05 / 07 / 2024

roman mahalleleri kentsel dönüşüm

roman mahalleleri kentsel dönüşüm

CHP Balıkesir Milletvekili Mehmet Tüm, meclis toplantısında Roman mahallelerindeki kentsel dönüşüm uygulamalarına değindi.

Abdullah Cıstır: Dönüşüm projelerini ilçe belediyeleri yapsın!

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin hazırladığı hatalı planın evsiz bıraktığı Roman ailelere İzmir Romanlar Derneği’nden destek geldi. Dernek Başkanı Abdullah Cıstır “Dönüşüm projelerini ilçe belediyeleri yapsın” dedi

Romanlar kentsel dönüşümde tek katlı bahçeli ev istiyor!

Çok katlı apartman dairelerinin kendilerini mutsuz edeceğini söyleyen Romanlar kentsel dönüşümde tek katlı bahçeli ev istiyor.

İzmir Kemalpaşa'da 800 bin metrekarelik alanın kentsel dönüşüm planları onaylandı!

İzmir Kemalpaşa'ya son dakika kentsel dönüşüm müjdesi geldi. Kemalpaşa Atatürk ve Soğukpınar Mahalleleri sınırları içerisinde kalan ve yaklaşık olarak 80 hektar alanı kapsayan kentsel dönüşüm planları onaylandı ve askıya çıktı.

Sultangazi Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Alanı imar planı değişikliği askıda!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin resmi internet sitesinde yer alan detaylara göre,  Sultangazi ilçesi, Cumhuriyet, 50. Yıl ve Esentepe Mahalleleri, Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Alanının Bir Kısmına ilişkin 1/1000 ölçekli 26.05.2022 tasdik tarihli Uygulama İmar Planı askıya çıkarıldı.

Erzincan Kızılay Hocabey Mahalleleri Kentsel Dönüşüm kuraları çekiliyor!

Erzincan Belediyesi tarafından hayata geçirilen Kızılay Hocabey Mahalleleri Kentsel Dönüşüm Projesi 1. Etap için kura tarihi belli oldu. 

Bursa Osmangazi kentsel dönüşüm ihalesi 9 Eylül'de!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı Bursa Osmangazi Alemdar ve Gaziakdemir Mahalleleri Kentsel Dönüşüm Projesi ihalesini 9 Eylül tarihinde gerçekleştirecek.

Midyat'ın o mahalleleri için kentsel dönüşüm kararı!

Bugünkü 31561 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan Bakanlar Kurulu Kararı gereğince Mardin ili, Midyat ilçesi, Acırlı, Akçakaya, Bağlar, Işıklar ve Ulucami mahallerinde yer alan bazı alanlar kentsel dönüşüm ve gelişim proje alanı olarak ilan edildi...

Konya Ereğli'nin çehresi kentsel dönüşümle değişiyor!

Konya'ya bağlı Ereğli Belediyesi  Hamidiye, Hıdırlı ve Dalmaz Mahalleleri'nde kentsel dönüşüm çalışmalarına aralıksız devam ediyor. Çalışmalarla 338 adet yapı inşa edilecek.

Antalya Kepez Santral'de 472 aile dairelerine kavuştu!

Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından, Kepez-Santral Mahalleleri Kentsel Dönüşüm Projesi’nde inşaatı tamamlanan 472 aileye evleri teslim edildi. 

Akdeniz Roman Dernekleri Federasyonu'ndan kentsel dönüşüm çağrısı!

Türkiye Romanları Avrupa Konseyi Delegesi ve Akdeniz Roman Dernekleri Federasyonu Başkanı Ali Daylam, Mersin'de hayata geçecek kentsel dönüşüm projeleri için yatay mimarinin tercih edilmesi için çağrıda bulundu.

Yalova Roman Mahallesi'nde yıkım başlıyor!

Yalova'da Roman Mahallesi olarak bilinen Bağlarbaşı Mahallesi'nde kentsel dönüşüm çalışmaları dahilinde yıkımlar başladı. 

Cemal Bekle'den Ege Mahallesi'ndeki kentsel dönüşüme tepki!

AK Parti İzmir Milletvekili ve Sosyal Politikalar Başkan Yardımcısı Cemal Bekle, İzmir Ege Mahallesi'ndeki kentsel dönüşüm çalışmalarında Roman halkına ayrımcılık uygulandığını belirterek çalışmalara tepki gösterdi.

Kayseri Kocasinan’daki kentsel dönüşüm projesinde anahtar teslimi yapıldı!

Kayseri Kocasinan'a bağlı Sahabiye ve Seyrani Mahalleleri'nde, kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında tamamlanan konutların anahtar teslim töreni Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla gerçekleşti. 

TOKİ Adıyaman 484 konut ihalesi yarın!

Adıyaman ili Merkez Mara ve Musalla Mahalleleri Kentsel Dönüşüm Projesi 1. Etap 484 Adet Konut (+6 KD) İnşaatı ile Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İşi (E- İhale) ihalesi yarın saat 10:30'da yapılacak.

Şanlıurfa Eyyübiye'nin çehresi kentsel dönüşümle değişiyor!

Şanlıurfa Eyyübiye ilçesinde Yenice, Osmanlı, Eyyüpkent, Ruha, Hayati Harani Mahalleleri 'Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Proje Alanı' olarak ilan edildi.

roman mahalleleri kentsel dönüşüm Haberi

roman mahalleleri kentsel dönüşüm


CHP Balıkesir Milletvekili Mehmet Tüm, meclis toplantısında Roman mahallelerindeki kentsel dönüşüm uygulamalarına değindi.


Hafta sonu Balıkesir'in Bandırma ve Gömeç ilçelerinde Roman yurttaşlarımızın şenliklerine katılan Tüm; 2010 yılında Başbakan Sayın Recep Tayyip Erdoğan Roman açılımında şu konuşmayı yaptı: "Ben Kasımpaşa Kulaksız'da siz değerli kardeşlerimle beraber büyüdüm. Roman vatandaşlarımıza peşinatsız, ayda 100 TL taksitle, 20 yıl vadeyle ev vereceğiz. İnsanca yaşamak sizin de hakkınız."


Hükûmete sormak istiyorum: "Kentsel dönüşüm" adı altında kaç Roman yurttaşımız evlerinden edildi? Bugüne kadar aylık 100 lira taksitle ev sahibi yaptığınız Roman yurttaşımız var mıdır? Bunların sayısı nedir? Hangi illere yerleştirdiniz? Roman mahallelerinde kentsel dönüşüm uygularken neden bu kardeşlerimizi o mahallelerden sürüyorsunuz? Merkezi yerde olan bu mahallelerde Romanlar neden gidip yaşamıyor? Birilerine rant elde etmek için mi yapılıyor?"...