04 / 05 / 2024

rus turistler en çok hangi ülkeleri tercih ediyor

rus turistler en çok hangi ülkeleri tercih ediyor

Geçen yıl 1 milyon 695 bin 133 Rus’ u ağırlayan Türkiye, bu yıl 200 binden fazla artışla 1 milyon 923 bin 811 Rus’u misafir etti...

Rus rublesi ayın en yüksek seviyesinden işlem görüyor! Yükselişte olan rublede son durum ne?1 Rus rublesi kaç TL?

Erdoğan’ın geçtiğimiz günlerde önemli açıklamalarda bulunduğu Şanghay Zirvesi sonrasında, Putin, Türkiye’nin Rus gazı ödemelerinin yüzde 25’ini ruble ile yapmasının kısa sürede yürürlüğe konacağını belirtti. Açıklamanın ardından gözler Rus rublesinin kaç TL’den işlem gördüğünü araştırıyor.

İş Bankası’nda deprem! İşlemler durduruldu

İş Bankası, Amerika Birleşik Devletleri’nin (ABD)  Rusya-Ukrayna savaşından kaynaklı yaptığı yaptırım uyarıları nedeniyle Rus turistlerin en çok kullandığı Rus ödeme sistemi Mir'i askıya aldığını açıkladı.

Ruslar çanta dolusu parayla Türkiye'ye akın ediyor! Aynı günde en az 4 konut alıyorlar! 

Ruslar çanta dolusu paralarla Türkiye'ye akın ediyor. Türkiye'deki konut alımlarını da hızlandıran Rus vatandaşlar, aynı günde en az 4 konut alıyorlar...

En Büyük Rus Bankası Sberbank Avrupa Pazarından Çekildi...

Rusya’nın en büyük bankası olan Sberbank, ülkede yaşanan ticari - ekonomik krizlerle ve yaşanan nakit çıkışları sebebiyle Avrupa pazarından çekilme kararı aldı...

Türkiye Rus ve Hintli yatırımcıların gözdesi!

Ocak ayından bu yana Hindistan’ın en önemli 3 grubu, Türkiye’de şirket alarak iki ülke ilişkilerini fartklı bir noktaya taşıdı. Rus ve Hintli milyarderler Türkiye'ye yatırıma ve taşamaya geliyor.

Roman Abramoviç, İsrail'in en pahalı villasını satın aldı!

Rus iş adamı Roman Abramoviç'in İsrail'deki en pahalı villayı 64.5 milyon dolar bedelle satın aldı...

Barselona'nın en büyük sorunu turizm ve konut!

İspanya'nın Barselona kentinin en büyük sorunları turistler, işsizlik, trafik, belediye yönetimi ve konut olarak sıralandı. Barselona Belediyesi, kontrolsüz turizme karşı önlemler aldı.

Türkler Rusya'da yeni inşaat ihaleleri alabilecek!

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, dün ekonomik ilişkilerin tekrar normale dönmesi için hükümetine talimat verdi. Türk iş dünyası temsilcileri, “Rus turistler tekrar Türkiye’ye gelecek, inşaat sektörü yeni ihaleler alabilecek " gibi yorumlar yaptı.

Rusya'nın en zengin 200 ismi açıklandı!

Rus vatandaşı ekonomik kriz yaşarken, Forbes dergisi ülkenin en zengin 200 ismini açıkladı. Leonid Mikhelson 14.4 milyar dolarla birinci oldu. Toplamda servetler 48 milyar dolar eridi

Rus hükümeti, Türk inşaat şirketlerine yönelik tasarı hazırladı!

Adı açıklanmayan resmi bir Rus yetkilisine dayandırılan bilgiye göre Türk inşaat şirketleri ancak Ruslarla ortak şirket kurup, bu şirkette en fazla yüzde 25 hissedar olarak faaliyetlerini yürütebilecekler.

Türk Akımı'nda en az iki hatta inşaat izni gerekiyor!

Rusya Enerji Bakanı Alexander Novak, Rus doğalgazını Türkiye'nin Yunanistan sınırına taşıması öngörülen Türk Akımı doğalgaz boru hattı projesinin gerçekleşebilmesi için en az iki hatta inşaat izni verilmesi gerektiğini söyledi.

Yılın ilk yarısında İstanbul'a gelen turist sayısı yüzde 5.5 arttı!

Yaşadıkları kriz yüzünden Türkiye tatilinden vazgeçen Rus turistlerin yerini İranlılar doldurdu. İlk 6 ayda gelen turistler arasında İranlılar ikinci sırayı aldı.

Türkiye'de bu yıl Rus turist sayısı yüzde 28.3 düştü!

Bayram Tatili ve Turizm Sezonu Raporu'na göre yerli turist, yaklaşan Ramazan Bayramı'nda en uygun tatili Side'de yapacak rapora göre ilk 5 ayda Rus turistte yüzde 28.3 düşüş yaşandı.

rus turistler en çok hangi ülkeleri tercih ediyor Haberi

rus turistler en çok hangi ülkeleri tercih ediyor

Geçen yıl 1 milyon 695 bin 133 Rus’u ağırlayan Türkiye, bu yıl 200 binden fazla artışla 1 milyon 923 bin 811 Rus’u misafir etti.Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği Başkanı Yusuf Hacısüleyman, Rusya Federasyonu’nun Türkiye için son derece önemli olduğunu söyledi.




Deniz, kum, güneş...


Hacısüleyman, Türk tur operatörleri ve konaklama işletmelerinin, Rusya Federasyonu pazarına dönük başarılı tanıtım ve pazarlama çalışmaları yürüttüğünü belirtti.


Rusların farklı destinasyonlar arasında Türkiye’yi tercih ederken deniz, kum ve güneşin yanı sıra konaklama tesislerindeki her şey dahil sistemini de göz önüne aldığı...