05 / 05 / 2024

rönesans Türkmenistan fabrika

rönesans Türkmenistan fabrika

Türkmenistan'da Türk şirketleri tarafından inşa edilen yeni sanayi tesisleri Gurbanguli Berdimuhamedov'un katılımıyla hizmete açıldı. Rönesans Holding tarafında kurulan 1.1 milyar dolarlık amonyak ve üre fabrikası faaliyete başladı.

Türkmenistan’ın en büyük fabrikası açıldı!

Rönesans Holding’in inşa ettiği Türkmenistan’ın en büyük gübre fabrikası törenle açıldı. Türkmenkimya Devlet Kuruluşu tarafından Mary şehrinde yaptırılan Amonyak ve Üre Üretim Fabrikası 1 milyar dolara mal oldu...

New York Times, Rönesans Rezidans'ı araştırdı: Lüks apartman neden yıkıldı?

New York Times tarafından yapılan bir araştırma ve adli analiz, büyük depremde kusurlu tasarım ve asgari denetimin nasıl ölümcül sonuçlar oluşturduğunu gözler önüne serdi. New York Times, Rönesans Rezidans'ı araştırdı. İşte o lüks apartmanın ölüm tuzağı olmasının nedenleri...

Rönesans'tan Türkmenistan’a çok amaçlı otel ve iş merkezi!

Yatırımlarına hız kesmeden devam eden Rönesans Holding bünyesinde faaliyet gösteren Rönesans Endüstri Tesisleri, Türkmenistan'da  çok amaçlı otel ve iş merkezi hayata geçirdi. 

Rönesans Holding, Türkmenistan'da yeni projelere başlıyor!

Türkmenistan Cumhurbaşkanı Gurbanguly Berdimuhamedov, başkent Aşkabat’ta Rönesans Holding Yönetim Kurulu Başkanı Erman Ilıcak ile görüştü. Görüşmede Erman Ilıcak, Cumhurbaşkanı Gurbanguly Berdimuhamedov'a yeni projelerle ilgili bilgi verdi.

Hollanda'nın en uzun kara tünelinde Rönesans Holding imzası!

Rönesans Holding'in Hollanda'daki grup şirketi Ballast Nedam tarafından hayata geçirilen ülkenin en uzun kara tüneli Gaasperdammertunnel'in iki kuzey geçidi trafiğe açıldı

Rönesans İnşaat Türkiye’nin en büyük ilk 10 şirketinden biri oldu! 

RC Rönesans İnşaat, 27 milyar 742 milyon 267 bin TL ciro ile Türkiye’nin en büyük 500 şirketinin yer aldığı Capital500 araştırmasında 10. sırada oldu...

 Sonatrach ile Rönesans Holding Adana'da petrokimya fabrikası kurulacak!

Adana'da Cezayir milli enerji şirketi Sonatrach ile Türkiye'den Rönesans Holding ortaklığıyla petrokimya fabrika kuruluyor...

RDIF ile Rönesans Holding eğitim ve araştırma hastaneleri kuracak!

Rönesans Holding Başkanı Dr. Erman Ilıcak yaptığı açıklamada "Rönesans’ın Türkiye’de sağlık sektörü, medikal inşaat ve sağlık işletmelerinden elde ettiği tecrübeyi, bu projeyle birlikte Rusya’ya taşıyacağız." dedi.

Rönesans polipropilen tesisi imza töreni 28 Kasım'da!

Rönesans Holding, Sonatrach ve Bayegan Ortaklığında Polipropilen Üretim Tesisi Projesi İmza Töreni 28 Kasım'da gerçekleştirilecek.

Rönesans Holding'ten Türkmenistan'a yeni yatırım!

Rönesans Holding'in de içinde yer aldığı konsorsiyum Türkmenistan'da fosfor gübresi üretmek üzere kurulacak tesis için imzaları attı. 

Rönesans Holding, PWC Bağımsız Denetim ile anlaştı!

Rönesans Holding, 2018 yılına ilişkin mali kayıtlarının denetlenmesi için PWC Bağımsız Denetim ve Serbest Muhasebeci Mali Müşavirlik A.Ş. ile anlaştı...

Rönesans Taahhüt Yapı İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Rönesans Taahhüt Yapı İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi 100 bin TL sermaye ile bugün Ahmet Kaan Kuşkaya ve Adem Ateş imzasıyla kuruldu.

Türkler Orta Asya'da en çok Türkmenistan'da yatırım yapıyor!

AKP Ordu Milletvekili Metin Gündoğdu, meclis toplantısında Türkiye ve Türkmenistan arasındaki ticaret, eğitim, kültür, enerji, inşaat ve ulaştırma alanlarındaki ortaklıklarına değindi..

Türkmenistan'da ulaştırma sektörü geliştirilecek!

Birleşmiş Milletler (BM) öncülüğünde, Türkmenistan'da düzenlenecek, "1. Küresel Sürdürülebilir Ulaştırma Konferansı"nın tanıtımı amacıyla organize edilen, "Türkmenistan Küresel Medya Forumu" başladı.

rönesans Türkmenistan fabrika Haberi

rönesans Türkmenistan fabrika


Ülkede ilk olarak başkent Aşkabat'a 350 kilometre uzaklıktaki Mari vilayetinde Rönesans Holding tarafında kurulan 1.1 milyar dolarlık amonyak ve üre fabrikası faaliyete başladı. 

Açılış töreninde konuşan Devlet Başkanı Berdimuhamedov, fabrikada yılda 400 bin ton amonyak ve 640 bin ton üre üretileceğini söyledi. Berdimuhamedov. Rönesans Holding tarafından yapılan tesisin petrokimya sektörü için büyük öneme sahip olduğunu ifade ederek, üre ihracatından önemli gelir beklediklerini kaydetti. 

Daha sonra Çalık Holdıng'e bağlı Çalık Enerji şirketi tarafından 421.5 milyon dolara yapılan gaz türbınlı elektrik santrali hizmete açıldı. Türkmen lider, elektrik santralinde üretilecek elektriğin belirli bir kısmının yurt dışına satılacağını ifade etti. 

Berdimuhamedov. Mari vilayetindeki programı kapsamında daha sonra Sedaş İnşaat şirketi tarafından inşa edilen ve 47 milyon dolara mal olan 350 kişilik oteli de hizmete açtı. 

Türk müteahhitleri. Türkmenistan'da...