30 / 04 / 2024

Antalya'daki Ruslar evlerini kalıcı Rus vatandaşlarına satıyor!

Antalya'daki Ruslar evlerini kalıcı Rus vatandaşlarına satıyor!

Tüm İnşaat Müteahhitleri Federasyonu (TİMFED) Genel Başkan Vekili Deniz Karataş, "Türkiye ile Rusya arasında yaşanan uçak krizinin Antalya'da yaşayan Rus vatandaşlarını çok fazla kaygılandırmadığını söyledi.



Tüm İnşaat Müteahhitleri Federasyonu (TİMFED) Genel Başkan Vekili Deniz Karataş, 

"Türkiye ile Rusya arasında yaşanan uçak krizinin Antalya'da yaşayan Rus vatandaşlarını çok fazla kaygılandırmadığını söyledi. Karataş, Antalya'da mülklerini satışa çıkaran Rus vatandaşlarının evlerini Antalya'da kalıcı olan Rus vatandaşlarının satın aldığını belirtti. 


Türkiye ile Rusya arasında yaşanan kriz nedeni Antalya'da yaşayan Rusların konutların satışa çıkardıklan söylentileri arttı. Bu konuda Akdeniz GERÇEK'e konuşan Tüm İnşaat Müteahhitleri Federasyonu (TİMFED) Genel Başkan Vekili Deniz Karataş, "Kimi Rus vatandaşların dairelerini satmak istediklerine ilişkin duyumlar alıyoruz. Ama bu daireleri Rus vatandaşların aldığını da görüyoruz. Yani Ruslar mülklerini birbirlerine satıyorlar"dedi. İnşaat sektörü olarak 2016 yılından beklentilerinin iyi yönde olacağını söyleyen Tüm İnşaat Müteahhitleri Federasyonu (TİMFED) Genel Başkan Vekili Deniz Karataş "Rusya ile yaşanan sıkıntı sektörümüzü muhakkak etkileyecektir. Ancak yüzdeliğe bakacak olursak bu konuda en fazla etkilenecek olan sektör turizmdir. Daha sonra tarım, tarımdan sonra inşat sektörü gelir" diye konuştu. 


KRİZ SÜRDÜRÜLEBİLİR OLMAYACAK 

Her iki tarafında çıkarlarının, menfaatlerinin zarar gördüğü Türkiye-Rusya krizinin sürdürülebilirliğinin zor olduğunu söyleyen Karataş, "Sürtüşmede her iki taraf da zarar görüyor ise bu sürtüşme uzun sürmemeli. Bu meselenin Bakanlık ve Başkanlık düzeyinde çözülmesi temennimizdir. Önümüzde ki süreçte gerek turizm açısından, gerekse konut satışı açısından durağanlık yaşansa da bunun geçici olacağını düşünüyorum. Nasıl Almanlara, İngilizlere, Birleşik Arap Emirliklerine, İran'a Türk Cumhuriyetlerine konut satıyorsak, Ruslara da satmaya devam edeceğiz"dedi. 



Deniz TOPKAYA/Antalya Geçek Akdeniz


Geri Dön