28 / 04 / 2024

Türkiye bu yıl 122 turizm fuarına katılacak!

Türkiye bu yıl 122 turizm fuarına katılacak!

Rusya'daki ruble krizinden endişe eden turizm sektörü, 2015'in kayıp yıl olmaması için yurtdışı tanıtım faaliyetlerine ve fuarlara ağırlık verecek. Türkiye bu yıl toplam 122 turizm fuarına katılacak.



Türkiye Otelciler Federasyonu Başkam Osman Ayık, 13 ile 18 Ocak tarihleri arasında Hollanda'da gerçekleştirilecek Utrecht Turizm Fuan'yla sezonu açacaklanm belirtti. Hollanda'nın Türkiye'ye en çok turist gönderen ülkelerin başmda geldiğini ve bu pazarın büyüme potansiyeli olduğunu anlatan Ayık, "Rusya'daki ekonomik krizin etkisiyle turist sayısındaki olası düşüşü telafi edebilmek için her pazan zorlayacağız. Bu kanşık ortamda 2015'i kayıp bir yıl olarak geçirmek istemiyoruz" dedi. 

Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (AKTOB) Başkanı ve Antalya Ticaret ve Sanayi Odası Başkan Yardımcısı Yusuf Hacı Süleyman da 2015'in zor bir yıl olacağını söyledi. Rusya'daki ruble krizinin alım gücünü etkilemesinin turizmin yanında Antalya'dan ihracatı da olumsuz etkileyebileceğini anlatan Yusuf Hacı Süleyman, "Turizmde bu pazardaki herhangi bir sayısal azalmayı diğer pazarlardan telafi etmeye çalışacağız. Örneğin 2014 yılında en fazla artış sağlayan pazarlardan İran pazarı var. Aynca Batı Avrupa ve yakınımızdaki Körfez ülkelerine yönelik bir strajeji gerekiyor" diye konuştu. 

Taraf


Geri Dön