28 / 04 / 2024

robotla gökdelen temizliği

robotla gökdelen temizliği

Tower Craft Genel Müdürü Aykut Bilici yaptığı açıklamada "Gökdelenlerin dış cephe temizliğinde kullanılmak üzere tasarlanan yapay zekaya sahip robot için ilk siparişlerimizi aldık." dedi

Taş Yapı'dan Şişli'ye 72 katlı gökdelen!

Taş Yapı Şişli'deki yeni gökdelen projesi için start verdi. 72 katlı rezidans ve alışveriş merkezi için alan boşaltma çalışması başlatıldı.

Bakan Bolat'ın çağırısı üzerine marketler harekete geçti! Gıdadan, temizliğe etiket fiyatları değişiyor 

Ticaret Bakanı Ömer Bolat'ın enflasyonla mücadele kapsamında marketlere yönelik indirim çağrısı sonrası marketler harekete geçti. Gıdadan, temizliğe etiket fiyatları değişiyor...

Zorlu Holding’in İzmir’de yapacağı gökdelen için kat kararı bekleniyor!

Zorlu Holding’in İzmir’in kalbi Konak’a 60 kat olarak inşa etmeyi planladığı gökdelen için Kent Estetik Kurulu'nun kaç kat olacağı yönündeki kararını kısa sürede açıklanacak. Karar beklenirken, Zorlu’nun 60 kat olması yönünde baskı yaptığı ileri sürüldü.

Yusufeli Barajı 100 katlı gökdelen yüksekliğine ulaşacak!

Tamamlandığında dünyanın en yüksek üçüncü barajı olacak olan Yusufeli Barajı'nda gövde yüksekliği 100 metreye ulaştı. Yusufeli Barajı, 275 metrelik gövdesiyle 100 katlı bir gökdelen yüksekliğine ulaşmış olacak.

Maslak Oto Sanayi arsasına gökdelen geliyor!

Sarıyer Maslak’ta oto tamir atölyelerinin yer aldığı yaklaşık 7 dönümlük araziye gökdelen dikiliyor. 120 metrelik gökdelenin inşa edileceği parselde 37 yıldır içinde oto tamir atölyelerinin de bulunduğu 4 blok iş yeri vardı...

2017'de en çok gökdelen hangi ülkede inşa edildi?

Statista, geçtiğimiz yıl içinde inşa edilen gökdelenlerle bir rapor hazırladı. Rapora göre, 2017'de en çok gökdelen hangi ülkede inşa edildi? Türkiye raporda kaçıncı sırada yer aldı?

2017'de hangi ülkede kaç gökdelen inşa edildi?

2017 yılında 200 metre ve üzerinde yüksekliğe sahip 144 gökdelen inşa edildi. Bu gökdelenlerin 15'i 300 metreden de yüksek. Peki 2017'de hangi ülkede kaç gökdelen inşa edildi ve Türkiye kaçıncı sırada?

Arabistan'ın Kabe planı korkuttu! Gökdelen sayısı artacak! 

Suudi Arabistan'ın Kabe için hazırladığı plan korkuttu. Kabe çevresindeki gökdelen sayısı artacak. 

Londra'nın silüetini değiştiren 8 gökdelen!

Dünyadaki gökdelen çılgınlığı gittikçe büyüyor. Tasarımları ve yükseklikleriyle Londra'nın çehresini değiştiren gökdelenler, görenleri büyülüyor. İşte Londra'nın silüetini değiştiren 8 gökdelen...

İşte gökdelen kiralarının uçtuğu 10 şehir!

Gayrimenkul danışmanlığı hizmetleri veren Knight Frank'in yaptığı araştırmaya göre en pahalı gökdelenlerin olduğu şehirler sıralaması yapıldı. İşte gökdelen kiralarının uçtuğu 10 şehir...

Sinpaş Avangarden sitesinde gökdelen itirazı!

Ümraniye’de bulunan Sinpaş Avangarden sitesinin çocuk parkı olarak kullanılan alanına 35 katlı gökdelen yapılacağı iddia ediliyor. Karara tepki gösteren site sakinleri evini satma kararı aldı.

Ersin Gören hayvanlar için lüks sitedeki evini satıp kiraya çıktı!

Edirneli hayvansever Ersin Gören, ilgilendiği sokak hayvanlarını için lüks sitedeki evini satıp bahçeli bir eve taşındı.

Trabzon Gülcemal Projesi için anket!

Trabzon Büyükşehir Belediyesi, Sahil Dolgu (Gülcemal) Projesi için yeni bir anket çalışması başlattı. Gerçekleştirilen ankette, vatandaşlara sahil alanında neleri görmek istedikleri soruluyor.

robotla gökdelen temizliği Haberi

robotla gökdelen temizliği


Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) Marmara Teknokent Teknoloji Serbest Bölgesinde faaliyet gösteren Tower Craft'ın Genel Müdürü Aykut Bilici, yüksek katlı binaların dış cephe temizliğinde kullanılmak üzere tasarlanan yapay zekaya sahip akıllı gökdelen temizliği robotu için Türkiye, Suudi Arabistan ve Birleşik Arap Emirlikleri'nden sipariş aldıklarını belirterek, "Tower Craft adını verdiğimiz makinanın seri üretimi için TÜBİTAK Gebze Yerleşkesi Marmara Araştırma Merkezinde fabrika kurma çalışmalarımız sürüyor" dedi.


Bilici yaptığı açıklamada, sayıları son yıllarda hızla artan yüksek katlı binaların cam ve dış cephe temizliğinin zor olması nedeniyle bir arkadaşıyla akıllı gökdelen temizliği robotu "Tower Craft"ı üretmeye karar verdiklerini söyledi.



Her mevsimde 7 gün 24 saat çalışıyor


Fuarda büyük ilgi gören Tower Craft için Türkiye, Suudi Arabistan ve Birleşik Arap Emirlikleri'nden ilk siparişlerini aldıklarını, Katar'da...