04 / 05 / 2024

Rus Interfax ajansı

Rus Interfax ajansı

Rusya’nın Türkiye Büyükelçisi Ivanovsky, Akkuyu nükleer santralinin maliyetinin 25 milyar dolara çıkabileceğini söyledi. Akkuyu nükleer santralinin daha önce öngörülen maliyeti 20 milyar dolardı

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Türk Akımı projesi için hazırız!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Rus haber ajansı Tass'a verdiği demeçte, Türk Akımı projesinin gerçekleşmesi için Türkiye'nin gereken adımları atmaya hazır olduğunu belirtti.

Trabzon'daki bir inşaat ve reklam ajansının yöneticisine 12 yıl hapis istemi!

İskenderpaşa Mahallesi Taşbaşı Yokuşu'ndaki bir inşaat taahhüt ve reklam ajansının yetkilisi Alaş, aynı iş yerinin muhasebecileri Kaya ve kardeşi ile bu kişilerce sigortalı gösterildikleri öne sürülen 70 kişi hakkında başlatılan soruşturma tamamlandı.

Rus Credit Europa Bank satışa çıkarıldı!

Ankara ile Moskova arasındaki siyasi gerginliğin bu satışa neden olduğunu yazan Rus Kommersant gazetesi, Crediteuropa Bank'ı başka Türk sermayeli şirketlerin de takip edebileceğini yazdı.

Rus şirket, izin verilirse bin Türk işçiyi çalıştırmak istiyor!

Rusya'da yapılması planlanan 2018 FIFA Dünya Kupası için tesis ve stat inşa eden Rus şirketi, izin verildiği takdirde bin Türk işçiyi istihdam etmek istiyor.

Doğu Marmara Kalkınma Ajansı'ndan belediyelere hibe!

Doğu Marmara Kalkınma Ajansı (MARKA) tarafından, bağlı bulunduğu belediyelere kültür ve turizm küçük ölçekli alt yapı mali destek programı açıldı. Buna göre, turizm amaçlı projelere 3 Milyon 500 bin liralık hibe verilecek.

Rus hükümeti, Türk inşaat şirketlerine yönelik tasarı hazırladı!

Adı açıklanmayan resmi bir Rus yetkilisine dayandırılan bilgiye göre Türk inşaat şirketleri ancak Ruslarla ortak şirket kurup, bu şirkette en fazla yüzde 25 hissedar olarak faaliyetlerini yürütebilecekler.

Türkiye Uzay Ajansı'nın kurulması için gerekli kanun tasarısı çalışmaları başladı!

64. Hükümetin Eylem Planı'nda yer alan Türkiye Uzay Ajansı'nın kurulması için gerekli kanun tasarısı çalışmalarına başlandı.

Antalya'daki Ruslar evlerini kalıcı Rus vatandaşlarına satıyor!

Tüm İnşaat Müteahhitleri Federasyonu (TİMFED) Genel Başkan Vekili Deniz Karataş, "Türkiye ile Rusya arasında yaşanan uçak krizinin Antalya'da yaşayan Rus vatandaşlarını çok fazla kaygılandırmadığını söyledi.

Osmanlı Halk Pazarı Selçuklu ya da Rus pazarı modelinde yapılacak!

Geçtiğimiz hafta sonu elektrik kontağından çıkan yangında kül olan Osmanlı Halk Pazarı'nın yeni projesi ya Selçuklu ya da Rus pazarı modelinde yapılacak.

Akkuyu Nükler Güç Santrali'nde çalışmalar devam ediyor!

Rus resmi haber ajansı Ria Novosti'nin resmi kaynaklara dayandırdığı haberine göre, Akkuyu NGS çalışmalarının, medyada yer alan "çalışmalar durduruldu" iddialarının aksine, devam ettiği ifade edildi.

Dicle Kalkınma Ajansı hizmet binası inşaatında son durum!

Dicle Kalkınma Ajansı Yeni Genel Sekreter’i Yılmaz Altındağ Ajans’ın Ana Hizmet Binasının inşaat çalışmalarını kontrol etti. Altındağ, bölge’ye örnek teşkil edeceğini belirtti.

Çukurova Kalkınma Ajansı'nın inşaatı çöktü: 5 yaralı

Adana'da, Çukurova Kalkınma Ajansına ait inşaat halindeki binada iskelenin çökmesi nedeniyle 5 işçi yaralandı. İskelenin altında kalan 5 işçi, arkadaşları ve çevredeki vatandaşlar tarafından kurtarıldı.

Çukurova Kalkınma Ajansı'nın inşaatı çöktü: 5 yaralı

Adana'da, Çukurova Kalkınma Ajansına ait inşaat halindeki binada iskelenin çökmesi nedeniyle 5 işçi yaralandı. İskelenin altında kalan 5 işçi, arkadaşları ve çevredeki vatandaşlar tarafından kurtarıldı.

Rus Interfax ajansı Haberi

Rus Interfax ajansı

Rus Interfax ajansındaki habere göre Rusya’nın Türkiye Büyükelçisi Vladimir Ivanovsky, “Öncelikli hedef nükleer santralı inşa etmek. Başlangıç maliyeti 20 milyar dolar. Ancak sanıyorum 25 milyar dolara kadar çıkabilir” dedi.

Ivanovsky şu anki şartların planlanan maliyet rakamlarının üzerinde olduğunu ifade etti. Vladimir Ivanovsky nükleer santral altyapısı projesinin genişletilmesi ve bakımı işlerinin tüm haklarının da Rusya’ya ait olduğunun altını çizdi. Büyükelçi ayrıca Türkiye ile Rusya arasındaki ticari ilişkilerin birkaç yıl içinde büyük aşama kaydederek yıllık 100...