08 / 05 / 2024

Rus generalin mezarı

Rus generalin mezarı

Ardahan'da bir inşaatın kazısı esnasında Polonya asıllı Rus komutanın naaşının bulunduğu alanda arkeologlar tarafından kazı çalışması başlatıldı. Arsa sahibi Fahrettin Yılmaz, "Bu general beni mağdur etti" diye açıklama yaptı. 

Rus generalin mezarı arazi sahibini yaktı!

Ardahan'da bir inşaatın kazısı esnasında Polonya asıllı Rus komutanın naaşının bulunduğu alanda arkeologlar tarafından kazı çalışması başlatıldı. Arsa sahibi Fahrettin Yılmaz, "Bu general beni mağdur etti" diye açıklama yaptı. 

Nuri Killigil Paşa'nın mezarı onarıldı!

I. Dünya Savaşı'nın sonlarında Kafkas İslam Ordusu'yla Azerbaycan'ı Rus ve Ermeni işgalinden kurtarma harekatı başlatan Nuri Killigil Paşa'nın Edirnekapı Şehitliği'ndeki mezarı onarıldı.

1999 yılında Zincirlikuyu'da mezar fiyatları daire fiyatlarını sollamış!

1999 yılında Zincirlikuyu Mezarlığı'nda mezar fiyatları daire fiyatlarını sollamış. Vehbi Koç'a komşu 20 metrekarelik mezar yeri 20 milyar liraya satılacakmış ve tek mezar yerleri ise 800 milyon liraya satılıyormuş.

Rus turist sayısı Mayıs'ta artışa geçti!

4 ayda düşen Rus turist sayısı, mayısta artıya geçti. GTD Başkanı Bulut Bağcı, "Bu ay yüzde 5'lik bir artış var. Devlet desteği meyvelerini vermeye başladı. 4 milyonu yakalarız" dedi.

1997 yılında Turgut Özal'a anıt mezar yapılacakmış!

8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal'ın Vatan Caddesi'nde bulunan mezarına ''anıt mezar'' yapılmasına 1997 yılında karar verilmiş ve 1997 yılının ''yedek ödenek tertibi''nden 126 milyar 500 milyon lira ayrılması kararlaştırılmış.

Rus turist durgunluğu devam ediyor!

TURİZMCİ Aziz Günyeli, Antalya bölgesindeki Rus turist durgunluğunun devam ettiğini söyledi. Günyeli, 2015 yılının ilk dört ayında gelen Rus turist sayısındaki yüzde 40 azalmanın sektörü olumsuz etkilediğini dile getirdi.

Rus turist sayısındaki gerileme azalacak!

Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (AKTOB) Başkanı Yusuf Hacısüleyman, tur uçaklarına devlet tarafından verilen 6 bin dolarlık yakıt desteğin olmaması durumunda Rus pazarındaki daralmanın yüzde 40'ı aşacağını söyledi.

Rus enerji şirketi Gazprom’un karı yüzde 86 azaldı!

Gazprom, 2014 yılı finansal sonuçlarını açıkladı. Rus enerji şirketi Gazprom’un brüt karı, 2014’te bir önceki yıla kıyasla yüzde 86 azalarak 3 milyar dolar oldu. Şirketin bir önceki yılki karı ise 21 milyar dolardı.

Aleksy Ulyukayev: Rus turist sayısı azalmayacak!

Rusya Federasyonu Ekonomi Bakanı Aleksy Ulyukayev, rublenin dolar karşısında yeniden güçlendiği için Türkiye’ye gelecek Rus turist sayısında bir azalma olmayacağını müjdeledi. Sektör temsilcileri açıklamaya temkinli yaklaştı.

Bodrum'da inşaat kazısında tarihi mezar bulundu!

Muğla'nın Bodrum ilçesinde, inşaat için yapılan sondaj çalışmasında, M.Ö 5. yüzyıldan kaldığı tahmin edilen çok sayıda tarihi mezar tespit edildi..

Beyoğlu'nda bina restorasyonunda 1500 yıllık 8 mezar bulundu!

Beyoğlu İstiklal Caddesi'nde İtalya'nın ünlü ulusal kahramanı Giuseppe Garibaldi adı ile bilinen binanın restorasyonunda Bizans dönemine ait 8 mezar bulundu. Uzmanlara göre Pera'da ilk kez bu tür mezarlara rastlanıyor.

Akkuyu Nükleer Santrali Rus değil Türk projesi!

Türkiye’nin ilk nükleer santralı Mersin Akkuyu’nun Türkiye’nin projesi olduğunu söyleyen Akkuyu NGS Genel Müdürü Fuad Akhundov Rus teknolojisi eleştirilerine cep telefonu örneğiyle yanıt verdi: “Herkesin elinde Kore yapımı telefon var”

Rus turist sayısında düşüş olmayacak!

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, alınan tedbirler ve verilen destekle Rus turist sayısında düşüş beklemediğini söyledi. Zeybekci, "Rus turistler başka ülkelere gitmekten vazgeçecekler belki ama Türkiye’ye daha çok gelecekler” dedi.

Rus generalin mezarı Haberi

Rus generalin mezarı

24 Nisan 2017 tarihinde Ardahan’ın Karagöl Mahallesi'nde 19. yüzyılda Rusça ‘maşatlık’ denilen mezarlık alanda bir apartman inşaatı için temel kazısı yapılırken Polonya asıllı Rus Komutana ait naaş bulundu.

Habertürk Gazetesi'nde yer alan habere göre naaşın bulunduğu alanda bugün yeniden kazı çalışmaları başladı. Arkeologlar alanda kazı çalışması yaparken arsa sahibi Fahrettin Yılmaz, bu durumdan kendisinin çok mağdur olduğunu dile getiriyor. 

Arazide toplu konut yaptırmak için müteahhit ile anlaştıklarını fakat kazılar yapılırken söz konusu mezarın bulunduğunu söyleyen Yılmaz, "Bu faaliyeti devam ettirmemiz için bizimle muhatap olan ilgili kurumlar da yok" dedi. 

Fahrettin Yılmaz, arsasında konut yaptırmak için inşaat kazısı esnasında çıkan ve Rus generale ait olduğu iddia edilen tabutun çıktığı alanı yaklaşık 40 yıl önce yatırım amaçlı aldığını da...