03 / 06 / 2024

Ruhsat harcı cezaları mahkeme kararı

Ruhsat harcı cezaları mahkeme kararı

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, "Ruhsat harcı ödemeden dükkanını açan esnaf ve sanatkara belediyelerce kesilen para cezaları, idare mahkemelerince iptal edilmeli" dedi.

Pasaport, trafik cezaları ve MTV oranına rekor zam mı geliyor?

Pasaport, ehliyet, kimlik harcı, Motorlu Taşıtlar Vergisi ve trafik cezaları zam oranlarının belirlenmesinde kullanılan ve geçtiğimiz yıl yüzde 36 olan tekrar değerleme oranının bu sene rekor seviyede yükselmesi tahmin ediliyor. İşte detaylar…

İskan harcı bu yıl ne kadar oldu?

İskan ruhsatı hukuki olarak bir binanın oturulabilir olması için zorunlu bir belgedir. Bu belgeyi alabilmek için belirlenen harç bedelinin ödenmesi gerekiyor. Peki, iskan harcı bu yıl ne kadar oldu?

İnşaat ruhsatı yenileme harcı 2021!

İnşaat ruhsatı süresi içerisinde başlanmayan ve yapımı tamamlanamayan yapılar için ruhsatın yenilenmesi gerekiyor. Yenileme işlemi için de belirli oranda harç ödeniyor. Peki, inşaat ruhsatı yenileme harcı 2021 ne kadar?

İnşaat ruhsatı harcı 2021!

İBB İmar Müdürlüğü tarafından 2021 yılında uygulanacak hizmet tarifesi açıklandı. Peki, inşaat ruhsatı harcı 2021 ne kadar oldu? İşte inşaat ruhsatı harcı 2021...

Yeni yapılar inşaat ve imar harcından muaf!

İmar Kanunu'nda önemli değişiklikler içeren yasa yürürlüğe girdi. Yapılacak yapılara ilişkin ruhsat ve izinler, Belediye Gelirleri Kanunu'na göre alınan bina inşaat harcı ve imarla ilgili harçlardan da muaf olacak. 

İnşaat ruhsatı yenileme harcı 2020!

İnşaat ruhsatı süresi içerisinde başlanmayan ve bitirilemeyen yapılar için ruhsatın yenilenmesi gerekiyor. Yenileme işlemi için de harç ödeniyor. Peki, inşaat ruhsatı yenileme harcı 2020 ne kadar?

2020 tapu harcı ne kadar olacak? 

Hazine ve Maliye Bakanlığı 2020 için vergi, harç ve cezalar için yeniden değerleme yaptı. Peki 2020 tapu harcı ne kadar olacak? 

Tapu harcı pişmanlık harcı 2020!

Tapuda gerçek satış bedelini beyan etmeyen ancak pişman olan kimseler, bir dilekçe verip pişmanlık harcını ödeyebiliyor. Böylece daha yüklü cezaların kesilmesini engelliyor. Peki, tapu harcı pişmanlık harcı 2020 ne kadar?

Tapu harcını yanlış beyan edene ceza!

Ev alım satımlarında tapu harcı ödenmeden devir yapılmıyor. Tapu harçlarının yıl sonuna kadar binde 15 olarak ödenmesi gerekiyor. Yanlış beyan edilen ve eksik ödenen tapu harçları için büyük cezalar kesiliyor.

Tapu harcı pişmanlık harcı 2019!

Tapuda gerçek satış bedelini beyan etmeyen ancak pişman olan kimseler, bir dilekçe vererek pişmanlık harcını ödeyebiliyor. Böylece daha yüklü cezaların kesilmesinin önüne geçiliyor. Peki, tapu harcı pişmanlık harcı 2019 ne kadar?

İnşaat ruhsatı yenileme harcı 2019!

İnşaat ruhsatı süresi içerisinde başlanmayan ve bitirilemeyen yapılar için ruhsatın yenilenmesi gerekiyor. Yenileme işlemi için de harç ödemesi yapılıyor. Peki, inşaat ruhsatı yenileme harcı 2019 ne kadar?

İnşaat ruhsatı harcı 2019!

Arsa üzerinde inşaat çalışmalarına başlanılabilmesi için belediyeden ruhsat izni gerekli oluyor. Ruhsat belediyeden alınıyor. Bunun için belli oranda harç tahsil ediliyor. İşte inşaat ruhsatı harcı 2019...

İnşaat ruhsatı yenileme harcı 2018!

İnşaat ruhsatı yenileme işlemi için ne kadar harç ödemesi yapılır? 2018 yılında tahsil edilecek yenileme - yeniden ruhsat alınmasına ilişkin ücretler ne kadar?

Ruhsat harcı cezaları mahkeme kararı Haberi

Ruhsat harcı cezaları mahkeme kararı

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, 29 Ocak 2015'ten sonra hiçbir esnaf ve sanatkarın, pazar günü dükkanını açması için ruhsat harcı ödemesine gerek olmadığını vurgulayarak, "Ruhsat harcı ödemeden dükkanını açan esnaf ve sanatkara belediyelerce kesilen para cezaları, idare mahkemelerince iptal edilmeli" ifadelerini kullandı.


Palandöken yaptığı yazılı açıklamada, Perakende Ticaretin Düzenlenmesi Hakkında Kanun'un 29 Ocak 2015'te yürürlüğe girdiğini hatırlattı. Kanunla, pazar günü dükkanını açmak isteyen esnaflardan alınan hafta tatili ruhsat harcının kaldırıldığına dikkati çeken Palandöken, bazı belediyelerin hala ruhsat harcı talep ettiğini belirtti.


Daha önce TESK tarafından açılan ve kazanılan davayla, 394 sayılı Hafta Tatili Kanunu'nda yer alan iş yerlerinin ruhsat harcı ödemeden çalışabileceklerine değinen Palandöken, Perakende Ticaretin Düzenlenmesi Hakkında Kanun'un yürürlüğe girmesiyle esnaf ve sanatkar işletmelerinin tamamen...