04 / 05 / 2024

Rostec ile Çin anlaşması

Rostec ile Çin anlaşması

Rus kamu sanayi üretim şirketi Rostec ile Çin resmi maden ve enerji firması Shenhua, Sibirya 'da yer alan kömür havzalarında ortaklık için mutabakat zaptı imzaladı.

Nalbur sahibi ile inşaat işçileri arasında kavga: 1 ölü! 

İstanbul Beyoğlu'nda daha önce kavgalı oldukları öğrenilen nalbur dükkanın sahibi ile inşaat işçileri arasında çıkan silahlı kavgada bir inşaat işçisi hayatını kaybetti.

Rusya ile Çin'i birleştiren ilk otoyol köprüsünün inşası tamamlandı!

Rusya ile Çin'i Amur Nehri üzerinden birleştiren ilk otoyol köprüsünün inşaatı tamamlandı. 300 milyon dolara mal olan köprü projesinin Nisan 2020'de hizmete girmesi planlanıyor.

İran ile Çin arasında 400 milyar dolarlık anlaşma yapıldığı yönündeki iddialar doğru değil!

İran-Çin Ticaret Odası Başkanı Muhammed Rıza Hariri, İran ile Çin arasında 400 milyar dolarlık anlaşma yapıldığı yönündeki iddiaların doğru olmadığını söyledi.

İSO, Yatırım Teşvik Bülteni ile inşaat sektörüne fayda sağlayacak!

İSO Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Bahçıvan, "Yatırım Teşvik Bülteni’ ile başta imalat sanayimiz olmak üzere finans, inşaat, hizmet ve kamu sektörüne fayda sağlayacak önemli veriler üreteceğiz." dedi

Irak, Katar ile inşaat alanında iş birliği yapmak istiyor!

Katar'ın zor şartlar karşısındaki aklı selim tutumundan övgüyle bahseden Irak Başbakanı Adil Abdulmehdi, Katar ile çeşitli alanlarda özellikle de ekonomi, inşaat, yatırım ve hizmet alanlarında iş birliği yapmak istediklerini belirtti.

En hızlı büyüyen sektör yüzde 19,3 ile inşaat oldu!

Türkiye'de 2016'da cari fiyatlarla bir önceki yıla göre hızlı büyüyen sektörler yüzde 21,1 ile finans ve sigorta faaliyetleri, yüzde 19,3 ile inşaat oldu.

Akıllı şehirler 5G ile inşa edilecek!

Ericsson Ortadoğu ve Kuzey Avrupa Başkanı Rafiah İbrahim ile akıllı şehirler ve operatörlerin geleceğiyle ilgili konuşuldu. İbrahim, akıllı şehirlerin 5G ile hayatımıza gireceğini söyledi.

İnşaat sektörüne yeni KDV indirimi geldi!

Maliye Bakanlığı, yayımladığı tebliğ ile inşaat sektöründe yeni KDV indirimine gitti. Konut inşaatlarında kullanılan kombi, cam balkon, duş teknesi, duşakabin, küvet, mutfak dolabı, evye, batarya, duş başlığı, panel radyatör gibi ürünlerden yüzde 18 yerine yüzde 1 KDV alınacak.

Ali Aydın: İnşaat sektörü zor süreçte!

Kayseri İmar İnşaat Müteahhitleri Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Ali Aydın düzenlediği basın toplantısı ile inşaat sektörünün son durumunu değerlendirdi.

Arzu Alkız ile inşaat sektörüne kadın eli değdi!

Gelecek Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Arzu Alkız, erkek egemen bir sektör olan inşaat sektöründe tek başına bir kadın olarak 3 projede toplam 170 daireyi yaptı ve teslim etti. Alkız, yeni projelerini görücüye çıkarmaya hazırlanıyor.

İnşaat sektörü iş kazalarında birinci!

Her geçen gün daha da artan iş kazalarında 2016 yılı rakamlarını açıklayan İstanbul Kemerburgaz Üniversitesi İş Sağlığı ve Güvenliği Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Yrd. Doç. Dr. Fahri Erenel, iş kazalarında ilk sırada yüzde 23 ile inşaat sektörünün yer aldığını belirtti.

İş kazalarında inşaat sektörü ilk sırada!

İstanbul Kemerburgaz Üniversitesi İş Sağlığı ve Güvenliği Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Yrd. Doç. Dr. Fahri Erenel, iş kazalarında ilk sırada yüzde 23 ile inşaat sektörünün yer aldığını, bunu tarım ve taşımacılık sektörünün takip ettiğini vurguladı.

Döşemealtı Otogarı'nın inşaatı 2017’de başlıyor!

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Döşemealtı’nda yapılacak yeni otogar inşaatına 2017 yılında başlamayı planladıklarını söyledi. Enerjisini kendi üretecek otogar çağdaş ve modern bir mimari ile inşa edilecek.

Rostec ile Çin anlaşması Haberi

Rostec ile Çin anlaşması


Dünya'nın en fazla enerji ihraç eden ülkesi Rusya ile en fazla sanayi imalatı yapan ekonomisi Çin, enerji ortaklığını doğalgazdan sonra kömür alanına da taşıdı.


Rus kamu sanayi üretim şirketi Rostec ile Çin resmi maden ve enerji firması Shenhua, Sibirya'da yer alan kömür havzalarında ortaklık için mutabakat zaptı imzaladı.


Rusya ile Çin, Rusya'nın Sibirya ve batı bölgelerinde birlikte kömür arayacak. Ayrıca, iki ülke bölgede sanayi, altyapı, elektrik üretim tesisleri ile elektrik iletim hatları inşa edecek.


Toplam yatırımların yaklaşık 10 milyar doları bulması beklenen kömür işbirliği projesi ile Rusya'nın enerji açığı olan Amur bölgesiyle Kuzey Çin'e elektrik sağlanacak.


Bölgeye kurulacak kömür madenlerinde çıkacak yüksek kalorili kömür Çin'e ihraç edilirken, düşük kalorili kömür bölgede kurulacak termik santrallerde elektrik üretilerek değerlendirilecek.


Kömür rezervi bulunan Amur bölgesindeki Gerbikano-Ogodzhinsky'de 1,6...