06 / 05 / 2024

rum okulu açılış

rum okulu açılış

Gökçeada Rum okulunun 49 yıl sonra yeniden açılmasına, Milli Eğitim Bakanlı onay verdi. Ancak okulun yeniden açılabilmesi için 12 öğrencinin kayıt yaptırması gerekiyor...

Yağmur Tanrısevsin seramik okulu açıyor!

Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Seramik Bölümü mezunu oyuncu Yağmur Tanrısevsin seramik okulu açıyor...

Çanakkale'de 12 Dev Adam Basketbol Okulu açıldı!

Çanakkale 12 Dev Adam Basketbol Okulu açıldı. Açılış töreni İstek 1915 Çanakkale Koleji Spor Salonu'nda yapılan basketbol okuluna, 9-12 yaş grubunda yaklaşık 200 kız ve erkek sporcu katılıyor.

Silivri'nin en büyük okulu Şubat'ta açılıyor!

Silivri’nin en büyük okul projesi Şubat ayında hizmete açılıyor. Ilgın İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Halil Yanmaz, okul projesinin inşaat alanında incelemelerde bulundu.

Osmangazi Asilçelik Meslek Yüksek Okulu'nun açılışı ertelendi!

BURSA’nın Orhangazi İlçesi’nde geçtiğimiz yıl kasım ayında Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş’un açılışını yaptığı Uludağ Üniversitesi Orhangazi Asilçelik Meslek Yüksek Okulu, kantin tartışmaları yüzünden açılamadı.

Niğde Uluağaç Köyü'ndeki Rum Okulu restorasyonu mecliste konu oldu!

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Niğde Uluağaç Köyü'nde bulunan tarihi Rum Okulu'nun restorasyonuna ilişkin soru önergesi hazırladı..

Katar'daki ilk Türk okulu açıldı!

Katar'daki ilk Türk okulu açıldı. Karatosun, Türk Milli Eğitim Bakanlığına bağlı ve Türkiye'nin Doha Büyükelçiliği gözetiminde faaliyet gösterecek Türk Okulu'nun diğer özel okullara kıyasla daha ucuz olduğunu belirtti.

Kızılırmak Deltası Doğa Okulu açıldı!

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) tarafından hazırlanan ve TÜBİTAK 4004 projeleri kapsamında yürütülen "Kızılırmak Deltası Bilim Işığında Doğa Okulu"nun açılışı yapıldı.

Kula Meslek Yüksek Okulu açılış için gün sayıyor!

Celal Bayar Üniversitesi, Kula Belediyesi ve Kulalı iş adamı Hüseyin Akhan işbirliğinde yapımına başlanılan Kula Meslek Yüksek Okulu inşaatı ve çevre düzenlemesi yeni eğitim öğretim yılı için gün sayıyor.

15. BETONART Mimarlık Yaz Okulu açılıyor!

TÇMB'nin (Türkiye Çimento Müstahsilleri Birliği) 2002 yılından bu yana “BETONART” markası altında hayata geçirdiği mimarlık öğrencilerine yönelik uygulama ağırlıklı atölye çalışması, bu yıl 5 Ağustos-13 Ağustos 2016 tarihleri arasında Adana'da gerçekleşecek.

Beşiktaş Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi açılıyor!

Türkiye’nin ilk ve tek Almanca hazırlıklı okulu Beşiktaş Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi açılıyor. Almanya’da doğup büyüyen Türk hocaların gireceği derslerde öğrenciler, haftada 20 saat Almanca eğitimi alacak.

TFF Soma Milli Takımlar Eğitim ve Futbol Okulu 12 Mayıs'ta açılıyor!

TFF'nin katkılarıyla inşa edilen TFF Soma Milli Takımlar Eğitim ve Futbol Okulu'nun açılışının, 12 Mayıs Perşembe günü saat 14.00'te gerçekleştirileceği belirtildi.

Kastamonu Ağlı Yatılı İlköğretim Okulu cezaevine dönüştürülecek!

Ağlı Yatılı İlköğretim Bölge Okulu olarak hizmet veren ve şu anda atıl durumda olan 51 bin 963 metrekarelik alana Adalet Bakanlığı Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü talip oldu.

İzmir Altınordu AFMO tesislerinde iki sahanın açılışı yapıldı!

Altınordu Futbol Kulübü, Altınordu Futbol Meslek Okulu (AFMO) Tesisleri’ndeki iki sahanın açılışını yaptı. İki doğal çim sahaya ise, Türk futbolunun önemli isimleri Serpil Hamdi Tüzün ve Gündüz Tekin Onay’ın isimleri verildi.

rum okulu açılış Haberi

rum okulu açılış
Gökçeada Zeytinli Köyü'nde 1951 yılında hizmete başlayan Gökçeada Rum okulu, 1964 yılında okulun kurucusu tarafından kapatılmıştı. Milli Eğitim Bakanlığı Rum okulunun yeniden hizmete açılması için onay verdi. Ancak okulda bir sınıf açılabilmesi için 12 öğrencinin kayıt yaptırması...