05 / 05 / 2024

RUMELİSİAD

RUMELİSİAD

RUMELİSİAD yöneticilerine Bursa Yıldırım'daki projeler anlatıldı. Başkan İsmail Hakkı Edebali, vizyon projeleri hakkında bilgi verdi.

Dolarda kıyamet tarihi açıklamasından sonra TÜSİAD'dan 'patlama' uyarısı

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu'nun geçtiğimiz Cuma günü 'finansal piyasayaları destekleyici' diyerek aldığı kararlar sonrası doların seyri ve bundan sonra varacağı yer hakkında TÜSİAD'dan sürpriz bir çıkış geldi.

TÜSİAD Başkanı Orhan Turan'dan faiz ve enflasyın uyarısı: Muazzam dönemin sonu geldi

TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Turan, Türkiye ve dünya ekonomisinin geldiği nokta ve geleceğiyle ilgili çarpıcı açıklamalar yaptı. Türkiye'de enflasyon dünyadaki seviyenin katbekat üstünde diyen Turan, "14 yıllık para politikası dönemi kapanıyor" uyarısı yaptı.

TÜSİAD'da flaş yönetim değişkliği! Başkanlık koltuğuna sürpriz isim geldi

Türk Sanayici ve İş Adamları Derneği'nin tepe yönetiminde sürpriz bir değişiklik yaşandı. TÜSİAD Yüksek İstişare Kurulu Başkanı Tuncay Özilhan'ın şaşırtan çıkışı sonrası adı başkanlık için önerilen Orhan Turan, Simone Kaslowski'den görevi devraldı.

MÜSİAD'ın Bakırköy'deki arazisinin imar planı süreci durduruldu!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı mülkiyeti hazineye, kullanım hakkı 30 seneliğine MÜSİAD'ın olan İstanbul Bakırköy'de yer alan yaklaşık olarak 15 dönümlük arazinin imar planında değişikliğe gitti.

Türkiye'de bitcoin ve altcoin yasasında şok gelişme: Yasa sızdırıldı!

Türkiye'de Bitcoin ve altcoin alanında uygulanacak olan yasa tasarısı adımı uzun süredir gündemde yer alıyordu. Geçenlerde bu yasa tasarısının Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne sunulacağı bildirildi. Ana akım medyada da yasayla ilgili çeşitli yazılar yer almaya başladı.

MÜSİAD'dan indirim çağrısı!

MÜSİAD sosyal medya hesabı Twitter'dan iş dünyasının indirime gitmesi gerektiğini vurgulayan bir paylaşım yayınladı.

Türk inşaatçılara Nijerya’da yatırım çağrısı!

Müstakil Sanayici ve İş Adamları Derneği (MÜSİAD) Türk iş insanlarına, Afrika’nın en büyük ekonomileri arasında yer alan Nijerya’da yatırım ve ticaret çağrısı yaptı. 

Kredi maliyetlerindeki düşüş konutta stokların erimesi adına atılmış faydalı bir adım!

Kredi maliyetlerindeki düşüş trendinden memnun olduklarını belirten Müstakil Sanayici ve İş Adamları Derneği (MÜSİAD) Başkanı Abdurrahman Kaan "Piyasanın canlanması ve bilhassa konutta stokların erimesi adına atılmış faydalı bir adım olarak görmek mümkün" dedi.

İnşaat sektöründen tapu harcı sıfırlanması ve KDV indirimi talebi!

İMİSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Andıç, tapu harçlarının geçici olarak sıfırlanması, konut ve ticari alanların satışında KDV indirimlerinin uygulanması çağrısında bulundu...

Bursa'da Kaşmer İnşaat'ın yeni projesi Millet Mahallesi'nde!

Kaşmer İnşaat Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve RUMELİSİAD Yönetim Kurulu Üyesi Naime Kaşmer ev sahipliğinde, Kaşmer İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Mümin Kaşmer'in yeni projesinin temel atma töreni bugün gerçekleştirildi..

İranlıların konut alımında Türkiye ilgisi katlanarak sürecek!

Elit Vatandaşlık ve Yatırım Danışmanlığı Genel Müdürü ve MÜSİAD Tahran Temsilcisi Fatih Çayabatmaz yaptığı açıklamada, "İranlıların Türkiye’ye olan ilgisi önümüzdeki dönemlerde katlanarak sürecek" dedi.

Gurbetçiler o şehirden ev almak için sıraya girdi!

Almanya Frankfurt'ta düzenlenen MÜSİAD’ın Emlak ve İnşaat Fuarı’na katılan yurt dışında yaşayan Türk vatandaşları başta Antalya olmak üzere kıyı şehirlerine akın ediyor. 

MÜSİAD'ın yeni genel merkezi 4 Mayıs'ta açılıyor!

MÜSİAD'ın yeni genel merkezi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da katılımıyla 4 Mayıs'ta açılacak. Kurumun yurtdışı teşkilatı MÜSİAD Global ve yurtiçi yapılanması da bundan sonra faaliyetlerine MÜSİAD Yerel olarak devam edecek.

RUMELİSİAD Haberi

RUMELİSİAD

Bursa Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, RUMELİSİAD yöneticilerine kentsel dönüşüm projelerini anlattı. Yıldırım’a modern bir şehir hüviyeti kazandıracak kentsel dönüşüm çalışmalarının ve vizyon projelerin hazırlandığı merkez hakkında bilgi veren Başkan İsmail Hakkı Edebali, “İlçemizde yaşayan vatandaşlarımızla kentsel dönüşüm çalışmalarımızı paylaşacağımız, Yıldırım Han Toplantı ve Konferans Salonu, dönüşüm projelerinin hazırlandığı Kentsel Tasarım, AR-GE birimi ve Kalite Yönetim Temsilciliği bulunan merkezimiz ilçemizi ortak akılla yönetmemize zemin hazırlayacak” diye konuştu. Yıldırım’a yeni bir çehre kazandıracak vizyon projelerde gelinen son aşamaları da aktaran Başkan İsmail Hakkı Edebali, “Sular Vadisi ve Doğa Parkı’nda kamulaştırılan yapıların yıkım işlemleridevam ediyor. Yalnızca Yıldırımlıların değil Bursalı hemşehrilerimizin de yararlanabileceği benzersiz bir sosyal alan olacak projenin temeli için artık gün sayıyoruz” dedi. Kültür merkezleri, gençlik merkezleri ve modern...