29 / 04 / 2024

Ruble krizi turizm

Ruble krizi turizm

Rusya'da yaşanan Ruble krizi turizmciyi Alman pazarına yöneltti. Geçtiğimiz sezon Antalya'ya gelen turist sıralamasında tahta oturan Ruslar ruble krizinden etkilendi. Türk turizmci de ikinci büyük pazar olan rotayı Almanya'ya çevirdi.

Rusya ile yaşanan uçak krizi inşaat sektörünü olumsuz etkiledi!

RUSYA ile yaşanan uçak krizi sonrası iki ülke arasındaki gerginlik ticari hayatı da olumsuz etkiliyor. Rusya'ya Türkiye'den ihracatın 3 kat azaldığını belirten Karlov, turizm ve inşaat gibi sektörlerin kaybının 15 milyar doları bulacağını söyledi.

Rusya krizi turizm yatırımcısını konuta yöneltecek!

2016'da Türkiye konut sektörünü odağına alacak yabancı yatırımcıların sadece Arap yarımadası ve körfez ülkelerinden değil hatırı sayılır bir ölçüde Kuzey Avrupa ülkelerinden de olacak.

İzmir Menderes'te imar krizi yaşanıyor!

Mendereste imar krizi İzmir Büyükşehir Belediyesi'hin yeni imar planlarında turizm alanı ilan edilen Ahmetbeyli'deki koyda, mülkiyet sahipleri yeni bir hukuk mücadelesine hazırlanıyor.

Türk turizmcileri rotayı Almanya'ya çevirdi!

Rusya'da yaşanan Ruble krizi turizmciyi Alman pazarına yöneltti. Geçtiğimiz sezon Antalya'ya gelen turist sıralamasında tahta oturan Ruslar ruble krizinden etkilendi. Türk turizmci de ikinci büyük pazar olan rotayı Almanya'ya çevirdi.

Oteller eğlence ticaretinde indirim yapsın!

RUSYA ekonomisini etkisine alan ruble krizi, otellerin vazgeçilmezi eğlence sektörünü de vurdu. Rixos Türkiye Oteller Koordinatörü Cem Uzan, Göynük'te bulunan Rixos Sungate Otel'in harcamalarını kısıtladığını belirtti.

Yusuf Hacısüleyman: 1 milyon turist kaybedeceğiz!

Ruble krizi yaşanan Rusya'dan rezervasyonlarda yüzde 20 gerilime olduğunu belirten AKTOB Başkanı Yusuf Hacısüleyman, bu yıl 1 milyon kayıp beklediklerini söyledi. Rusya pazarına ilişkin 2015 yılı beklentilerini açıkladı.

Rus turist açığı İran ve İsrail ile telafi edilecek!

Ruble krizi yaşanan Rusya'dan rezervasyonlarda yüzde 20 gerilime olduğunu belirten Akdeniz Turistik Otelci İşletmecileri Birliği Başkanı Yusuf Hacısüleyman, bu yıl 1 milyon kayıp beklediklerini söyledi.

Rusya'dan yapılan rezervasyonlarda yüzde 20 gerileme yaşandı!

AKDENİZ Turistik Otelci İşletmecileri Birliği (AKTOB) Başkanı Yusuf Hacısüleyman, ruble krizi yaşanan Rusya’dan rezervasyonlarda yüzde 20 gerilime olduğunu belirterek, bu yıl için toplamda yüzde 30, yani 1 milyon kayıp beklediklerini açıkladı.

Türkiye bu yıl 122 turizm fuarına katılacak!

Rusya'daki ruble krizinden endişe eden turizm sektörü, 2015'in kayıp yıl olmaması için yurtdışı tanıtım faaliyetlerine ve fuarlara ağırlık verecek. Türkiye bu yıl toplam 122 turizm fuarına katılacak.

Türk müteahhitler Rusya'daki sözleşmelerini iptal ediyor!

Türk müteahhitlik firmalarının 1972 yılından 2014'ün 3.çeyreğine kadar geçen süreçte 55 milyar dolar lıkiş aldığı Rusya pazarında yaşanan ruble krizi firmaları etkilemeye başladı...

Antalya'da turizm, tarım ve ticaret krizi yaşanıyor!

Antalya' da, turizm başkenti olmasına rağmen turizm yasası çıkmadığı için turizmcilerde sıkıntılar devam ediyor. Turfanda sebze meyve ambarı ve önemli ticari merkezlerden biri olan Antalya’da derin dalga krizi yaşanıyor...

Turist sayısı azalsa da turizm sektörü büyüyor!

Türkiye’nin önde gelen gayrimenkul değerleme şirketlerinden biri olan İstanbul Gayrimenkul Değerleme’nin yeni açıkladığı Turizm Raporu’na göre Avrupa Ülkeleri’nde yaşanan borç krizi, Türkiye’ye gelen turist sayısını da etkiledi

Dinekli Turizm şžirketi iflas etti!

Konya 2.Asliye Ticaret Mahkemesi; Dinekli Turizm Seyahat ve Ticaret Anonim şžirketi'nin iflasına karar verdi...

Ruble krizi turizm Haberi

Ruble krizi turizm

Rusya'da yaşanan Ruble krizi turizmciyi Alman pazarına yöneltti. Geçtiğimiz sezon Antalya'ya gelen turist sıralamasında tahta oturan Ruslar ruble krizinden etkilendi. Türk turizmci de ikinci büyük pazar olan rotayı Almanya'ya çevirdi. Bu yıl Almanya'dan Antalya'ya gelecek turist sayısında yüzde 9 artış bekleyen turizmciler, Rus turist açığını Almanlarla kapatmayı hedefliyor. 


Antalya'ya gelen turist sıralamasında geçtiğimiz yıl ikinci sıraya düşen Alman turistler bu sezon yine Türk turizmcinin umudu oldu. Antalyada Rus turist sayısı ilk kez geçtiğimiz yıl Alman turistleri geride bırakmış ve gelen turist sıralamasında 3 milyon 336 bin 977 kişi ile birinci sıraya yerleşmişti. 2014 yılında yüzde 21 oranında artış gösteren Rus turist sayısı bu yıl gerileme ile...