04 / 05 / 2024

roma çardak yerleşmesi urfa

roma çardak yerleşmesi urfa

Yetimoğlu Madencilik tarafından işletilen taş ocağındaki dinamit patlatmaları nedeniyle bitişiğindeki Roma Çardak Yerleşmesi 1. Derece Arkeolojik Sit Alanının zarar gördüğüne ilişkin BİMER'e yapıla başvuru üzerine inceleme başlatıldı.

Altın fiyatları yerle bir oldu! Altın için yeni rakam verildi

Altın fiyatları ile ilgili son dakika gelişmesi yatırımcılar tarafından takip ediliyor. Altın fiyatları yerle bir oldu. Altın fiyatlarındaki düşü sonrasında yeni rakam verildi. 

Euro dibi gördü! Doların gücü euroyu yerle bir etti! Yatırımcılar artık euroya güvenmiyor! Euro kurunda son dakika

Euro bölgesinde resesyon riskinin giderek yükselmesi euro kurunun değerini kaybetmesine neden oldu. Euro 20 yılın ardından dibi gördü. Doların gücü euroyu yerle bir etti. İşte euro kurunda son dakika gelişmesi 6 Temmuz 2022..

Avrupa ülkelerinden İsrail'e Filistin'deki yerleşimleri genişletme politikasına son vermesi çağrısı!

Fransa, Almanya, İspanya, İtalya ve İngiltere, İsrail'e işgal altında olan Filistin'de yeni yerleşimler hayata geçirme kararından vazgeçmesi için çağrı yaptı.

Türkiye'de yerleşik yabancıların döviz cinsinden gayrimenkul sözleşmesi yapmasına izin!

Türk Parası Kıymetini Koruma Hakkında 32 Sayılı Karara İlişkin Tebliğ'de yapılan değişiklik Resmi Gazete'de yayınlandı. Buna göre, Türkiye'de yerleşik yabancıların döviz cinsinden gayrimenkul kira ve satış sözleşmesi yapmasına izin verildi.

Roma Belediye Başkanı mültecilere ev verecek!

Roma Belediye Başkanı Virginia Raggi , 31 Ekim itibarıyla mafyanın elinden alınarak el konulmuş 200 bin bina ve villalara sığınmacının yerleştirileceğini belirtti...

FETÖ, Gülen için Belçika'dan çiftlik evi satın aldı!

Türkiye'ye iade edilmemek için ABD'ye yalvaran Gülen'in, yargılanmaktan kaçmak için hazırlık yaptığı ülkelerin başında Belçika geliyor. FETÖ'nün Belçika'da Gülen'in yerleşmesi için bir çiftlik evi bile satın aldığı öğrenildi.

New York'ta Hz. İsa için inşa edilen ev satışta!

Hıristiyanlık inancına göre mahşer gününde tekrar dirileceğine inanılan Hz. İsa’nın, kehanet gerçekleştiği zaman ABD’nin New York eyaletindeki Bronx’a yerleşmesi için 1928 yılında inşa edilen 17 odalı bir ev satışa çıktı.

İtalya Trevi Çeşmesi'nin restorasyon çalışmaları tamamlandı!

İtalya'nın başkenti Roma'nın dünyaca ünlü kültürel yapılarından biri olan "Aşk Çeşmesi" olarak da bilinen Trevi Çeşmesi (Fontana di Trevi), uzun restorasyon çalışmalarının ardından yeniden açıldı.

İtalya'daki Trevi Çeşmesi'nin restorasyonu tamamlandı!

İtalya'nın başkenti Roma'nın dünyaca ünlü kültürel yapılarından biri olan "Aşk Çeşmesi" olarak da bilinen Trevi Çeşmesi (Fontana di Trevi), uzun restorasyon çalışmalarının ardından yeniden açıldı.

İtalya'daki Aşk çeşmesi'nin restorasyon sorunu!

İtalya’nın başkenti Roma’nın tarihi simgelerinden olan ve “Aşk Çeşmesi” diye anılan Trevi Çeşmesi fare tehdidiyle karşı karşıya kaldı

Ankara'daki beşgen MİT kampüsü 2017'de tamamlanacak!

MİT için Ankara Etimesgut'ta, ABD Savunma Bakanlığı Pentagon'unkine benzer beşgen bir kampüs yapılacak. MİT'in Yenimahalle'deki kampüs alanını terk ederek, 2017 yılında Etimesgut'taki bölgeye yerleşmesi planlanıyor.

Server Aydın: Milano ve Roma uçuşları İzmir turizmini geliştirecek!

SunExpress Genel Müdür Yardımcısı Server Aydın, 1 Mayıs'ta başlayan Îzmir-Milano ve İzmir -Roma uçuşlarının İzmir'in İtalya ile hem ekonomik hem de turistik potansiyelinin gelişmesi için önemli bir adım olduğunu söyledi.

Konut kredisi masraflarının tamamı geri alınabilir mi?

Bilindiği üzere, bankalar tüketicilere kullandırdıkları konut kredisi karşılığında genelde maktu tutarlarda masraf almaktadır. Ülkemizde tüketici bilincinin yerleşmesi ve gelişmesi ile birlikte bazı düzenlemeler getirildi.

roma çardak yerleşmesi urfa Haberi

roma çardak yerleşmesi urfa


ŞANLIURFA KÜLTÜR VARLIKLARINI KORUMA BÖLGE KURULU

KARAR

Toplantı Tarihi ve No    : 17.06.2014 - 101                                                 Toplantı Yeri

Karar Tarihi ve No        : 17.06.2014 – 1090                                             ŞANLIURFA

Şanlıurfa Gaziantep Karayolu 11. km sinde, Yetimoğlu Madencilik tarafından işletilen taş ocağındaki dinamit patlatmaları nedeniyle bitişiğinde bulunan Roma Çardak Yerleşmesi 1. Derece Arkeolojik Sit Alanının zarar gördüğüne ilişkin 21.11.2013/964892 sayılı BİMER başvurusu üzerine yapılan inceleme sonucu Şanlıurfa ili, Eyyübiye ilçesi, Küçükler Mahallesi, Tapulama harici alanda tespit edilen...