05 / 05 / 2024

rus krizi turizmi nasıl etkiliyor

rus krizi turizmi nasıl etkiliyor

Rusya'daki ekonomik kriz ve rublenin dolar karşısındaki değer kaybı nedeniyle Antalya 'ya gelen Rus turist sayısında Ekim ve Kasım aylarında yüzde 35 oranında düşüş yaşandı.

Rusya'nın ekonomisi, kalp krizi sonrasına benziyor!

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in ekonomi danışmanı Glazyev, "Rusya'nın ekonomisi, kalp krizi sonrasına benziyor. Rus rublesinin serbest kur rejimine geçmesiyle yaşanan şokları hala atlatamadık" dedi.

Rus şirketler Türkiye'de gayrimenkul ağırlıklı şirket kuruyor!

Rus şirket girişi sürüyor Uçak krizi sonrası Türk şirketleri Rusya'da sıkıntı yaşarken Rus şirketleri Türkiye'ye girişe devam ediyor. Yılın ilk 2 ayında Rusya sermayeli 24 yeni şirket kuruldu.

Almanya'yı tercih eden Rus turist sayısında azalma yaşandı!

Geçtiğimiz yıllarda kış turizmi için Almanya'yı tercih eden Rus turistlerin sayısında ciddi azalma yaşandı. Ukrayna krizinin ardından Rusya'ya uygulanan yaptırımlardan Batı da nasibini almaya başladı.

Rus krizi inşaat ve emlak sektörünü de vurdu!

Dilaver Çekiç, emlak ve inşaat sektöründe yaşanan sorunları aktardı. Çekiç, "Rusya ve İskandinav ülkelerindeki kriz yüzünden hazır dairelerin satışları durdu. Ciddi ekonomik kayıplar yaşıyoruz" dedi.

Rus turistler Türkiye'de turizmin geleceğini belirleyecek!

Ukrayna krizi ve Rusya'da rublenin devalüasyonu turizm sektörünü de etkileyecek. Turizmciler, 2015'te Rus turistin sektörün geleceğinde belirleyici rol oynayacağını söyledi..

Taner Yıldız: Doğalgaz tedarikinde krizi inşallah yaşamayız!

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Yıldız, doğalgaz tedarikine ilişkin, "Öngörüm böyle bir krizi inşallah yaşamayız ama 'Böyle bir ihtimal var mı?' derseniz, Ukrayna'dan kaynaklanabilecek böyle bir durum var" dedi.

Sinop'ta kruvaziyer turizmi hız kesmeden devam ediyor!

Kruvaziyer turizmi kapsamında "Voyager" adlı kruvaziyer Sinop'a geldi. Yunanistan'ın Pire Limanı'ndan gelen Bahama bayraklı yolcu gemisi, Sinop Limanı'nın iskelesine demir attı. Gemide çoğu İngiliz 338 yolcu ve 223 personel bulunduğu belirtildi.

Türker Naslı: Ankara'yı sağlık turizmi merkezlerinden biri yapabiliriz!

Türkiye Genç İşadamları Derneği (TÜGİAD) Ankara Başkanı Türker Naslı, 9 ayrı ilçesi çok zengin termal kaynaklara sahip Ankara’nın, dünyanın önemli termal ve sağlık turizmi merkezlerinden biri haline getirebileceğini belirtti...

Sağlık turizmi geliri 10 milyar dolara çıkabilir!

Turk Healt Tourism Yönetim Kurulu Başkanı Acıkök, "Gerekli tedbirler alınırsa sağlık turizmi gelirini 2-3 yıl içinde10 milyar dolara çıkarıp, Bakanlığın 18,6 milyar lira olan bütçesini aşarak bu açığı kapatabiliriz" dedi

Sağlık turizmi geliri 10 milyar dolara çıkabilir!

Turk Healt Tourism Yönetim Kurulu Başkanı Kenan Acıkök, "Gerekli tedbirler alınırsa sağlık turizmi gelirini 2-3 yıl içinde10 milyar dolara çıkarıp, Bakanlığın 18,6 milyar lira olan bütçesini aşarak bu açığı kapatabiliriz" dedi...

Kenan Acıkök: Sağlık turizmi geliri 10 milyar dolara çıkabilir!

Turk Healt Tourism Yönetim Kurulu Başkanı Acıkök, "Gerekli tedbirler alınırsa sağlık turizmi gelirini 2-3 yıl içinde10 milyar dolara çıkarıp, Bakanlığın 18,6 milyar lira olan bütçesini aşarak bu açığı kapatabiliriz" dedi

Ordu Perşembe'de paraşüt turizmi artıyor!

Türkiye'nin " sakin şehir " ünvanına sahip ilçelerinden Perşembe'de Ordu Gençlik Hizmetleri Spor Müdürlüğü paraşüt ekibi tarafından Kordon Tepe'den ilk defa atlayış gerçekleştirildi. Ordu Perşembe'de paraşüt turizmi artıyor.

Evlilik turizmi Antalya için önemli bir alternatif!

Antalyalı organizasyon şirketlerinin çabalarıyla son 5 yıldır adım adım ilerleyen evlilik turizmi sektörü, bu yıl otellerin çiftlere özel düğün ve balayı programı hazırlamasıyla turizm için önemli bir sektör haline geldi

rus krizi turizmi nasıl etkiliyor Haberi

rus krizi turizmi nasıl etkiliyor

ATSO Başkanı krizin 2015 yılını komple kapsayacağını, turizmle birlikte tarımın da olumsuz etkileyeceğini söyledi. Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Başkanı Çetin Osman Budak, Rusya'daki krizin 2015 yılını komple kaplayacağını söyledi. Rusya'daki kriz nedeniyle yönünü iç pazara çeviren turizmciler ise geçen yılın altında fiyatlara erken rezervasyon satışına başladı. 


Hem Türkiye hem Antalya'nın 2013 ve 2014 senelerinde Rus turist açısından birinci sıraya yükseldiğini belirten Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkan Yardımcısı ve ATSO Başkanı Çetin Osman Budak, hem rublenin dolar karşısındaki değer kaybı hem de ambargolar sebebiyle Ekim ayında geçen yıla göre Antalya'ya gelen Rus turist sayısının yüzde 35 düştüğünü söyledi. Yüzde 35'lik düşüşün Kasım ayına da aynı şekilde sürdüğünü belirten Budak, "Rus turistler. 

Antalya turizminde çok önemli bir yere sahip....