' diyerek yaklaşan fırtınanın ayak seslerinin şimdiden duyulduğunu ifade etti. Bu gibi kriz dönemlerinin zengin olmak için iyi bir fırsat olduğuna dikkat çeken Kyosaki, ABD'de yaşanacak felaketi de açıkladı.

Kripto paralarda balon var mı?

Yale Üniversitesi Profesörü ve aynı zamanda S&P Case- Shiller konut fiyat endeksi kurucusu da olan Robert Shiller, kripto para piyasalarına ilişkin dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

Krediyle konut alanlara yüksek faizli vergi cezası ödemeyin uyarısı!

TÜSODER Emlak Komisyonu Başkanı Kolçak, banka kredisiyle konut satın alan tüketicilere yüksek faizli vergi cezası ödemeyin uyarısında bulundu.

TÜSODER'den emlak vergisi cezalarına karşı uyarı!

Tüketici Sorunları Derneği; konut kredisi kullananların beyan ettikleri emlak vergi değerinin kullandıkları kredi miktarından düşük olması durumunda ciddi vergi cezalarıyla karşı karşıya kalabileceği uyarısında bulundu.

Sayıştay'dan arazi rantı uyarısı!

Sayıştay, ihaleye çıkarılan kamu arazilerinde satış sonrası imar planı değişikliği yapıldığına dikkat çekerek, bu yüzden kamuda kalması gereken değer artışlarının üçüncü kişilere bırakıldığı uyarısında bulundu.

ASKİ'den inşaat atıkları uyarısı!

Ankara Büyükşehir Belediyesi ASKİ Genel Müdürü İrfan Kaya, sokaklara bırakılan inşaat ve hafriyat atıklarının yağışlı günlerde mazgalları tıkadığını belirterek, vatandaşlara, "Sokaklara inşaat hafriyatı bırakmayın” uyarısında bulundu.

Uyarıyı dinleyenler, ev yanında arabayı bedavaya getirdi!

Konut sektörünün önde gelen kuruluşlarının “ev alacakların döviz kurundaki yükselişi iyi değerlendirmesi” yolundaki uyarısını dikkate alanlar, son bir ay içindeki kur değişimleri ile ev alırken, arabalarını da bedavaya getirmiş oldular.

Ankara Büyükşehir Belediyesi'ndan baca temizliği uyarısı!

Ankara Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanı Celil Sipahi baca tutuşmasının çok sayıda yangına neden olduğunu belirterek Yaz mevsiminin sonuna yaklaşıldığı bu günlerde mutlaka bacalarınızı temizlettirin uyarısında bulundu...

Moody’s ve S&P’den Türkiye'ye uyarı!

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Standard &Poor’s (S&P) ve Moody’s’den Türk bankacılık sektörünü yakından ilgilendiren iki ayrı uyarı geldi: Kredi büyümeleri yavaşlayabilir, para girişi güç kaybedebilir

Isı Yalıtımı Sanayi Derneği'nden önemli uyarı!

Isı Yalıtımı Sanayi Derneği önümüzdeki kış ısınma maliyetlerini düşürmek için evlerdeki ısı kaybının büyük bölümünün yalıtımsız binalardan kaynaklandığını ve en önemli koşulun yalıtım olduğunun uyarısını yineledi.

Trabzon Akyazı Stadı'na bilim adamlarından uyarı!

Trabzonspor'un ikinci yarıda maçlarını oynamayı planladığı Akyazı Stadyumu için bilim adamlarından şok bir uyarı geldi. Mustafa Yaylalı, yaklaşık 5 yıl önce, proje henüz inşaat aşamasına gelmeden yaptıkları uyarıyı kimsenin dikkate almadığını belirtti.

Trabzon Akyazı Stadı'na bilim adamlarından uyarı geldi!

Trabzonspor'un ikinci yarıda maçlarını oynamayı planladığı Akyazı Stadyumu için bilim adamlarından şok bir uyarı geldi. Mustafa Yaylalı, yaklaşık 5 yıl önce, proje henüz inşaat aşamasına gelmeden yaptıkları uyarıyı kimsenin dikkate almadığını belirtti.

Valilikten emlak dolandırıcılarına karşı uyarı!

İstanbul'un önemli projelerinin bulunduğu bölgelerdeki devlete ait gayrimenkullerin çeşitli illegal yöntemlerle kişilere satıldığı gerekçesiyle Valilik tarafında uyarı niteliğinden açıklama yapıldı.

Robert Shiller uyarı Haberi

Robert Shiller uyarı

Nobel Ekonomi Ödülü'nün bu yılki sahiplerinden ABD'li ekonomist Robert Shiller, küresel konut piyasasındaki ani fiyat yükselişleriyle ilgili uyarı geldi. 


Nobel Ekonomi Ödülü'nü bu yıl Eugene Fama ve Lars Peter Hansen ile paylaşan ABD'li ekonomist Robert Shiller konut balonuyla ilgili uyardı. Shiller, ABD Merkez Bankası Fed'in ekonomik teşvikleri ve piyasada her geçen gün artan spekülasyonların konut piyasasında balon yarattığını söyledi. Reuters'a konuşan Shiller, "Son beş yıldır içinde bulunduğumuz kriz şu anda varlık fiyatlarındaki hareketleri anlamayı zorlaştırıyor" dedi. 


FED ETKİSİ 


Varlık fiyatlarındaki hesaplamalara yönelik araştırmalarıyla ödüle layık görülen ekonomistler, çalışmalarında bazı piyasalarda konut fiyatlarının çok yüksek seviyelere çıktığını, bunun da Fed'in gevşek para politikasından kaynaklandığını dile getirmişti. Shiller, 2005 yılında da ABD konut piyasasında balon uyarısı yapmış ve şu anda da yakından takip edilen...