03 / 05 / 2024

Rus Mobaly Turizm Seyahat Acentesi

Rus Mobaly Turizm Seyahat Acentesi

Rus Mobaly Turizm Seyahat Acentesi Mısır'a gönderdikleri Rus turistlerin hepsini askeri darbe sonrası geri çektiklerini açıkladı. Mısır'a gönderdikleri 40 bin Rus turisti isteklerine göre Türkiye'ye geldi...

Türkiye’ye yaz aylarında 2 milyon 560 bin Rus turist geldi!

Kültür ve Turizm Bakanlığı, yaz aylarında Türkiye'nin 2 milyon 560 bin Rus turisti ağırladığını paylaştı. Rus turist sayısı 2022’nin aynı dönemine nazaran yüzde 19 oranında arttı.

Gayrimenkul sektöründe Rus hareketliliği başladı! Şirketler çalışanları için ev arıyor! 

Rusya merkezli birçok ambargodan etkilenmemek amacıyla ofislerini Türkiye’ye taşıyor. Aynı zamanda otel satın alarak turizm sektörüne de adım atmaya başlayan Rus şirketler, beyaz yakalı çalışanları için de ev arayışında. 

Rus Yapı Turizm Anonim Şirketi kuruldu!

Rus Yapı Turizm Anonim Şirketi Esenyurt'ta Barış Akyol ve Ömer Akyol ortaklığında kuruldu.

Ruslardan Bodrum'daki turizm tesislerine 300 milyon dolarlık yatırım!

Türkiye'nin tatil cenneti Bodrum, Rus iş insanlarının radarına girdi. Öyle ki Ruslar bu bölgede bulunan turizm tesislerine yatırım yapmaya başladı. 

Turizm sektörü 2015 yılını yüzde 10 düşüş ile kapatacak!

Rus turist sayısındaki azalma ve kurlardaki yükselişle birlikte turizm sektörü 2015 yılını yüzde 10’luk küçülmeyle kapatmaya hazırlanıyor. 2016 için sektörün gidişatını yabancı turistlerle, Antalya-Dalaman hattı belirleyecek.

Türkiye'de bu yıl Rus turist sayısı yüzde 28.3 düştü!

Bayram Tatili ve Turizm Sezonu Raporu'na göre yerli turist, yaklaşan Ramazan Bayramı'nda en uygun tatili Side'de yapacak rapora göre ilk 5 ayda Rus turistte yüzde 28.3 düşüş yaşandı.

Türkiye Rus turistlere yüzde 20 indirim yapacak!

KÜLTÜR ve Turizm Bakanı Ömer Çelik’in Moskova’da katıldığı MITT-2015 turizm fuarında ilan ettiği ‘Rus turistlere kolaylık ve yardıma evet. Fiyat indirimine hayır’ kuralı Türkiye’deki otel işletmeleri tarafından sürdürülemediği ortaya çıktı.

Moskova Turizm Fuarı turizmcilere moral oldu!

Moskova Turizm Fuarı, turizmcilere moral aşıladı. Ekonomik kriz nedeniyle Türkiye'ye gelen Rus turist sayında düşüş beklenmesine karşın Ruslar fuardaki Türk standlarına akın etti.

Moskova Turizm Fuarı'nda Türk standları ilgi gördü!

Moskova Turizm Fuarı, turizmcilere moral aşıladı. Ekonomik kriz nedeniyle Türkiye’ye gelen Rus turist sayında düşüş beklenmesine karşın Ruslar fuardaki Türk standlarına akın etti.

Rus turistler Antalya'dan vazgeçemiyor!

Antalya Valiliği ve Turizm Müdürlüğü tarafından açıklanan verilere göre 2014 yılında Antalya’ya gelen ziyaretçi sayısı geçen yıla göre yüzde 3,52 oranında (406 bin 192) artarak 11 milyon 941 bin 954’e yükseldi. Bunların çoğunu Rus turistler oluşturuyor.

Rus turistin boşluğunu Ortadoğulu kapatacak!

2015'te turist sayısının 39,2 milyona, turizm gelirinin 36,5 milyar dolara çıkarılması hedefleniyor. Ancak Rusya'daki kriz nedeniyle turizmciler 2015'e endişeli giriyor. Rus turistlerin boşluğunun Ortadoğu'dan gelecek turistlerle kapatılması planlanıyor.

Rus turistler Türkiye'de turizmin geleceğini belirleyecek!

Ukrayna krizi ve Rusya'da rublenin devalüasyonu turizm sektörünü de etkileyecek. Turizmciler, 2015'te Rus turistin sektörün geleceğinde belirleyici rol oynayacağını söyledi..

Papa'nın Türkiye ziyareti turizm sektörünü hareketlendiriyor!

Önce Papa ardından da Putin'in Türkiye ziyareti turizm sektörüne doping etkisi yapacak. Durağan bir dönemden geçen Avrupalı ve Rus turist sayısında yüzde 15 artış bekleniyor

Rus Mobaly Turizm Seyahat Acentesi Haberi

Rus Mobaly Turizm Seyahat Acentesi


Rus Mobaly Turizm Seyahat Acentesi'nin sahibi Andrey Baranov, Mısır'a gönderdikleri Rus turistlerin hepsini askeri darbe sonrası geri çektiklerini açıkladı. Mısır'a gönderdikleri 40 bin Rus turisti isteklerine göre Türkiye'de İstanbul, Muğla ve Antalya'ya tatile gönderdiklerini belirten Baranov, bu kişilerin yüzde 80'inin Antalya merkez, Alanya, Kemer, Belek, Manavgat, Side, Kızılağaç Turizm Bölgesi ve Kundu Turizm Bölgesi'ne tatile geldiklerini kaydetti.


Baranov, "Mısır'da askeri darbe sonrası meydana gelen olaylar Rus turistleri geri çektirdi. Her yıl olduğu gibi Rus turistlerin dünyada birinci öncelikli tatil tercihi Antalya oldu. Rusların 16 yıldır Antalya'da düzenli tatil yapma alışkanlığı var. Rus turistler Antalya bölgesinde birinci sırada tatil yaptığı yer Alanya, ikinci sırada Kemer ve üçüncü sırada Manavgat Side. Ruslar son yıllarda Türkiye, Mısır, İspanya, Yunanistan, Fransa ve İtalya yerine...