05 / 05 / 2024

ruhsatı olmayan teras

ruhsatı olmayan teras

Yapı üzerinde kaçak kat çıkılması veya ruhsat verilen projesinde teras olmadığı halde teras inşa edilmesi gibi durumlarda yapıya iskan verilmiyor. Peki ruhsatsız teras davaları nasıl sonuçlanır?

Prefabrik evler için ruhsat ve izin gerekli mi? Ruhsata ihtiyaç olmayan yapılar hangileri?

Prefabrik evler Kahramanmaraş’ta yaşanan depremlerden sonra yoğun ilgi görmeye başladı. Pek çok kişi prefabrik ev için izin ya da ruhsat gerekip gerekmediğini merak ediyor.

Üsküdar Salacak'ta ruhsatı olmayan kafeler yıkıldı!

Yıkım esnasında bir kafenin çalışanları yıkımı durdurmak için iş makinesinin önüne atladı. Yıkım yapan görevliler ve kafe çalışanları arasında kavga çıktı. 

Yetki belgesi olmayan işletmeler emlakçılık yapamayacak!

1 Eylül 2020 tarihinden sonra yetki belgesi olmayan işletmeler ruhsat alamayacak ve emlakçılık yapamayacak.

Emlakçılar dikkat! Belgesi olmayan faaliyet gösteremeyecek!

Emlak sektörüne yönelik düzenleme kapsamında 1 Eylül 2020 tarihinden itibaren yetki belgesi olmayan işletmeler ruhsat alamayacak ve emlakçılık faaliyetinde bulunamayacak. Sürenin bitmesine kısa bir süre kala yetki belgesi olmayan emlakçılar hareketlendi.

İmar barışında harç ücreti yanlışlığı!

İmar barışı uygulaması kapsamında hiç yapı kullanma izni veya yapı ruhsatı olmayan yapılarda "yapının tamamı için" harç ücreti hesaplanıyor. Yapı Kayıt Belgesi için ödenen harçların hesaplamasında dikkat edilmesi gerekiyor.

Yetki belgesi olmayan emlakçıya bugünden itibaren ruhsat yok!

Emlak sektörüne yönelik düzenleme kapsamında bugünden itibaren yetki belgesi olmayan emlak işletmelerine ruhsat verilmeyecek. 

Yetki belgesi olmayan emlakçıya ruhsat yok!

Emlak sektörüne yönelik düzenlemeye göre 5 Eylül'den itibaren yetki belgesi olmayan emlak işletmelerine ruhsat verilmeyecek...

İzmit'te zemin etüdü olmayana ruhsat yok!

Kentteki çalışmalarına hız kesmeden devam eden İzmit Belediyesi, zemin etüdü olmayan binalara ruhsat vermiyor.

Ses yalıtımı olmayan binalara ruhsat verilmeyecek!

Binalarda ses yalıtımının daha iyi sağlanması için yeni yönetmeliğin mayıs ayı sonunda devreye gireceğini hatırlatan Emre Gürcan, yeni binalara ruhsat alabilmek için ruhsatın şart olduğunu ifade etti...

Antalya Döşemealtı'nda 1.392 konut ruhsatı verildi!

Döşemealtı Belediyesi, ilçe genelinde faaliyette olmasına rağmen ruhsatı olmayan işyerlerine ruhsat verdi. Antalya Döşemealtı'nda ayrıca 1.392 konut da ruhsatlandırıldı. 

Yapı ruhsatı olmayan binalar TBMM gündeminde!

İl merkezlerinde yapı ruhsatı almadan yapılan bina sayısı mecliste konu oldu. CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, konuya ilişkin soru önergesi hazırladı..

Basit tamir ve tadil ruhsat gerektirir mi?

Basit tamir ve tadil, yapılarda esaslı tadilat kapsamında olmayan tadiller oluyor. Peki, basit tamir ve tadil ruhsat gerektirir mi?

Şanlıurfa'da imara uygunsuz yapılara ruhsat verildiği iddiaları mecliste!

İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal Şanlıurfa'da imar ve iskan planına uygun olmayan yapılara ruhsat verildiğine dair iddialara ilişkin soru önergesi hazırladı. Tanal sorularını İçişleri Bakanı Efkan Ala'ya iletti.

ruhsatı olmayan teras Haberi

ruhsatı olmayan teras

Ruhsatsız teras davaları!

İnşaat çalışmaları tamamlanmış olan bir yapıya yapı kullanma izninin (iskan) alınabilmesi için söz konusu binanın, ruhsatına uygun olarak inşa edilmesi gerekiyor. Ruhsat ve eklerine aykırı bir durumun farkedilmesi durumunda iskanın verilebilmesi için, yapının ruhsatına uygun hale getirilmesi isteniyor.


Örneğin, yapı üzerinde kaçak kat çıkılması veya ruhsat verilen projesinde teras olmadığı halde teras inşa edilmesi gibi durumlar iskan alınmasını engelliyor.


İmar Kanunu, ruhsata aykırı olan yerlerin giderilmesini ancak bu şekilde yapıya iskan verilebileceğini söylüyor. Peki iskan alınabilmesi için ruhsatsız terasın yıkılması zorunlu mu? Proje tadilatı ile bu sorun giderilebilir mi?


Ruhsatsız teras davalarında da görüldüğü üzere, kanunun 32. maddesi gereğince iskan ancak yapının ruhsatına uygun bir hale getirilmesi halinde veriliyor. Ayrıca, 3194 sayılı Yasanın 32. maddesi uyarınca yıkım kararının ruhsatsız veya...