28 / 08 / 2024

Rostov Havalimanını kim yapacak

Rostov Havalimanını kim yapacak

2018 yılında yapılacak Dünya Kupası Finalleri için Rusya'nın Rostov kentinde yapılacak olan yaklaşık 8 milyon yolcu kapasiteli havalimanı inşaatı işinde idare, Limak İnşaat ve ortağı Marashstroy'u seçti.

Limak, Rostov Havalimanı'nın inşaatını tamamladı!

Limak, Marashstroy ile birlikte inşa ettiği 222 milyon dolarlık Rostov Havalimanı’nın inşaatını tamamladı. SSCB’nin dağılmasından sonra sıfırdan yapılan ilk havalimanı aralıkta açılacak. Limanı yılda 10 milyon yolcu kullanacak

3. havalimanının finansmanı kamu bankalarından!

İstanbul'a yapılacak üçüncü havalimanının ilk etap yatırımı için bankalardan kullanılacak toplam 4.5 milyar euroluk kredinin 3.5 milyar euroluk kısmı üç kamu bankasından sağlanacak.

3. Havalimanı'nın 3.5 milyar euroluk kredisi 3 kamu bankasından!

Üçüncü Havalimanı'nın 4.5 milyar euroluk finansmanında 3.5 milyar euroluk kısmını kamu bankaları sağlayacak.29 Ekim 2017'de açılması hedeflenen havaalanının ilk aşamada 90 milyon yolcu kapasitesine sahip olması planlanıyor.

Rostov Havalimanı'nı Limak Holding yapacak!

2018 yılında yapılacak Dünya Kupası Finalleri için Rusya'nın Rostov kentinde yapılacak olan yaklaşık 8 milyon yolcu kapasiteli havalimanı inşaatı işini Limak ve Rus ortağı Marashstroy yapacak.

Rostov Havalimanı'nın yapımını Limak İnşaat aldı!

Rusya'da yapılacak yaklaşık 8 milyon yolcu kapasiteli Rostov Havalimanı'nın inşaat işini Rus ortağı Marashstroy ile birlikte Limak İnşaat aldı.

Ortaklığın giderilmesi davasını kim açar?

Paylı mülkiyete tabi taşınmazlarda, paydaşların tümü oybirliği ile yapacakları sözleşme ile ortaklığı giderebiliyor. Peki, ortaklığın giderilmesi davasını kim açar?

Binalarda bakım onarım masraflarını kim öder?

Gayrimenkul kiralama işlemlerinde, aşınmaz mal için yapılan masraflar; ev sahibinin ödeyeceği ve kiracının ödeyeceği masraflar olmak üzere ikiye ayrılıyor. Peki, binalarda bakım onarım masraflarını kim öder?

Daire satışında tapu masrafını kim öder?

Tapu işlemleri, tapu harcına tabi tutuluyor. Buna göre daire satışları için de belli oranlarda harç ödemesinin yapılması gerekiyor. Peki, daire satışında tapu masrafını kim öder? Alıcı mı öder, satıcı mı öder?

3. havalimanının ilk etabı 29 Ekim 2017'de açılacak!

Üçüncü havalimanının uzun soluklu iş kollarından altyapı çalışmaları kadın mühendislerin titiz çalışmalarıyla devam ediyor. Zemin çalışmaları Kalite Kontrol Mühendisi Esra Atıcı: "Büyük bir inşaat projesinin içinde olmak çocukluktan beri hayalimdi" dedi.

3. Havalimanı'nın danışmanlığını Kore ve Danimarka yapacak!

Seul Incheon ile Kopenhag Havalimanı'nı yöneten şirketler, İstanbul'da buluştu. Ortaklar 3. Havalimanı'nın danışmanlığını yapacak.

Nevşehir-Kapadokya Havalimanı'nın adı değişti!

"Nevşehir-Kapadokya Havalimanı"nın adı, "Kapadokya Havalimanı" olarak değiştirildi. Konuya ilişkin karar, Resmi Gazete'de yayımlandı.

Antalya'ya yapılacak yeni havalimanının yeri belirlendi!

Hüseyin Yıldırım, Antalya'nın batısına yapılacak yeni havalimanı için Kaş-Demre arasında bir yer belirlendiğini söyledi. Yıldırım, kendilerine havalimanını için 4 alternatif yer sunulduğunu ancak buraların uygun olmadığının belirlendiğini kaydetti.

Ordu-Giresun Havalimanı'nın açılışı 22 Mayıs'ta!

Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu Gülyalı İlçesi’nde deniz üzerine dolguyla yapılan Ordu-Giresun Havalimanı’nın 22 Mayıs’ta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun katılımıyla açılacağını söyledi.

Rostov Havalimanını kim yapacak Haberi

Rostov Havalimanını kim yapacak


Dünya Kupası Finallerine ev sahipliği yapacak Rusya'da Rostov şehri havalimanı inşaatı işi için Limak seçildi.  2018 yılında yapılacak Dünya Kupası Finalleri için Rusya'nın Rostov kentinde yapılacak olan yaklaşık 8 milyon yolcu kapasiteli havalimanı inşaatı işinde idare, Limak İnşaat ve ortağı Marashstroy'u seçti. Yapılan resmi tebligata göre Haziran ayı sonunda Rostov Havalimanı inşaatı için imzalar atılacak.  Limak Yönetim Kurulu Üyesi Serdar Bacaksız, "Projenin yaklaşık bedeli 210 milyon euro olacak. İnşaatın iki yıl içinde tamamlanması ve 2018 yılında yapılacak olan Dünya Kupası Finallerine yetiştirilmesi hedefleniyor" dedi. Limak açısından Rusya'da alınan ilk proje olması bakımından projenin büyük önem taşıdığını belirten Bacaksız, havalimanın tamamen sıfırdan yapılacağını ve yaklaşık 8 milyon yolcu kapasitesine sahip olacağını söyledi. Rostov Havalimanı'nın inşası için müteahhit firma seçim süreci...